Vandaag open van 09:30 - 18:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

Blog: Sansevieria - Geen omkijken naar

Verzorging Sansevieria: geen omkijken naar
Vrouwentong is helemaal terug van weggeweest. Een echte retro-plant, die in de jaren zeventig in bijna elke huiskamer was te vinden. Wat verzorging betreft: absoluut een gemakkelijke plant.

“Een plant waar je praktisch niet naar hoeft om te kijken”, vertelt medewerker Mo, die in ons tuincentrum een paar bijzondere soorten Sansevieria heeft staan. Nog een voordeel: de plant zorgt ook voor extra zuurstof. Meer nog dan andere planten doen.

Sansevieria verzorging: heel weinig water
“De vrouwentong heeft heel weinig verzorging nodig”, zegt Mo. “Het risico is eerder dat je Sansevieria teveel water geeft dan te weinig.” In de wintermaanden is het zelfs geen probleem om ruim een maand geen water te geven. Met teveel water ontstaat wortelrot en dat is is dodelijk voor de Vrouwentong. Verwaarloos ‘m dus een beetje, is het advies. Droge lucht is geen probleem. En het maakt de plant weinig uit of er veel of weinig licht is.

Luchtzuiverende plant
Een opmerkelijk tevreden exemplaar, die ook nog eens beter dan andere planten koolstofdioxide omzet in zuurstof. Dit doet de plant vooral s’ nachs, waardoor de Vrouwentong ook prima in de slaapkamer kan staan.

Scheuren voor meer planten
Wil je meer planten? Dan scheur je de bestaande plant. Dat doe je door een paar stelen met wortels voorzichtig los te trekken. Daarna zet je de losgescheurde plant weer in een nieuwe pot met aarde.

Sansevieria: zeventig soorten
Er bestaan ongeveer zeventig soorten Sansevieria. De bekendste Vrouwentong is de Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’, met gele rand en groen gemarmerd blad. Liever geen rand? Dan is de donker- en lichtgroen gestreepte Sansevieria Zeylanica een prima keuze. We hebben ook de Sansevieria cylindrica ‘Skyline’, een vlezige plant met licht gemarmerde stelen. Een bijzonder exemplaar is de ‘Snakeplant’, met grijzig gemarmerde stelen, net als ‘Care’, een bijzondere plant met wijd gespreide stelen. Ons aanbod groeit gedurende het jaar, dus kom regelmatig langs voor nieuwe familieleden van de Sanseviera.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven