Vandaag open van 09:30 - 18:00

Eenjarige tuinplanten

Wil jij ook genieten van een tuin of balkon vol met éénjarige tuinplanten, zoals: violen, fuchsia's, begonia's of prachtige petunia's? dan ben je bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam aan het juiste adres! Kom voor het volledige assortiment eens langs op onze grote tuinplantenafdeling in Amsterdam.

Ontdek ons tuincentrum

potten
Bloempot voor buiten opmaken? Zo doe je het goed!

Hoe simpel het soms ook lijkt, als je bij het verpotten of oppotten van je tuinplanten geen rekening houdt met deze tips, dan kan je mooie tuinplant zomaar eens de geest geven!

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
tuinplanten
Vakantietip: vlinders tellen en lokken!

Lees alles over hoe je meer vlinders naar jouw tuin lokt en tijdens de Tuinvlindertelling straks meer vlinders telt. 

Lees meer...
tuinplanten
Dit zijn de beste planten voor een zonnig balkon!

Staat jouw balkon in de volle zon? Geen probleem, er zijn talloze planten die geen genoeg van de zon krijgen. Lees verder voor de beste planten voor een zonnig balkon!

Lees meer...
tuinplanten
Dit zijn de beste planten voor een schaduwrijk balkon!

Heb jij een balkon met veel schaduw? Geen zorgen, ook dan kan je allerlei verschillende kleurrijke planten kwijt. Lees verder voor de beste planten voor een schaduwrijk balkon!

Lees meer...
winter
Zo bescherm je planten tegen vorst!

Een witte winter is natuurlijk super mooi, maar hoe zorg je ervoor dat je tuinplanten deze koude periode overleven? 

Lees meer...

Éénjarige tuinplanten kopen bij tuincentrum Osdorp in AmsterdamHet mooiste perkgoed, zoals violen, geraniums en petunia's bij tuincentrum Osdorp

Tuincentrum Osdorp heeft vier kassen gevuld met allerlei tuinplanten. Hier vind je vanaf het voorjaar verschillende éénjarige tuinplanten zoals:

  • Fuchsia's;
  • Petunia's;
  • Lobelia's;
  • Violen;
  • Begonia's.

Kom eens langs in het tuincentrum. Het tuincentrum is goed te bereiken vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal. In het tuincentrum staan onze medewerkers graag voor je klaar met advies over hoe jij jouw tuinplanten mooi en sterk kunt houden. Kom dus vooral eens langs om ons aanbod éénjarige tuinplanten te bekijken en laat je inspireren! 

Hoe verzorg je éénjarige tuinplanten?

Éénjarige planten hebben andere eisen dan bijvoorbeeld vaste tuinplanten, zo kunnen éénjarige bloeiers niet tegen vorst. Om ervoor te zorgen dat jij het meest uit jouw planten haalt, hebben wij een aantal tips voor éénjarige tuinplanten op een rijtje gezet:

  • Plant de éénjarige tuinplanten pas vanaf half mei in de tuin, dan kunnen de planten namelijk zowel overdag als ‘s nachts buiten goed tegen de temperaturen. Wil je ze toch eerder buiten zetten? Laat ze dan in ieder geval tot half mei in een plantenpot die je ‘s nachts binnen kunt zetten, zodat de planten zijn beschermd tegen vorst;
  • Éénjarige bloemen komen bijna allemaal oorspronkelijk uit warme gebieden met veel zon, zet deze planten dus op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen om optimaal tot bloei te kunnen komen.
  • Deze bloeiende tuinplanten hebben naast voldoende zonlicht ook voldoende water nodig, de meeste éénjarige planten kan je het beste elke dag water geven. Hoeveel water een specifieke plant precies nodig heeft staat op het kaartje, twijfel je toch over hoeveel water jouw plant nodig heeft? Vraag het dan gerust aan een van onze medewerkers, zij helpen je graag verder!
  • Zorg ervoor dat het water goed weg kan lopen, dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de planten in de tuin staan. Mochten ze in een pot staan en dan vooral in een pot die van binnen bekleed is met plastic, zorg er dan voor dat het water alsnog kan weglopen om te voorkomen dat de plant verdrinkt. 

Heb jij liever vaste tuinplanten die wel tegen de vorst kunnen of wat minder verzorging vragen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere tuinplanten op onze website of kom langs ins ons tuincentrum voor advies op maat! 

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven