Vandaag open van 10:00 - 17:00

Deze kamerplanten kunnen in de volle zon!

Planten houden van de zon. Zonder zonlicht kunnen ze immers niet groeien. Maar niet elke plant houdt van dezelfde hoeveelheid zon. Dit maakt het soms lastig om de juiste standplaats te vinden voor je kamerplant. Om het je makkelijk te maken, hebben wij daarom een lijstje opgesteld met onze favoriete kamerplanten die rustig in de volle zon kunnen staan! Hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken.

Het zal je niet verbazen dat de meeste kamerplanten uit deze lijst uit tropische oorden komen. Daar zijn ze namelijk wel wat hitte en volle zon gewend. Hoewel al deze planten geschikt zijn om in de volle zon te staan, doe je er altijd goed aan om ze na aankoop langzaam te laten wennen aan de zonnige plek. De planten worden vaak onder gematigd licht gekweekt en ook in het tuincentrum staan ze binnen. Dan kan die volle zon thuis nogal een schok zijn! Dus zet ze elke dag iets dichter bij het raam zodat hij goed kan wennen aan zijn nieuwe thuis.

1. Strelitzia nicolai (Paradijsvogelplant)

Deze kamerplanten kunnen in de volle zon strelitzia nicolai

De Strelitzia nicolai of Witte Paradijsvogelbloem is een van de meest luxe kamerplanten die er is. Deze grote weelderige plant komt uit Zuid-Afrika en hoort bij de Bananenfamilie. In de natuur kunnen ze enorm groot worden en zelfs prachtig bloeien waar de naam vandaan komt. Met zijn grote bladeren maakt hij veel zuurstof aan, dus het is een goede plant om in huis te hebben.

Grote planten drinken veel, dus zorg dat hij voldoende water krijgt. Zeker in de zomer. De vuistregel is dat je hem zoveel water geeft dat de grond na een week net weer droog is. Daarnaast houdt de Strelitzia echt van heel veel licht. Geef hem dus een mooie plek voor het raam. Te weinig licht is echt funest voor de plant. In de zomer krijgt hij graag ook wat extra voeding, eens per twee weken.

2. Ficus lyrata (Tabaksplant)

Deze kamerplanten kunnen in de volle zon ficus lyrata

De Ficus lyrata is een van de bekendste kamerplanten in Nederland. Hij staat hier ook bekend als de tabaksplant of vioolbladplant. Hij komt oorspronkelijk uit de regenwouden van zuidoost Azië. Hij houdt er dus wel van om lekker veel water te drinken. Deze ficus houdt ook van veel licht. Vergeet hem ook niet af en toe te draaien zodat elke kant evenveel licht krijgt. De ficus heeft veel luchtzuiverende eigenschappen, dus geen wonder dat hij zo populair is.

3. Sansevieria (Vrouwentong)

Deze kamerplanten kunnen in de volle zon sansevieria

De Sansevieria komt oorspronkelijk uit West-Afrika en staat in Nederland bekend als de Vrouwentong. Het is misschien wel een van de makkelijkste kamerplanten om te verzorgen. Eigenlijk gaat hij alleen dood als hij te veel water krijgt. In Afrika is het echt een woestijnplant dus kan perfect tegen felle zon en heeft zeer weinig water nodig. In de zomer is 1 x per 2 weken water geven voldoende, in de winter heeft hij aan 1 x per 6 weken zelfs al voldoende.

4. Musa dwarf (Bananenplant)

Deze kamerplanten kunnen in de volle zon musa dwarf

De Musa dwarf of Bananenplant is een van de oudste gekweekte kamerplanten. Oorspronkelijk komen ze uit Zuid-Oost Azië en Australië maar inmiddels zijn ze wijdverspreid dat je ze overal tegenkomt. Deze plant kan niet genoeg krijgen van de zon dus kies maar een mooie plek voor hem uit. Omdat hij continu in de zon staat, drinkt hij wel ook erg veel. Dus let goed op dat hij niet in uitgedroogde grond staat. Ook de bladeren houden er van om af en toe even gesprayed te worden.

5. Euphorbia ingens (Cowboycactus)

Deze kamerplanten kunnen in de volle zon euphorbia ingens

Met de Euphorbia ingens of Cowboycactus haal je de western sfeer in huis. Het bijzondere is alleen dat de Cowboycactus officieel geen cactus is, maar een vetplant. Echter, hij heeft uiterlijk zoveel weg van een cactus dat hij er toch een beetje bij hoort. Daarnaast komt de verzorging ook grotendeels overeen met andere cactussen.

De Cowboycactus is de makkelijkste huisgenoot die je kunt hebben. Hij gebruikt erg weinig water en heeft niet echt harde eisen voor de standplaats. Het belangrijkste is dat je hem niet te veel water geeft. Bij twijfel kun je het dus beter laten. In de winter kan hij makkelijk 2 maanden zonder water overleven. Het witte sap in de Euphorbia heet wolfsmelk en is giftig. Let dus op dat je dit niet inneemt, of op je huid krijgt.

Kamerplanten bij tuincentrum Osdorp

Bekijk onze afdeling met kamerplanten in het tuincentrum in Amsterdam. We hebben een zeer ruim opgezette afdeling met honderden kamerplanten. Van grote groene kamerplanten tot hangende kamerplanten en zelfs cactussen. Kijk naar ons fotoalbum hieronder voor een beeld van de afdeling.

Ontdek ons tuincentrum

Wil je meer nieuws of inspiratie?

Zoek je nog meer planten of heb je specifieke vragen waar je mee zit? Kom dan vooral langs in ons tuincentrum Osdorp in Amsterdam of neem contact met ons op. Het aanbod planten in het tuincentrum is vele malen groter dan hier online in de webshop.

 Volg ons op Pinterest voor de mooiste inspiratie voor planten binnen en buiten

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Hier moet je op letten!

De echte barbecue-experts gaan voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er waar moet je op letten bij de aanschaf?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven