Vandaag open van 09:30 - 18:00

Hangplant voor binnen? Deze moet je zien!

Er is altijd plek voor nog een kamerplant in huis. Misschien heb je alle logische plekken in huis en op de vensterbanken al gevuld, maar heb je er weleens aan gedacht dat er ook hele mooie planten zijn die je op kunt hangen? Zo’n hangplant in huis is heel mooi en net weer even iets anders dan de ‘gewone’ plant die in een pot staat.

Hangplanten voor binnen

De meeste soorten hangplanten zijn voorzien van een kunststof hangpot. Maar vrijwel iedere hangplant is ook geschikt om in een hoge sierpot te plaatsen. Je kunt dan eenvoudig de haak verwijderen, of de plant verpotten zodat de bladeren/stengels mooi langs de pot naar beneden hangen. Een ander idee is om de bloempot op een plantenstandaard te zetten. Zo kan de plant zijn stengels mooi laten groeien. Zorg wel voor voldoende licht en water. Ben je op zoek naar inspiratie? Wij laten je alvast 5 trendy hangplanten voor binnen zien.

1. Peperomia hangplant

De peperomia pepperspot hangplant moet je zien

Deze mooie hangplant komt oorspronkelijk uit het Amazone gebied, waar het warm en schaduwrijk is. De plant kan daarom niet tegen direct zonlicht, maar hang of zet hem wel op een lichte plek zodat hij wel de warmte op kan nemen. De bladeren zijn kleine groene ronde blaadjes met een rode achterkant die hangen aan een opvallend steeltje die roodbruin van kleur is.

Deze plant is ook gemakkelijk te stekken, knip de uiteinden van de steeltjes af en zet deze vervolgens in een ander potje met potgrond. Geef het stekje regelmatig water. Voor je het weet heb je je eigen gestekte hangplant! Hoe leuk is dat?

2. Hertshoornvaren (Platycerium bifurcatum) hangplant

De Hertshoornvaren hangplant voor binnen moet je zien

De Platycerium komt oorspronkelijk uit Australië en staat bij ons beter bekend als de Hertshoornvaren. De naam komt door de unieke bladeren die vaak in het midden een cirkelvormige inkeping hebben. Hierdoor hebben de bladeren ook wel wat weg van horens. De Hertshoornvaren houdt ervan om altijd in licht vochtige grond te staan, maar pas op dat er niet een laag water onderin de pot blijft staan in verband met natte voeten. Daarnaast heeft hij het liefst een plek met veel licht, maar waar geen direct zonlicht komt.

3. Erwtenplantje (Senecio rowleyanus) hangplant

Het Erwtenplantje is een hangplant voor binnen die je moet zien

De Senecio rowleyanus wordt ook wel de ‘Erwtenplant’ genoemd of in het Engels ‘String of pearls’, parelketting. Deze plant is een succulent en kan daarom goed tegen droogte en houdt van veel licht. Als de erwt groot en glanzend is heeft de plant genoeg vocht, als de erwt verschrompeld is, heeft de plant wat water nodig. Pas echter op met teveel water, dan kunnen de erwten namelijk ook verschrompelen, omdat de wortels dan wegrotten en de plant dood gaat. Geef dus minimaal water en minimaal voeding.

4. Epipremnum hangplant

De Scindapsus Epipremnum hangplant voor binnen moet je zien

De Epipremnum is een tropische hang- en klimplant. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, waar je hem vaak op bomen ziet groeien. Het zal je dan ook niet verbazen 'Epipremnum' in het Grieks staat voor 'op stam'. Het is een ideale plant om in een hangpot of hoge bloempot te plaatsen. De bladeren zullen langzaam steeds verder naar beneden groeien.

5. Koraalcactus (Rhipsalis cashero)

De Koraalcactus hangplant voor binnen moet je zien

De Rhipsalis cashero is een van de vele varianten in de Rhipsalis familie. De Rhipsalis cashero is een opvallende plant door de dunne, lange bladstelen. In vergelijking met zijn grote broer Rhipsalis cassutha heeft de Cashero nog dikke bladstelen, kijk maar eens goed naar het verschil tussen deze twee planten.

De stelen van de plant hangen decoratief over de pot en kunnen erg lang worden. Deze bladstelen kunnen zonder problemen geknipt worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De plant heeft maar weinig water nodig.

Kamerplanten bij tuincentrum Osdorp

Bekijk onze afdeling met kamerplanten in het tuincentrum in Amsterdam. We hebben een zeer ruim opgezette afdeling met honderden kamerplanten. Van grote groene kamerplanten tot hangende kamerplanten en zelfs cactussen. Kijk naar ons fotoalbum hieronder voor een beeld van de afdeling.

Ontdek ons tuincentrum

Wil je meer nieuws of inspiratie?

Zoek je nog meer planten of heb je specifieke vragen waar je mee zit? Kom dan vooral langs in ons tuincentrum Osdorp in Amsterdam of neem contact met ons op. Het aanbod planten in het tuincentrum is vele malen groter dan hier online in de webshop.

 Volg ons kamerplanten pinbord op Pinterest voor de leukste interieur-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven