Vandaag open van 09:30 - 18:00

Hydrocultuur planten

Ben je op zoek naar een zeer sterke en makkelijke grote groene kamerplant? Dan is een hydrocultuur plant wellicht de oplossing. Deze planten zijn gekweekt op hydroponie w...

Lees meer
Filters Sluiten

Hoogte in cm

 - 
Wis selectie
  • Meer
€   - 
Wis selectie
11 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

​Planten op hydrocultuur

Al onze hydroplanten worden gekweekt op vulkaankorrels. Dit zijn kleine vulkanische steentjes die ontstaan bij een vulkanische uitbarsting wanneer de vloeibare lava, die een grote hoeveelheid gassen bevat, zo snel afkoelt dat de gasbelletjes de tijd niet krijgen te ontsnappen en in het gesteente vast komen te zitten. Vulkaankorrels hebben veel kleine openingen en poriën waardoor ze heel veel water opnemen. In tegenstelling tot potgrond, dat gewonnen wordt uit turf, is het gebruik van vulkaankorrels volledig energieneutraal en tot in een lengte van jaren bruikbaar.

Zo werkt de watermeter bij Beautanic planten op hydrocultuur

Hydrocultuur staat voor gemak

Alle hydrocultuur planten in onze collectie zijn voorzien van de speciale Beautanic Hydropot. Deze planten staan op vulkaankorrels, waardoor er voldoende zuurstof bij de wortels komt. Dit zorgt voor een goede balans, waardoor de planten sterk en gezond blijven. Hydrocultuur planten halen voeding uit het water, ten opzichte van grondcultuur, waarbij planten voeding uit de grond halen. Het is daarom verstandig om elke watergift aan te vullen met Beautanic Superfood. Wij adviseren 1 theelepel voeding per 2 liter water. De hydrocultuur pot heeft een waterreservoir van 2 liter en een watermeter die aangeeft wanneer je water moet geven. Door de buffer kun je ook zonder problemen een keer een weekje weg zonder de buren in te schakelen.

Hydroponie is een groene keuze

De natuur is erg belangrijk voor ons en ook voor de generaties na ons. Bij de kwekerijen, waar de Beautanic Lifestyle planten vandaan komen, wordt klimaatneutraal gewerkt. Zo zorgen ze door middel van aardwarmte dat de temperatuur in de kassen aangenaam blijft voor de planten en wordt er nagenoeg geen gas gebruikt. Het bestrijden van ziekte en plagen gebeurt biologisch, door het uitzetten van natuurlijke vijanden. Zo wordt schade aan het milieu voorkomen. Een groene kamerplant moet immers een gezonde toevoeging zijn aan je leefomgeving!

Beautanic hydroponie kit voor hydrocultuur plantenHydrocultuur planten met watermeter

Een ruim assortiment grote groene hydroplanten

Een grote groene hydroponie plant kopen in Amsterdam? Tuincentrum Osdorp in Amsterdam is goed te bereiken vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal. Bij ons vind je nog veel meer kamerplanten, bijvoorbeeld ook cactussen en vetplanten, bloeiende kamerplanten en hangplanten. Kom langs en laat je verrassen door het ruime aanbod kamer- en tuinplanten en nog veel meer bij tuincentrum Osdorp!

 Volg ons kamerplanten pinbord op Pinterest voor de leukste interieur-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven