Vandaag open van 10:00 - 17:00

Bloembollen

De bekendste bloembollen zijn de Tulpenbollen, Narcissen en Krokussen. Je vindt ze bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam en via de webshop in vele soorten en kleuren. De voorjaarsbloembollen worden in het najaar geplant, de beste periode om voorjaarsbollen te planten is tussen september en december, maar in ieder geval voordat het gaat vriezen. Daarnaast zijn er ook zomerbollen, waarvan de dahlia de bekendste is. Deze gaan tussen maart en mei de grond in.

Ontdek ons tuincentrum

bollen
Het verschil tussen zomerbollen en voorjaarsbollen

Er zijn bollen in allerlei soorten en maten, maar de belangrijkste verdeling die we kunnen maken is die tussen voorjaarsbollen en zomerbollen. Maar hoe zit dat precies?

Lees meer...
kerst
Amaryllis voor een sprankelende kerst

Is het niet heerlijk om elk jaar je huis in kerstsfeer te brengen? Denk dan ook eens aan de Amaryllis. Je verwacht het misschien niet, maar de stoere bollen en glamoureuze bloemen zijn ideaal om het juiste kerstgevoel te creëren.

Lees meer...
bollen
Zomer in de bol

Het lijkt nog ver weg, zeker met dit kwakkelende voorjaar en de nog altijd zorgelijke coronasituatie, maar het gaat echt weer zomer worden.

Lees meer...

Creëer de mooiste tuinen met bloembollen!

Bloembollen blijven onverminderd populair. En dat is logisch vindt tuincentrum Osdorp! Het planten van bloembollen zorgt namelijk voor de heerlijke voorjaars-kriebels die je zal krijgen als de dappere bloemen aan het einde van de winter de grond uit komen groeien. Sommigen zelfs door de sneeuw heen!

De herfst is dé tijd om voorjaarsbloeiende bloembollen te planten! Zo kan de bol nog even aan het wortelgestel werken voordat de vorst begint.

Zomerbollen

Bij bloembollen denken we aan voorjaars-bloeiers als krokussen, narcissen en tulpen. Maar ook voor de zomer is er een flinke keus aan bloembollen, deze gaan in maart t/m mei de grond in.

De bekendste zomerbollen zijn de dahlia's. je vindt ze in ons tuincentrum in vele soorten en kleuren. Er zijn dahlia's die ruim een meter hoog worden, maar ook mignondahlia's, een kleiner soort die tot laat in de herfst bloeit. Vergeet niet de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Andere bekende en minder bekende zomerbollen zijn gladiolen, Zantedeschia (Calla), Eucomis (ananasplant), Oxalis (geluksklaver), begonia's, lelies, Ornithogalum (vogelmelk) en anemoon.

Bloembollen kopen in Amsterdam

Waar kun je ons ruime aanbod bloembollen kopen? In ons tuincentrum in Amsterdam vind je al onze tuin- en kamerplanten, bloembollen en zaden. Vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal ben je in een mum van tijd in ons tuincentrum.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven