Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuinhekken

Tuinhekken vormen de toegang tot je voor- of achtertuin. Bij het uitkiezen van een geschikt hek speelt efficiëntie uiteraard een rol, maar ook de uitstraling van de...

Lees meer
Filters Sluiten

Breedte in cm

 - 
Wis selectie

Hoogte in cm

 - 
Wis selectie
  • Meer
€   - 
Wis selectie
22 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Hekwerk kopen: welke houtsoort moet ik kiezen?

Een hek kopen is nog niet zo eenvoudig; er zijn zoveel houtsoorten en stijlen dat je wellicht niet meer zo goed weet waar je moet beginnen. Daarom zetten wij een aantal houtsoorten met hun eigenschappen voor je op een rij:

  • Hardhout. Deze houtsoort is afkomstig van loofbomen uit tropische landen in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Het materiaal is zeer duurzaam en heeft daarom geen extra behandeling nodig om tegen slecht weer bestand te zijn. Een voorbeeld van een hardhouten hek is het Elephant Bangkirai tuinhek;
  • Vurenhout. Dit is de houtsoort die in Nederland het meest wordt gebruikt. Dat komt voornamelijk door de lage kosten, de bewerkbaarheid en de vele toepassingsmogelijkheden van het materiaal. Het hout is afkomstig van de fijnspar. De meeste Hillhout hekken, tuinschermen & schuttingen zijn uit vuurhout vervaardigd;
  • Douglashout is een naaldhoutsoort die zijn oorsprong vindt in Noordwest-Europa. Ook douglashout staat, net als hardhout, bekend om zijn duurzaamheid. Hierdoor is het hout ook bestand tegen extreme weersomstandigheden. Veel hekwerk van Woodvision is van douglashout gemaakt.

Het plaatsen van een hek: 3 tips

De hekken die je in ons assortiment aantreft worden over het algemeen binnen 5 tot 10 werkdagen geleverd. Maar hoe ga je te werk wanneer je het hekwerk eenmaal in huis hebt? Bereken nog voordat je het tuinhek koopt hoeveel hekwerk je nodig hebt. Bepaal ook welke palen je wilt gebruiken. Bedenk vervolgens hoe je de hekken en palen met elkaar gaat verbinden. Maak je gebruik van schroeven en spijkers of heb je ook hoekstukken nodig? Zorg ervoor dat je alle nodige verbindingsmaterialen in huis hebt voordat je aan de slag gaat. Als de hekken en palen met elkaar verbonden zijn, is het tijd om de palen in de grond te zetten. Maak hierbij gebruik van een paalpunthouder, zodat je zeker weet dat het hek stevig blijft staan. Als het hek eenmaal staat, kan je ervoor kiezen om metalen kopjes op de palen te plaatsen. Hiermee geef je je hek niet alleen een mooie uitstraling, maar voorkom je ook dat er vocht in het hout trekt.

Vind alles voor jouw tuin bij tuincentrum Osdorp: van hekwerk tot ophoogzand

Bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam vind je alles om jouw hek op een succesvolle manier te kunnen plaatsen. Loopt je tuin schuin af en wil je hier iets aan doen voordat je je hek plaatst? Koop dan ophoogzand om het hoogteverschil mee op te vangen. Ook houten palen en sluitwerk vind je in ons assortiment. Kijk rond in onze webshop of kom langs in ons tuincentrum in Amsterdam!

Scherpe aanbiedingen op hekken & poorten, leuke tips en inspiratie voor je tuin of balkon op doen?

 Volg tuincentrum Osdorp op Instagram  Volg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

   Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

  Volg ons tuinafscheiding pinbord op Pinterest voor de mooiste inspiratie voor je tuinhout projecten.

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven