Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuinplanten

Bij tuincentrum Osdorp vind je het grootste aanbod tuinplanten van Amsterdam. Denk hierbij onder andere aan eenjarige tuinplanten, vaste tuinplanten, struiken en heesters, klimplanten, siergrassen, fruitbomen en -planten, kruidenplanten, rozen en Mediterrane tuinplanten. Kom langs of bekijk een deel van onze tuinplanten collectie hier online! 

Ontdek ons tuincentrum

tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
tuinplanten
Vakantietip: vlinders tellen en lokken!

Lees alles over hoe je meer vlinders naar jouw tuin lokt en tijdens de Tuinvlindertelling straks meer vlinders telt. 

Lees meer...
tuinplanten
Dit zijn de beste planten voor een zonnig balkon!

Staat jouw balkon in de volle zon? Geen probleem, er zijn talloze planten die geen genoeg van de zon krijgen. Lees verder voor de beste planten voor een zonnig balkon!

Lees meer...

Tuinplanten kopen bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

In ons tuincentrum en op ons buitenterrein vind je alles om van je tuin of balkon een groene en bloeiende oase te maken! Loop je ons tuincentrum binnen dan kom je gelijk op onze kleurrijke afdeling met éénjarige tuinplanten. Vervolg je route langs onze struiken & heesters, rotsplanten, schaduwplanten, vaste planten, fruitbomen, fruitplanten, klimplanten, kruidenplanten, groenteplanten en vergeet niet nog even een kijkje te nemen op het buitenterrein vol met bomen en Medirerrane tuinplanten. Bij elkaar meer dan twee voetbalvelden aan groen geluk! 

Woon jij in Haarlem, Amstelveen, Nieuw-Vennep, Diemen of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp in Amsterdam en wil jij je buitenpotten vullen met eenjarige bloeiers of je borders aanplanten met vaste beplanting? Kom dan langs in ons tuincentrum waar onze groenexperts je graag verder helpen of bestel een deel van ons tuinplanten assortiment eenvoudig online.

Tuinplanten koop je bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Het verschil tussen eenjarige en vaste tuinplanten

Eenjarige planten, zoals violen, fuchsia's, begonia's of petunia's voltooien hun levenscyclus in één jaar. Eenjarige planten zijn vaak goedkoper dan vaste tuinplanten, bloeien in uitgesproken kleuren en maken je tuin voor een lange periode kleurrijk en feestelijk. Eenjarige planten zijn meestel ook Ze worden gebruikt om snel meer kleur in de tuin of op het balkon aan te brengen. 

Vaste tuinplanten, ook wel meerjarige tuinplanten genoemd, bloeien jaar na jaar opnieuw tot het moment dat deze 'te oud' wordt en sterft. Wat 'te oud' is wisselt sterk per plant. Voorbeelden van vaste tuinplanten zijn de meeste hortensia's, toscaanse jasmijn, maagdenpalm en Portugese laurierkers. Vaste planten worden daarom vaak gebruikt als vaste groene basis en aangevuld met kleurrijke eenjarige voor het beste resultaat.  Eenjarige of vaste tuinplanten?

Het verschil tussen winterharde en groenblijvende tuinplanten

De winterhardheid van een plant geeft enkel aan of deze een koude winter goed kan doorstaan zonder te veel schade op te lopen of zelfs af te steven. De winterhardheid van een winterharde tuinplant kan wel verschiillen, zo kan de ene plant tot een temperatuur van -10 doorstaan terwijl een andere het bij -20 ook nog prima doet.

Groenblijvende tuinplanten, ook wel bladhoudende tuinplanten genoemd, zijn winterhard én bladhoudend in de winter. Sterker nog, sommige bloeien zelfs in de winter waardoor je ook dan kunt genieten van een prachtige tuin of een kleurrijk balkon. Niet groenblijvende winterharde tuinplanten verliezen hun blad of sterven boven de grond af om vervolgens bij hogere temperaturen hun kop weer boven de grond te steken en op te bloeien. Wil jij weten welke tuinplanten wintergroen zijn of zelfs bloeien in de winter? Maak dan gebruik van de handige filters om het plantenaanbod in de webshop te filteren of kom langs en laat je adviseren door onze groenexperts. 

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven