Vandaag open van 10:00 - 17:00

Levering- & verzendinformatie

Hier vind je de belangrijkste informatie over de leveringsvoorwaarden van tuincentrum Osdorp.

Met welke pakketdienst worden online bestelling thuisbezorgd?

Bij tuincentrum Osdorp vinden wij betrouwbaarheid en gemak belangrijk en daarom maken wij voor de meeste leveringen gebruik van de pakketdiensten van PostNL. In verband met het gewicht of het formaat van sommige artikelen, zoals bijvoorbeeld tuinmeubelen en schuttingen kan niet alles door PostNL worden bezorgd. Die artikelen worden door onze eigen chauffeurs bij u bezorgd of zijn in sommige gevallen alleen af te halen bij ons in het tuincentrum in Amsterdam.

Welke leveringskosten berekent tuincentrum Osdorp?

95% van onze artikelen worden gratis bezorgd vanaf € 50,-!

De leveringskosten zijn afhankelijk van de artikelen die worden besteld, wij maken gebruik van vier verschillende verzendmethodes:

1. PostNL brievenbuspost: voor cadeaukaarten, cadeaukaarten worden binnen Nederland altijd gratis verzonden.

2. PostNL pakketpost: voor artikelen kleiner dan 176 x 58 x 78 cm en lichter dan 30 kilo.

Land Leveringskosten* Gratis vanaf* Levertijd bij bestellingen op
werkdagen vóór 16:00 uur
Nederland
The Netherlands
€ 5,95 € 50,-  2 werkdagen
België
Belgium
€ 9,95 € 75,- 2 werkdagen
Luxemburg
Luxembourg
€ 14,95 € 110,- 2 werkdagen
Duitsland
Deutschland
€ 10,95 € 85,- 3 werkdagen
Frankrijk
France
€ 16,95 € 130,- 3 werkdagen
Let op: Voor sommige planten die met deze verzendmethode worden verzonden betaal je altijd € 7,99 verzendkosten omdat deze met extra zorg moeten worden verwerkt. Is dit het geval dan wordt het duidelijk aangegeven op de productpagina van de betreffende plant. 

 

3. Levering op pallet door externe bezorgdienst (alleen in Nederland)voor artikelen groter dan 176 x 58 x 78 cm en zwaarder dan 30 kilo. 
Land Leveringskosten Gratis vanaf* Levertijd bij bestellingen op
werkdagen vóór 16:00 uur
Nederland
The Netherlands
€ 50,- € 900,-
*(actie-artikelen kunnen worden uitgesloten van gratis levering)
 3 werkdagen

 

4. Eigen vervoer klein (alleen in Nederland): voor artikelen die niet door PostNL of de externe bezorgdienst kunnen worden geleverd, zoals grote planten, tuinmeubelen, en tuinhout. De verzendkosten van deze artikelen zijn afhankelijk van het afleveradres en het orderbedrag. Wilt u weten wat de verzendkosten voor uw bestelling zijn? Maak dan gebruik van de postcodecheck op de productpagina van deze artikelen of bekijk de verzendkosten in onderstaande tabel. Niet alle artikelen worden door heel NL geleverd, ook dit zal de postcodecheck duidelijk aangeven.
Afstand vanaf tuincentrum Osdorp Leveringskosten Gratis vanaf Levertijd bij bestellingen op
werkdagen vóór 16:00 uur
0 t/m 4 km € 30,00 € 400,00 In overleg op afspraak.
5 t/m 8 km € 35,00 € 500,00 In overleg op afspraak.
9 t/m 12 km € 40,00 € 600,00 In overleg op afspraak.
13 t/m 20 km € 45,00 € 800,00 In overleg op afspraak.
21 t/m 32 km € 55,00 € 900,00 In overleg op afspraak.
33 t/m 40 km € 65,00 € 1100,00 In overleg op afspraak.
Rest van Nederland levering via offerte    
Waddeneilanden levering via offerte -  

 

4. Eigen vervoer groot (alleen in Nederland): voor artikelen die niet door PostNL of de externe bezorgdienst kunnen worden geleverd, zoals bestrating, zand of grind. De verzendkosten van deze artikelen zijn afhankelijk van het afleveradres en het orderbedrag. Wilt u weten wat de verzendkosten voor uw bestelling zijn? Maak dan gebruik van de postcodecheck op de productpagina van deze artikelen of bekijk de verzendkosten in onderstaande tabel. Niet alle artikelen worden door heel NL geleverd, ook dit zal de postcodecheck duidelijk aangeven.
Afstand vanaf tuincentrum Osdorp Leveringskosten Gratis vanaf Levertijd bij bestellingen op
werkdagen vóór 16:00 uur
0 t/m 4 km € 40,00 € 500,00 In overleg op afspraak.
5 t/m 8 km € 50,00 € 600,00 In overleg op afspraak.
9 t/m 12 km € 60,00 € 700,00 In overleg op afspraak.
13 t/m 20 km € 70,00 € 900,00 In overleg op afspraak.
Rest van Nederland levering via offerte    
Waddeneilanden levering via offerte -  

*Tijdens kortingsacties kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn. 

Vragen over onze verzendkosten? Neem gerust contact met ons op! 

Welke levertijden hanteert tuincentrum Osdorp?

Wij streven ernaar om bestellingen die met de reguliere pakketpost van PostNL kunnen worden verzonden binnen twee werkdagen bij u thuis te bezorgen, dit geldt voor bestellingen die in Nederland moeten worden afgeleverd en op werkdagen voor 16:00 zijn geplaatst. Voor de productcategorieën in de tabel (Levertijden grote / zware artikelen op basis van pallet of eigen vervoer) gelden de levertijden zoals daar vermeld.

 

Levering reguliere pakketpost door PostNL
Land Leveringskosten Gratis vanaf Levertijd bij bestellingen op
werkdagen vóór 16:00 uur
Nederland
The Netherlands
€ 5,95 € 50,- 2 werkdagen
België
Belgium
€ 7,95 € 65,- 2 werkdagen
Luxemburg
Luxembourg
€ 11,95 € 100,- 2 werkdagen
Duitsland
Deutschland
€ 8,95 € 75,- 3 werkdagen
Frankrijk
France
€ 13,95 € 120,- 3 werkdagen


Onderstaande productgroepen kunnen niet met de regulieren pakketdienst van PostNL worden verzonden in verband met het formaat of het gewicht. Deze artikelen worden daarom op een pallet of met eigen vervoer bij u thuisbezorgd waardoor de levertijden langer zijn.

Levertijden grote / zware artikelen op basis van pallet of eigen vervoer (alleen in Nederland).
Productcategorie Levertijd bij bestellingen op werkdagen vóór 16:00 uur Nederland
Planten 3 werkdagen
Buitenkeukens 3 werkdagen
Keramische barbecues / Kamado's 3 werkdagen
Tuinmeubelen Eigen vervoer, in overleg maar ongeveer 7 werkdagen.
Bestrating Eigen vervoer, in overleg maar ongeveer 10 werkdagen.
Tuinhout Eigen vervoer, in overleg maar ongeveer 10 werkdagen.

Aan welke landen levert tuincentrum Osdorp?

Aan welke landen wij leveren is afhankelijk van de artikelen die er worden besteld, tuincentrum Osdorp maakt gebruik van vier verschillende verzendmethodes:

 1. Brievenbuspost, voor artikelen die door de brievenbus passen zoals cadeaukaarten. 
 2. Levering reguliere pakketpost door PostNL, voor artikelen kleiner dan 176 x 58 x 78 cm en lichter dan 30 kilo.
 3. Levering op pallet door externe bezorgdienst, voor artikelen groter dan 176 x 58 x 78 cm en zwaar dan 30 kilo zoals buitenkeukens en keramische barbecues.
 4. Levering eigen vervoer, voor artikelen die niet door PostNL of de externe bezorgdienst kunnen worden geleverd, zoals grote planten, tuinmeubelen, bestrating en tuinhout. 

In onderstaande tabel staat per land aangegeven of deze beschikbaar is.

Verzendwijzen per land  
Land Brievenbuspost Levering reguliere pakketpost door PostNL Levering grote pakketten door bezorgdienst Levering eigen vervoer
Nederland
The Netherlands
ja ja ja ja
(*levergebied afhankelijk van bestelling.)
België
Belgium
ja ja nee nee
Luxemburg
Luxembourg
ja ja nee nee
Duitsland
Deutschland
ja ja nee nee
Frankrijk
France
ja ja nee nee

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Of uw bestelling online kan worden gevolgd is afhankelijk van de verzendmethode die voor de bestelling wordt gebruikt, tuincentrum Osdorp maakt gebruik van vier verschillende verzendmethodes:

 1. Brievenbuspost, voor artikelen die door de brievenbus passen zoals cadeaukaarten. Deze bestellingen zijn niet te volgen. 
 2. Levering reguliere pakketpost door PostNL, voor artikelen kleiner dan 176 x 58 x 78 cm en lichter dan 30 kilo. Zodra wij uw pakket klaar hebben gemaakt voor verzending ontvangt u van ons een unieke Track and Trace code per e-mail. Nadat u de code per e-mail heeft ontvangen kan het 24 uur duren voor de code daadwerkelijk door PostNL is geactiveerd. Op deze pagina kunt u de Track and Trace code invoeren en kijken wat de status van uw bestelling is.
 3. Levering op pallet door externe bezorgdienst, voor artikelen groter dan 176 x 58 x 78 cm of zwaarder dan 30 kilo zoals buitenkeukens en keramische barbecues. Voor levering van deze artikelen nemen wij binnen 2 werkdagen na bestelling contact op om een leverafspraak te maken.
 4. Levering eigen vervoer, voor artikelen die niet door PostNL of de externe bezorgdienst kunnen worden geleverd, zoals grote planten, tuinmeubelen, bestrating en tuinhout. Voor levering van deze artikelen nemen wij binnen 2 werkdagen na bestelling contact op om een leverafspraak te maken. De avond voor levering ontvangt u van ons een e-mail met een tijdsindicatie. Niet ontvangen? Gan dan naar deze pagina en vul uw postcode en ordernummer in om te zien binnen welk tijdsvak de chauffeur zal arriveren.

Vragen over de levering van uw bestelling? Neem gerust contact met ons op! 

Leveringsvoorwaarden eigen transportdienst tuincentrum Osdorp

Hier vindt u de leveringsinformatie en voorwaarden van onze eigen bezorgservice klein (bestelbussen) en groot (vrachtwagen) waar wij onze grote en zware artikelen mee bezorgen. 

 • Bezorgkosten zijn afhankelijk van uw postcode en dienen samen met het orderbedrag vooraf te worden voldaan.
 • Voor artikelen die speciaal voor u moeten worden besteld kunnen wij slechts een te verwachte leverdatum afgeven, dit is de datum waarop wij de artikelen in ons tuincentrum verwachten. Wij maken pas een leverafspraak als alle artikelen uit de order in het tuincentrum aanwezig zijn. Om te voorkomen dat u met enige planning in de problemen komt adviseren wij u, indien dit van toepassing is, nog geen afspraak met een hovenier of een andere partij te maken. Tuincentrum Osdorp kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel geleden schade door het niet of niet tijdig leveren van tuinartikelen.
 • De avond voor levering kunt u op Osdorp.nl/leveren een tijdindicatie van uw order verwachten, indien uw e-mailadres bij ons bekend is ontvangt u hier de avond voor levering tevens een e-mail over.
 • Staat er bij levering van de order nog een bedrag open dan dient deze, contant of met pin aan de chauffeur te worden voldaan.
 • Voor het in ontvangst nemen van de artikelen dient er iemand op het adres aanwezig te zijn, indien onze chauffeur niemand thuis treft dient er een nieuwe leverafspraak te worden gemaakt waarvoor wij wederom bezorgkosten in rekening zullen brengen. Indien de hele order voldaan is, kan de levering in overleg voor eigen risico bij het adres worden neergezet.
 • Alle artikelen worden in overleg met de chauffeur op een voor u zo handig mogelijk plek, maar naast de wagen, gelost. Artikelen worden niet het huis of de tuin in gebracht.
 • Artikelen kunnen op statiegeldpallets worden geleverd, dit weten wij helaas niet vooraf. Statiegeld dient u bij de chauffeur contant of per pin af te rekenen en ontvangt u bij het afhalen van de pallets weer terug. Voor het afhalen van de pallets dient u telefonisch een afspraak te maken.
 • Orders en leverdatums kunnen tot 2 dagen voor levering worden gewijzigd, daarna is wijziging niet meer mogelijk.
 • Bij artikelen die speciaal voor u worden besteld vragen wij een minimale aanbetaling van 50% van het orderbedrag, bij annulering van deze artikelen zal de aanbetaling niet worden terugbetaald.
 • Bestellingen, m.u.v. speciaal voor u bestelde artikelen kunnen tot 2 dagen voor levering kosteloos worden geannuleerd, daarna worden de bezorgkosten ingehouden.
 • Bij tuincentrum Osdorp heeft u 14 dagen retourrecht vanaf de aankoopdatum of het moment dat u de artikelen in ontvangst heeft genomen, levende materialen zoals planten en vissen en speciaal voor u bestelde artikelen zoals bestrating en tuinhout nemen wij helaas niet retour. Valt uw nieuwe tuin- of woonartikel tegen of is er net onverwachts een rekening op de deurmat gevallen? Geen probleem! Bij online geplaatste bestellingen ontvangt u van ons het aankoopbedrag terug, bij in het tuincentrum gekochte artikelen behouden wij ons het recht voor u een tegoedbon voor het aankoopbedrag aan te bieden.
 • Artikelen die door ons moeten worden afgehaald dienen aan de weg klaar te staan.
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven