Vandaag open van 09:30 - 18:00

Abbeystones & Klinkers

Op zoek naar mooie gebakken of betonnen tuinklinkers, waaltjes, abbeystones of koppelstones? Dan ben je hier online of bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam aan het juiste...

Lees meer
Filters Sluiten
  • Meer

Lengte in cm

 - 
Wis selectie

Breedte in cm

 - 
Wis selectie
  • Meer
€   - 
Wis selectie
103 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Klinkers, waaltjes, koppel- en abbeystones koop je bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Ben jij op zoek naar mooie bestrating met een natuurlijke, niet al te strakke, uitstraling? Dan zijn koppelstones, abbeystones of gebakken klinkers een goede keuze. Op onze grote, overdekte afdeling met bestrating vind je naast tuintegels een ruim aanbod klinkers, waaltjes, koppel- en abbeystones van de merken Excluton en Gardenlux. Je vindt er onder andere betonnen, gebakken, getrommelde en niet getrommelde stenen in verschillende maten (5x20, 7x20, 20x30, 30x40) en kleuren (bont, rood, grijs, bruin, geel) en meer!

Woon jij in Amstelveen, Haarlem, Nieuw-Vennep, Zaandam of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp en wil je graag nog wat (tuin)advies of ben je nog op zoek naar inspiratie en wil je daarom eerst eens komen kijken? Dan is een bezoek aan ons tuincentrum in Amsterdam zeker de moeite waard. Ben jij de oriënterende fase al voorbij en weet je precies wat je nodig hebt en welke bestrating je wilt kopen? Dan kan je deze hier veilig online bestellen en thuis laten bezorgen door onze eigen transportservice. 

Wat zijn de verschillende tussen koppelstones, abbystones en gebakken klinkers?

Leuk al die termen, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze straatstenen, we leggen het je graag uit:

Koppel- en abbystones:

Koppen- en abbystones zijn eigenlijk twee benamingen voor dezelfde soort bestrating, tegenwoordig wordt er alleen nog gesproken over abbystones. Een Abbystone is een getrommelde, betonnen straatsteen welke in verschillende kleuren en maten, 5x20(waalformaar), 30x40 en 20x30 verkrijgbaar is. 

Gebakken klinkers, waaltjes en dikformaat stenen:

Gebakken bestrating, zoals waalfromaat (5x20) en dikformaat (7x20) is bestrating welke is gemaakt van klei in plaats van beton. 

Wat zijn de verschillen tussen betonnen en gebakken bestrating?

Abbystones zijn altijd gemaakt van beton en klinkers in waal- of dikformaat worden zowel van beton als klei gemaakt. Wat zijn de verschillen tussen bestrating van beton en klei en waarom zou je kiezen voor het een of het ander? Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van betonklinkers in vergelijking met gebakken (kleien) klinkers op een rijtje gezet:

  • Betonnen bestrating is door een goedkoper productieproces een stuk voordeliger dan gebakken bestrating van klei.
  • Betonnen bestrating is gevoeliger voor verkleuring door UV-straling dan gebakken bestrating van klei.
  • Betonnen bestrating is gevoeliger voor groen aanslag dan gebakken bestrating van klei.

In beide gevallen is de groene aanslag overigens goed te verwijderen door de bestrating schoon te maken. Bij ons in het tuincentrum in Amsterdam en hier online vind je zowel een ruim aanbod betonnen als gebakken bestrating.

Klinkers, waaltjes en abbeystones van Excluton en Gardenlux koop je (online) bij tuincentrum Osdorp

Wij hebben het volledige Excluton assortiment uitgestald staan in onze showroom en kunnen daarnaast ook het volledige Gardenlux assortiment leveren. Heb jij op de website van Excluton of Gardenlux iets moois gezien of ben je misschien bij een andere leverancier geweest, maar leveren zij niet aan jouw adres? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum, bestel je abbystones of klinkers veilig online of neem contact met ons op voor meer informatie! Bekijk ook onze andere soorten bestrating en toebehoren

Leuke bestratingsaanbiedingen, tips en inspiratie opdoen voor je tuin?

Inspirerende Pinterest pagina met bestratingsvoorbeelden van beton.  Volg ons bestratingspinbord op Pinterest voor de leukste bestratingsideeën, legvoorbeelden en tuininspiratie.

Nieuwsbrief met goede tips voor bestrating in je tuin in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen  Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven