Vandaag open van 10:00 - 17:00

Klinkers

Klinkers worden steeds vaker ingezet in tuinen, omdat ze zo breed toepasbaar zijn. Zowel oud als nieuw gebakken klinkers geven jouw tuinpad, terras of oprit een charmante...

Lees meer
Filters Sluiten
  • Meer

Lengte in cm

 - 
Wis selectie

Breedte in cm

 - 
Wis selectie
  • Meer
€   - 
Wis selectie
77 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Wat is het verschil tussen betonklinkers en gebakken klinkers?

Veel mensen kiezen bij hun oprit voor klinkers. Het betrouwbare materiaal gaat jarenlang mee en met een speels legpatroon blijven de klinkers leuk om naar te kijken. Maar ook binnen het aanbod klinkers is er veel mogelijk. Zo hebben we zowel betonklinkers als gebakken klinkers in het assortiment zitten. Wat zijn de verschillen?

  • het materiaal: betonklinkers zijn gemaakt van cement, grind en zand; gebakken klinkers zijn gemaakt van klei;
  • de vorm: betonklinkers hebben een strakkere uitstraling, terwijl gebakken klinkers wat robuuster zijn;
  • de kleur: vroeger stond de betonklinker synoniem voor een saaie, grijze steen, maar tegenwoordig zijn er meer kleuren mogelijk. Ook gebakken klinkers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. In ons aanbod vind je rode, grijze en bruine klinkers;
  • de levensduur en kleurvastheid: gebakken klinkers krijgen na verloop van tijd hun mooie, diepe kleur en worden nauwelijks aangetast door alg en mos. Betonklinkers met een minerale laag blijven lang op kleur, maar kunnen last krijgen van kalkuitbloei, wat voor een witte aanslag zorgt.

Wissel in je tuin klinkers af met natuursteen tegels om voor een mooie afwisseling te zorgen. Bekijk ook ons aanbod Abbeystones en beton- en siertegels.

Het leggen van klinkers: wat voor legpatronen zijn er mogelijk?

Als je eenmaal een keuze hebt kunnen maken, is het tijd om jouw terras of oprit te bestraten. Voor het leggen van klinkers zijn er veel verschillende legpatronen mogelijk. Een veelgebruikt patroon voor oprijlanen is het halfsteensverband. Hierbij verschuift iedere rij stenen met een halve steen ten opzichte van de vorige rij. Combineer verschillende kleuren, zoals grijze en rode klinkers, om een kunstzinnige oprit te creëren. Ook het keeperverband is populair. Dit patroon ziet eruit als een visgraat, omdat de klinkers haaks op elkaar liggen. Het elleboogverband lijkt heel erg op het keeperverband, maar hier ligt het patroon in de rijrichting van de oprit. Bij een blokverband vormen de klinkers een vierkant patroon. Er liggen telkens twee stenen verticaal en daarna twee stenen horizontaal. Vul na het plaatsen van de klinkers de voegen op met zand om het geheel af te maken.

Bekijk en bestel jouw klinkers online

Bij tuincentrum Osdorp bestel je je klinkers gemakkelijk online. Bekijk ons assortiment eerst eens rustig in Amsterdam voordat je een keuze maakt. Hier staat ons gehele aanbod klinkers en andere soorten bestrating namelijk voor je uitgestald. Heb je een keuze kunnen maken? Bestel je klinkers dan via onze webshop en verwacht ze binnen enkele werkdagen al bij je op de stoep.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven