Vandaag open van 09:30 - 18:00

Siergrassen

Bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam en hier online koop je de mooiste siergrassen, waaronder: pampasgras, lampenpoetsersgras, zegge en japans bloedgras. Be...

Lees meer
Filters Sluiten
€   - 
Wis selectie
23 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Siergras kopen bij tuincentrum Osdorp in AmsterdamSiergrassen kopen bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Ben jij, net als wij, dol op siergras en woon je in Nieuw-Vennep, Amstelveen, Haarlem, Bloemendaal of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp in Amsterdam? Kom dan zeker eens langs op onze grote tuinplanten afdeling waar wij een groot assortiment siergrassen bij elkaar hebben staan. Het assortiment bestaat onder andere uit diverse soorten:

 • Zegge (Carex);
 • Fargesia (niet woekerende bamboe);
 • Festuca (zwenkgras);
 • Cortaderia (pampasgras);
 • Ficinea (zegge);
 • Ophiopogon (slangenbaard).

Streef jij een moderne tuin, Japanse tuin of weelderige bloementuin na? Dan is er altijd wel een soort siergras die hier heel mooi bij past. Bekijk een deel van ons assortiment hier online of kom langs en laat je adviseren door een van onze planten experts. 

Deze siergrassen blijven groen in de winter

Groenblijvende of wintergroene siergrassen zijn siergras soorten die niet afsterven in de winter en dus het hele jaar door voor een groene tuin zorgen. Siergrassen zijn er in vele soorten, maten en kleuren, waarvan onderstaande in ieder geval groenblijvend zijn, maar let op deze lijst is niet volledig:

 • Leliegras (Liriope Muscari): deze mooie polvormige vaste plant die tussen augustus en oktober mooi paars of wit bloeit is goed te gebruiken als groenblijvende bodembedekker. Plant Liriope muscari in de schaduw of halfschaduw in een goed water doorlatende (zure) bodem voor het beste resultaat. De bloeihoogte van deze wintergroene schoonheid is tussen de 20 en 30 (in bloei) cm.
 • Japanse Zegge (Carex morrowii): een siergras soort die lekker laag blijft (20-30 cm) en waarvan de meeste soorten, zoals (Irish Green, Ice Dance, Variegata en Vanilla Ice) wintergroen blijven.
 • Zwenkgras (Festuca): laagblijvend, polvormig, wintergroen en geschikt als bodembedekker of mooie solitair in je border. De soorten Festuca glauca, Festuca glauca 'Elijah Blue' Festuca glauca 'Golden Toupee', Festuca gautieri, Festuca Mairei en Festuca glauca zijn allemaal wintergroen, of in sommige gevallen blauw, want de kleur van diverse soorten waaronder de 'Elijah Blue' is meer blauw dan groen. 
 • Kanariegras (Phalaris arundinacea) komt in de zomer het beste tot zijn recht, maar is het hele jaar in bloei. In de winter krijgen de bladeren een roze of paarsbruine gloed. Dit siergras kan tot wel meer dan een meter hoog worden!
 • Kanariegras (Phalaris arundinacea) komt in de zomer het beste tot zijn recht, maar is het hele jaar in bloei. In de winter krijgen de bladeren een roze of paarsbruine gloed. Dit siergras kan tot wel meer dan een meter hoog worden!

Zoals je al leest zijn wintergroene siergrassen verkrijgbaar in heel veel soorten, maten en kleuren waarvan bovenstaande maar een kleine greep uit de familie is. Wil jij meer weten over groenblijvende siergrassen, hun bloeitijd, standplaats en bloeihoogte? Kom dan gerust eens langs en laat je advisere door een van onze plantenexperts. 

Hoe verzorg je siergrassen verzorgen

De meeste siergrassen komen het mooist tot hun recht wanneer de meeste andere vaste planten, klimplanten en éénjarige tuinplanten hun hoogtepunt al hebben gehad, namelijk aan het einde van de zomer en het begin van de lente. Bij het verzorgen van siergrassen maken we onderscheid tussen de soorten die het hele jaar in leven zijn en soorten die in de winter boven de grond afsterven en bruin worden. De grassoorten die in de winter afsterven kun je het beste in het begin van het voorjaar, rond maart, tot 30 centimeter boven de grond terugsnoeien, zodat de nog levende wortels weer sterke nieuwe bladeren kunnen aanmaken. Wintergroene siergrassen hoeven niet gesnoeid te worden, tenzij je het mooier vindt wanneer de plant iets minder hoog is.

Scherpe siergras aanbiedingen, leuke tips en inspiratie voor je tuin of balkon op doen?

 Volg ons siergrassen pinbord op Pinterest voor de leukste tuinplanten ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven