Vandaag open van 09:30 - 18:00

Vijverplanten

Waterplanten geven je vijver niet alleen kleur, ze hebben ook nog eens een hele belangrijke functie: ze houden het water helder. Daarnaast zorgen vijverplanten ook voor zuurstof voor de vissen en bacteriën in de vijver. Ze zijn eigenlijk dus onmisbaar! Bij tuincentrum Osdorp vind je veel verschillende soorten vijverplanten. Onze vijverplanten vind je alleen op onze grote tuinplantenafdeling in Amsterdam.

Vijverplanten kopen bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Waterplanten

Waterplanten voor in de vijver zijn er in verschillende soorten en hebben verschillende functies. Bij tuincentrum Osdorp vind je van elke soort wel een plant die bij jouw vijver past. We kunnen waterplanten verdelen in vier groepen:

  • Zuurstofplanten houden het water helder en voorzien het water van zuurstof, deze zijn dus onmisbaar als je jouw vijver mooi wilt houden. Bekende soorten zuurstofplanten zijn waterpest, glanzend fonteinkruid, aarvederkruid, lidsteng en water klavertje vier
  • Drijfplanten zijn planten die op het water drijven. Deze zijn erg nuttig om troebel water weer helder te krijgen en ze zien er gezellig uit. Bekende soorten drijfplanten zijn kikkerbeet, waternoot en kroosvaren. 
  • Moerasplanten moeten worden gepoot in aarde en worden daarom vaak gebruikt als randafwerking, waar de vijver wat ondieper is. Moerasplanten zijn er in heel veel verschillende soorten, zowel groen als bloeiend. Bekende soorten zijn penningkruid, watermunt, kalmoes en dotterbloem
  • Waterlelies zijn toch wel de meest bekende waterplant en dat is niet gek, ze zijn namelijk prachtig! Waterlelies hebben grote, dikke wortels en moeten daarom gepoot worden in een grote mand met speciale aarde. Daarnaast hebben de lelies veel zon nodig, wel zo'n vijf uur per dag. Waterlelies komen in verschillende kleuren, zo is er eentje voor ieder kleurenpalet.

Waterplantmanden en aquaplanters

Naast vijverplanten vind je bij ons de benodigde aquaplanters, vijverplantmanden en specifieke vijvergrond. In de categorie vijver aanleg vind je alles wat je nodig hebt om een plantrijke vijver te creëren! Zo ben je verzekerd van voldoende zuurstof voor je vijvervissen en mooi helder water.

Vijverplanten

Bij tuincentrum Osdorp vind je heel veel verschillende tuinplanten, waaronder een groot assortiment waterplanten voor de vijver. Ons tuincentrum is gelegen in Noord-Holland en daarom goed te bereiken vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen, Bloemendaal. Kom dus vooral eens langs en bekijk ons volledige assortiment waterplanten in het echt, waar je met behulp van onze medewerkers de geschikte planten voor jouw vijver kunt kiezen!

 Volg ons tuinplanten pinbord op Pinterest voor de leukste tuinplanten ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven