Vandaag open van 09:30 - 18:00

Het verschil tussen zomerbollen en voorjaarsbollen

Op meerdere momenten in het jaar zijn ze weer in het tuincentrum te vinden: bloembollen! Maar hoe zit het nou precies met het verschil tussen voorjaarsbollen en zomerbollen? Wanneer bloeien ze en wanneer moet je ze planten? Het belangrijkste om te onthouden is dat je bij bloembollen altijd vooruit moet denken.

Voorjaarsbollen bloeien in het voorjaar

Voorjaarsbollen kopen bij tuincentrum Osdorp in AmsterdamGlobaal gezien zijn er dus twee soorten bloembollen, namelijk voorjaarsbollen en zomerbollen. Eigenlijk moet je dit lezen als voorjaarsbloeiende bollen en zomerbloeiende bollen. Dan wordt alles een stuk makkelijker. De voorjaarsbollen bloeien in het voorjaar en om dat te bereiken moet je ze in de herfst in de grond stoppen. Dit kan in principe vanaf half september tot december, maar zorg wel dat je de bollen plant voordat het gaat vriezen!

"Voorjaarsbollen koop en plant je in het najaar"

Top-3 van populaire voorjaarsbollen

De bekendste voorjaarsbollen zijn tulpenbollen, narcisbollen en krokusbollen. Zoals gezegd plant je deze bollen in de herfst, zodat ze de wintermaanden kunnen gebruiken om genoeg zetmeel om te zetten in suikers waarna ze in het voorjaar uit de grond komen. Let bij het planten op de kleuren en bloeiperiodes van elke bol, zodat je van februari tot en met juni kunt genieten van een tuin die vol in bloei staat!

Tulpenbollen

Narcisbollen

Krokussen

Zomerbollen bloeien in de zomer

Het verschil tussen zomerbollen en voorjaarsbollen tuincentrum osdorpAls je het hebt over zomerbollen dan gaat het dus over zomerbloeiende bollen. In tegenstelling tot voorjaarsbollen zijn de meeste zomerbollen niet winterhard. Dat betekent dat je ze het beste kan planten na de laatste nachtvorst. Dat is meestal tussen maart en mei. Deze bollen komen dan tot bloei vanaf juni, en als je het goed plant door verschillende kleuren en bloeiperiodes te combineren, heb je van juni tot en met oktober een kleurrijke bloemenzee in je tuin! Zomerbollen zijn ook prima geschikt om in potten en bakken te planten. Na de bloei kun je de zomerbollen opgraven en bewaren, om ze het volgende voorjaar weer opnieuw te planten.

"Zomerbollen koop en plant je in het voorjaar"

Top-3 van populaire zomerbollen

De populairste zomerbloeiende bollen zijn de dahlia's. Andere typische zomerbollen zijn begonia's en gladiolen. Zodra de kans op nachtvorst is verdwenen kan je aan de slag met de zomerbollen. Geef ze een mooie zonnige plek, dan ben jij zeker van een bloemenzee in de zomer.

Dahlia's Begonia's Gladiolen
Dahlia's kopen bij tuincenrum Osdorp in Amsterdam Begonia's kopen bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam Gladiolen kopen bij Tuincentrum Osdorp in Amsterdam

 

Bloembollen bij Tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Wil jij ook een prachtige bloemenzee in je tuin? Kom dan vooral eens langs in ons tuincentrum in Amsterdam, of bekijk ons aanbod hier in de webshop. In het najaar vind je bij ons de mooiste voorjaarsbollen en in het voorjaar kan je bij ons terecht voor alle zomerbollen. 

Ontdek ons tuincentrum

Wil je meer nieuws of inspiratie?

 Volg ons tuinplanten pinbord op Pinterest voor de mooiste inspiratie voor planten binnen en buiten

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Gerelateerde items

tuinplanten
Top 9 laatbloeiers voor een vrolijk najaar!

Het najaar hoeft niet donker en grauw te zijn. Ook in de herfst staat er nog van alles in bloei. Lees verder voor onze top 9 van laatbloeiers!

Lees meer...
tuinplanten
Waarom het najaar perfect is om te planten

Het voorjaar staat bekend als dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Maar wist je dat het veel slimmer is om vast in het najaar te beginnen? Lees snel verder waarom dat zo is!

Lees meer...
tuintips
Tuintips tuincentrum Osdorp september

Het eind van de zomer is alweer in zicht. Wie weet krijgen we een mooie, lange nazomer… Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: er zijn genoeg klussen en klusjes te doen om nog tot diep in het seizoen én komend voorjaar van een fleurige tuin, mooi balkon en terras – en het buitenleven – te kunnen genieten.

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven