Vandaag open van 09:30 - 18:00

Amaryllis voor een sprankelende kerst

Is het niet heerlijk om elk jaar je huis in kerstsfeer te brengen? Denk dan ook eens aan de Amaryllis. Je verwacht het misschien niet, maar de stoere bollen en glamoureuze bloemen zijn ideaal om het juiste kerstgevoel creëren. Je kunt er zelfs mee ‘doe-het-zelven’.

Sprankelen

Amaryllissen worden ook wel Hippeastrum genoemd. De naam Amaryllis zelf komt van het Oudgriekse ‘amarusso’, wat ‘Ik sprankel’ betekent. Het is namelijk een feestje om naar de gedaanteverwisseling van bol naar bloem te kijken. De stralende bloemen groeien als een grote verrassing uit de strakke stengel. Het zijn majestueuze bloembollen die uitgroeien tot even indrukwekkende bloemen. Er bestaan zelfs meer dan 70 verschillende soorten.

Amaryllis voor een sprankelende kerst tuincentrum OsdorpAmaryllis voor een sprankelende kerst tuincentrum Osdorp

Zelf doen

Ga creatief aan de slag met amaryllissen. Het is leuk en het geeft een voldaan gevoel om zelf aan de slag te gaan. Wat je nodig hebt is een amaryllisbol, een oude krant, een glazen vaas waar de amaryllisbol in past, haarlak en glitters. Gebruik de krant als placemat. Spuit de amaryllisbol in met haarlak. Strooi direct daarna flink wat glitters over de bol. Schud met de bol zodat de overtollige glitters eraf vallen. Zet de versierde bol in de vaas, et voilà! 

Amaryllis voor een sprankelende kerst tuincentrum OsdorpAmaryllis voor een sprankelende kerst tuincentrum Osdorp

Stoer

Houd je van natuurlijk en stoer? De grote, robuuste amaryllisbol en de groeiende stelen en bloemen passen hier goed bij. Accentueer de sfeer door een houten bloempot te gebruiken, waarbij de ringen door de grove behandeling duidelijk te zien zijn. Een gouden, fijn geweven kerstslinger met sterren maakt het plaatje helemaal compleet. Het is betoverend om tijdens de feestdagen de Amaryllis langzaam maar zeker in bloei te zien komen. 

Glamour

Helemaal hip is de glamourtrend. Hierin is de Amaryllis onmisbaar. De betoverende verschijning brengt met haar schoonheid een ware glittersfeer in huis. Combineer amaryllissen in rode en roze tinten. Gezamenlijk zullen de imposante bloemen je overweldigen met hun sprankelende uiterlijk. Combineer de amaryllissen met gouden kerstballen en bijpassend tafellinnen. Hierna is het alleen nog maar genieten geblazen.

Amaryllis voor een sprankelende kerst tuincentrum OsdorpAmaryllis voor een sprankelende kerst tuincentrum Osdorp

Verzorgingstips

  • Voordat een amaryllisbol gaat groeien, moet deze even wakker gemaakt worden. Leg de bol daarom een uur in een bak met lauw water; dit zorgt ervoor dat de wortels gaan groeien.
  • Je kunt amaryllisbollen in een pot met grond planten, los in een schaal leggen of op water zetten.
  • Amaryllissen houden van warmte; een kamertemperatuur van tussen de 20 en 24 graden is perfect.
  • Zorg voor voldoende licht. Wanneer het wat donkerder is, groeien de stelen te lang en hebben ze ondersteuning nodig.

Meer kersttips, nieuws of inspiratie?

 Volg ons op Pinterest voor de mooiste inspiratie voor planten binnen en buiten

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven