Vandaag open van 09:30 - 18:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

Dit zijn de beste planten voor een schaduwrijk balkon!

Planten houden van zon, dat weet iedereen. Maar wat als je juist een balkon hebt met veel schaduw? Geen zorgen, ook voor een schaduwrijk balkon zijn er verschillende planten geschikt. Met deze tips heb jij elk jaar een groen en kleurrijk balkon!

Voeg kleur toe op je balkon met deze planten!

Ook op een balkon in de schaduw kunnen verschillende planten groeien, van prachtige bloeiers tot grote groene planten. Voorbeelden van planten die het goed zullen doen op jouw schaduwbalkon zijn:

Astilbe (Prachtspirea)

De Astilbe is perfect voor een schaduwbalkon

De nederlandse naam is Spirea, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C.

Fuchsia 

De Fuchsia is perfect voor een balkon met schaduw

Deze plant met hangende bloemen is weer terug van weggeweest en geeft jouw tuin of balkon een unieke uitstraling.

Hangbegonia

De Begonia is ideaal voor een schaduwrijk balkon

De hangbegonia is een perfect plant voor het schaduwbalkon. De kleurrijke bloemen vallen als een soort waterval over de pot heen. Doordat het een hangplant is, is het eenvoudig om een plekje voor hem te vinden op je balkon.

Purperklokje (Heuchera)

Heuchera is een goede plant op je schaduwbalkon

De Heuchera of het Purperklokje is een vaste, winterharde plant die bladhoudend is. Hij kan prima op een schaduwplek staan en zal zelfs in de winter kleur aan je balkon geven met de donkerrode/paarse bladeren.

Klimhortensia (Hydrangea anomala)

Kies een klimhortensia voor je schaduwbalkon

De nederlandse naam is Klimhortensia, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze.

Knolbegonia

De knolbegonia voegt kleur toe aan je schaduwbalkon

De begonia is niet alleen als hangplant erg leuk op het balkon. Ook als knolbegonia in een bloempot kan deze plant in no-time ontzettend veel kleur aan je balkon toevoegen.

Vlijtig liesje (Impatiens walleriana)

Het vlijtig liesje voegt veel kleur toe aan een schaduw balkon

De nederlandse naam is Vlijtig liesje, familie van de Balsaminaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C.

Heb jij juist een balkon in de volle zon? Kijk dan verder in ons blogartikel over de beste planten voor een zonnig balkon.

Ontdek ons tuincentrum

De mooiste planten voor je balkon vind je bij Tuincentrum Osdorp

De tuinplanten afdeling van tuincentrum Osdorp is meer dan twee voetbalvelden groot, je vindt er dan ook alles om van jouw balkon een echte jungle te maken! Van eenjarige bloeiers tot Mediterane vaste planten, en van kruiden- tot rotsplanten, wij hebben het allemaal. Naast het grote assortiment aan tuinplanten vind je er ook onze grondproducten en het grote buitenpotten assortiment zodat je na het shoppen gelijk kunt starten met het aanplanten van je eigen droombalkon! Woon jij in Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen of ergens anders nabij tuincentrum Osdorp in Amsterdam? Kom dan vooral langs en laat je inspireren door ons grote assortiment voor huis en tuin. Woon jij niet om de hoek of heb je geen tijd voor een bezoek aan ons tuincentrum? Shop een deel van ons assortiment dan veilig online hier in onze webshop!

Meer nieuws of inspiratie voor balkonplanten?

 Bekijk ons inspiratie bord op Pinterest met mooie pot en plant combinaties voor buiten. 

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven