Vandaag open van 10:00 - 17:00

Rozenbogen

Ben jij op zoek naar een mooie houten rozenboog voor in je tuin van top merken zoals Hillhout of Woodvision? Bekijk het mooie aanbod houten rozenbogen dan hier...

Lees meer
Filters Sluiten

Breedte in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
3 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

De klassieke rozenboog

Rozenbogen zijn onmisbaar bij het creëren van een romantische sfeer in je tuin. Plaats een houten rozenboog bij de entree van je tuin of ergens over een mooi tuinpad en de uitstraling van je tuin zal nooit meer hetzelfde zijn. Een rozenboog heeft aan de zijkant vaak van die mooie houten trellissen, dit staat niet alleen garant voor een mooi design, maar is tevens erg handig als je hem wilt laten begroeien met klimrozen of andere klimplanten, het is per slot van rekening niet voor niets een “rozenboog”!  Bij tuincentrum Osdorp en hier online vind je o.a. de houten rozenbogen van Woodvision, bestel ze veilig online of kom langs op onze tuinhout afdeling waar onze tuinexperts je graag verder zullen helpen.

Zelf een rozenboog maken?

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een unieke rozenboog van hout te maken, gewoon omdat je dat leuk vindt of omdat de maat die je nodig hebt niet standaard wordt aangeboden. Door de rozenboog zelf te maken kun je deze naar eigen inzicht ontwerpen in de gewenste maat en met de gewenste materialen. Hieronder vind je wat tips waarmee je rekening kunt houden bij het zelf maken van een houten rozenboog:

1. Laat je inspireren en maak een ontwerp van je toekomstige rozenboog

Ga je zelf een rozenboog maken laat je dan eerst eens inspireren door ons pinbord vol met (doe-het-zelf) rozenbogen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar bedenk vooraf wel of de benodigde materialen verkrijgbaar zijn, of je het juiste gereedschap in huis hebt en schat in of je het daadwerkelijk zelf kunt. Is dat het geval, start dan met het maken van een eenvoudige schets van je rozenboog. Zet in je schets gelijk de juiste maten erbij, dit helpt je bij het vormen van een beeld over de constructie en de benodigde materialen. Heb je dit gedaan dan kan het shoppen van de benodigde tuinmaterialen beginnen!

2. Kom langs met je ontwerp en bepaal hoeveel je uit wilt geven aan je rozenboog

Sta er vooraf even bij stil hoeveel geld je wilt uitgeven aan de houten rozenboog, zoals hierboven al gezegd, alles kan, maar wil je er ook zoveel aan uitgeven? Kom gerust een keertje langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam, zodat onze tuinexperts je kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden en het daarbij behorende kostenplaatje. Met deze informatie kun je beter inschatten of jouw bouwplannen realistisch zijn of dat je terug moet naar de tekentafel.

3. Haal het juiste gereedschap in huis

Om een houten rozenboog te maken heb je een aantal gereedschappen nodig, hieronder volgt een lijst met de meest gebruikte gereedschappen:

  • Hout- of afkortzaag; deze zal je nodig hebben om de houten balken en regels op de juiste lengte te zagen.
  • Schroefmachine; dit spreekt bijna voor zich, maar zonder schroefmachine is deze tuinklus bijna niet te doen!
  • Boormachine met houtboortjes; Afhankelijk van je ontwerp, zal je op een aantal plaatsen in de rozenboog gaten moeten boren om de rozenboog aan elkaar vast te kunnen zetten met bijvoorbeeld houtdraadbouten. 
  • Houtbeitels + hamer; om goede houtverbindingen te kunnen maken kan het soms nodig zijn om inkepingen in het hout te kunnen maken. Goede houtverbindingen maken je rozenboog extra stevig!
  • Houtlijm; houtverbindingen kan je extra stevigheid geven door een goede hout- of constructielijm te gebruiken. 
  • Schuurpapier; hiermee kun je de splinters weg schuren die ontstaan bij het zagen van je tuinhout. 

Rozenbogen of de benodigde materialen in het tuincentrum of online kopen?

Als je online een rozenboog koopt dan doe je dat tegen zeer aantrekkelijke lever- en verzendcondities. Wil je weten wat de levertijd is en wat de verzendkosten zijn voor jouw adres? Voer bij het artikel in onze webshop je postcode in, zodat deze meteen kunnen worden berekend. Uiteraard kun je ook langskomen in onze overdekte showroom in Amsterdam om ons grote aanbod aan planten, zoals: klimrozen en klimplanten te bekijken. Wij kunnen een groot gedeelte van het assortiment direct uit voorraad leveren en anders kunnen wij de artikelen altijd voor je bestellen en bij je thuis laten bezorgen. 

Scherpe acties op rozenbogen, leuke tips en inspiratie voor je tuin of balkon op doen?

Volg tuincentrum Osdorp op InstagramVolg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons pinbord vol met (doe-het-zelf) rozenbogen en laat je inspireren! 

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven