Vandaag open van 09:30 - 18:00

Vleesetende planten

Als je echt iets unieks in huis wilt halen moet je zeker eens kijken naar onze vleesetende planten. Er hangt een mysterieus aura om deze bijzondere planten heen, wat ook...

Lees meer
Filters Sluiten
€   - 
Wis selectie
1 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

De bekende dichtklappende venus vliegenval

De venus vliegenvanger is de bekendste vleesetende plant

Van alle vleesetende planten is de Dionaea muscipula, ook wel venus vliegenval of venusvliegenvanger zeker de bekendste. De dichtslaande klappers spreken tot de verbeelding en worden door velen fascinerend gevonden. Op beide helften van het blad zitten voelharen. Wanneer de voelharen in korte tijd meerdere keren worden aangeraakt slaat het blad dicht. Als er een prooi is gevangen begint de plant met het verteren hiervan, zo niet, dan gaat deze na een dag weer open.

De trompetbekerplant met bekerval

De sarracenia of trompetbekerplant is een vleesetende plant met bekerval

De Sarracenia of trompetbekerplant werkt met een zogenoemde bekerval. Dat is een bekervormig blad wat als een soort valkuil functioneert. De rand van de beker is zeer glad. Insecten die hier terecht komen, kunnen geen houvast vinden en vallen in de beker. De wand van de beker heeft allerlei stevige haartjes die naar beneden gericht staan en voorkomen dat het dier naar buiten kan klimmen. Vervolgens wordt het dier langzaam in de beker verteerd met behulp van enzymen in de bekervloeistof en als voedingsstoffen door de plant opgenomen.

De tropische bekerplant Nepenthes

Nepenthes de tropische bekerplant

Een andere bekende variant van de vleesetende bekerplant is de Nepenthes. Deze plant wordt ook wel de tropische bekerplant genoemd en komt oorspronkelijk voor in Zuid-Oost Azië.

Hoe verzorg je een vleesetende plant?

Het belangrijkste om te weten bij vleesetende planten is dat ze zelf hun voedingsstoffen verzamelen door het lokken en vangen van insecten. Je mag een vleesetende plant dan ook nooit bijmesten, simpelweg omdat de plant dit niet kan verwerken. Ook de grond die je gebruikt is van belang, want in de natuur staan vleesetende planten in zeer voedselarme grond. De Pokon Anthurium potgrond is ook geschikt voor vleesetende planten. De meeste vleesetende planten hebben veel water nodig en kunnen goed tegen natte voeten. Kraanwater bevat vaak veel kalk en daar houden deze planten niet van. Regenwater of gedestilleerd water is het beste voor deze carnivore planten.

Een groot assortiment kamerplanten bij tuincentrum Osdorp

Alle planten die wij hierboven genoemd hebben en nog veel meer vind je bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam! Ons tuincentrum is gelegen in Noord-Holland, dus vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal ben je er zo! Kom langs om ons volledige aanbod kamerplanten te bekijken met bijvoorbeeld hangplanten, cactussen en grote groene kamerplanten en laat je informeren door onze deskundige medewerkers.

 Volg ons kamerplanten pinbord op Pinterest voor de leukste interieur-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven