Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tips tuincentrum Osdorp februari

Februari, kamerplanten en interieur staan nog volop in de spotlights, maar het is hoog tijd om na te denken over je tuinplannen voor het komende jaar. Ook kunnen/moeten er alvast wat kleine klusjes worden opgepakt voor een goede start van het nieuwe tuinseizoen, zoals het strooien van tuinkalk en het snoeien van heesters. 

Interieurtips februari

Interieurtips tuincentrum Osdorp met kamerplanten

Tuintips februari

Iedere maand is er wel wat te doen in je tuin of op je balkon en daarom hebben wij wat handige tuintips voor februari voor je op een rij gezet! 

Moestuintips februari

Ook de moestuin kan natuurlijk niet achterblijven! In de moestuintips van tuincentrum Osdorp kan je maandelijks nalezen wat je kunt doen in je moestuin, wat je kunt zaaien en wat je kunt oogsten! Februari iseen rustige maand in de moestuin, maar als je echt wilt kan je zeker wel wat doen! 

 • Kruip achter je moestuin-tekentafel en zoek uit welke kruiden, groenten en fruit je dit jaar wilt gaan planten, zaaien en oogsten! Online zijn er handige schema’s te vinden voor de beste indeling van je moestuin, sommige planten kunnen elkaar goed en andere juist slecht verdragen. Heb je niet eerder een moestuin gehad? Start dan met eenvoudige groenten, zoals courgettes, radijzen, snijsla en rode bietjes.

 • De beste maanden om je moestuinzaden te kopen zijn januari, februari en maart, bijzondere soorten zijn snel uitverkocht. Zaadmengsels zijn ook leuk om te bestellen, hiermee zaai je verschillende rassen van dezelfde groente, resultaat: verschillende smaken en vormen!

 • Maak je zaaibedden alvast klaar door deze fijn te harken en grote brokken aarden fijn te slaan.

 • In februari kan je vrijwel alleen de aardpeer planten, aardpeer?! Ja de aardpeer, een vergeten groente waarvan je de smakelijke, wat zoete, aardknollen kunt eten. 

 • In februari kunnen onder andere radijsjes, tomaten, komkommers, aubergines, sla, prei, tuinbonen, spinazie, broccoli, uien, meloenen, bloemkool, paprika’s, pepers en meloenen worden gezaaid in een zaaibak met een deksel en bij voorkeur bodemwarmte. Thuis op je vensterbank boven de verwarming is ook mogelijk. 

 • In februari moeten sommige winterharde groenten, zoals koolraap en pastinaak worden geoogst nog voor de grond te warm wordt en ook prei, spruitjes, boerenkool, veldsla en schorseneren kunnen worden geoogst.

 • Kolen hebben als de bodem warmer wordt een grote kans om door te schieten en daardoor steeds bitterder te worden.

Vijvertips februari

 • Houd de reigers in de gaten als je vissen in de vijver hebt.

 • Vissen hoef je in februari nog niet veel te voeren. 

 • Ook in februari is het belangrijk voor de vissen en de kwaliteit van je vijverwaten om gevallen blad te verwijderen. Vis ze er met een schepnet uit, of zorg voor een net, zodat de bladeren überhaupt niet in het water vallen.

 • Voor een visvijver is het belangrijk dat deze niet dichtvriest, dit kun je voorkomen door een zuurstofpompje te plaatsen of een bal in de vijver te laten drijven.  

Meer handige Tips van tuincentrum Osdorp?

Meer Tips van tuincentrum Osdorp? Bekijk hier onze jaarkalender en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan krijg je ze automatisch in je mailbox! 

 

Gerelateerde items

tuintips
Maak je tuin regenbestendig

Opeens kampten veel West-Europese landen met enorme wateroverlast. Zware regenbuien, rivieren die flink buiten hun oevers traden. Ellende voor velen, met letterlijk zandzakken voor de deur en zelfs dodelijke slachtoffers.

Lees meer...
bestrijding
Toptips tegen muggen en wespen

Ja hoor, ze zijn er weer! Zit je lekker in de tuin of ben je aan het kokkerellen met de ramen open, en dan duikt er een mug of een wesp op. Deze snel vliegende insecten kunnen je lelijk bijten of steken.

Lees meer...
tuinplanten
Haal de Méditerranée naar huis

Weer of geen weer, corona of geen corona, vakantie of geen vakantie. Wie houdt er nu niet van de ontspannen sfeer van Zuid-Frankrijk?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven