Vandaag open van 09:30 - 18:00

Ben je op zoek naar een zeer sterke en makkelijke grote groene kamerplant? Dan is een plant op hydrocultuur vast iets voor jou! Deze planten zijn gekweekt op kleikorrels waardoor ze enorm sterk zijn. Door de handige watermeter kun je direct zien wanneer je plant weer water nodig heeft. Het is ook mogelijk om planten die in potgrond staan, over te zetten naar hydroponie. Meer weten? Lees dan verder! 

Hydrocultuur staat voor gemak

De hydroponie planten in ons assortiment staan op vulkaankorrels, waardoor er voldoende zuurstof bij de wortels komt. Dit zorgt voor een goede balans, waardoor de planten sterk en gezond blijven. Hydroponie planten halen voeding uit het water, ten opzichte van grondcultuur, waarbij planten voeding uit de grond halen. Het is daarom verstandig om elke watergift aan te vullen met Beautanic Superfood. Wij adviseren 1 theelepel voeding per 2 liter water. De hydrocultuur pot heeft een waterreservoir van 2 liter en een watermeter die aangeeft wanneer je water moet geven. Door de buffer kun je ook zonder problemen een keer een weekje weg zonder de buren in te schakelen.

Hydrocultuur planten met watergeefsysteem

Hoe zet je een plant over op een hydropot?

Het ompotten van een plant van potgrond naar een pot op hydrofonie is een fluitje van een cent. Wat je nodig hebt is de Beautanic hydropot en vulkaankorrels. Volg vervolgens onderstaande stappen.

Hoe pot ik mijn plant over van potgrond naar hydrocultuur instructievideo

  1. Plaats het rubberen dopje in het gaatje aan de zijkant van de pot, indien je de pot voor buiten gebruikt dan mag je deze stap overslaan.
  2. Klik de watermeter in het rooster en plaats deze in de Beautanic Lifestyle pot. 
  3. Neem de plant uit de potgrond en spoel de potgrond onder de kraan uit, zodat de wortels zoveel mogelijk vrij zijn van potgrond.
  4. Vul de pot met watermeter met een klein laagje vulkaankorrels.
  5. Plaats de plant in de nieuwe pot met watermeter en zorg dat de plant mooi recht omhoog staat.
  6. Vul de pot af met vulkaankorrels, let er hierbij op dat de plant goed stevig staat.
  7. Geef de plant water totdat de indicator op het bovenste streepje staat. Let op! Let op! Doe dit rustig. Het duurt een paar seconden voordat het water door het substraat gezakt is en de watermeter op peil is.
  8. Je bent klaar om te genieten van je gezonde, groene plant op hydrocultuur.

Begin met een laag vulkaankorrelsDe watermeter laat zien wanneer de buffer gevuld is

Hoeveel voeding heeft mijn plant nodig?

Zoals ook voor ons geldt is uitgebalanceerde voeding voor de plant erg belangrijk. Hydro planten halen hun voeding uit het water. Het is daarom nodig de plant regelmatig te voorzien van Beautanic Superfood. Deze voeding bevat de juiste sporen en elementen die essentieel zijn voor een gezonde en sterke plant. 

Gebruik 1 theelepel plantenvoeding op 2 liter water. Dit is precies de hoeveelheid water die je plant kan gebruiken wanneer het reservoir leeg is bij de 30cm pot. Voor de 27cm pot kun je ca 1,5 liter aanhouden.

Ontdek ons tuincentrum

Een ruim assortiment grote groene hydroplanten

Een grote groene hydroponie plant kopen in Amsterdam? Tuincentrum Osdorp in Amsterdam is goed te bereiken vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal. Bij ons vind je nog veel meer kamerplanten, bijvoorbeeld ook cactussen en vetplantenbloeiende kamerplanten en hangplanten. Kom langs en laat je verrassen door het ruime aanbod kamer- en tuinplanten en nog veel meer bij tuincentrum Osdorp!

 Volg ons kamerplanten pinbord op Pinterest voor de leukste interieur-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Gerelateerde items

bestrijding
Wat moet je doen als je muizen in huis hebt?

Help, een muis in huis! We snappen dat het even schrikken is, maar geen paniek. Wij hebben alle tips over (diervriendelijke) bestrijding en verjaging!

Lees meer...
tuintips
Tuintips tuincentrum Osdorp september

Het eind van de zomer is alweer in zicht. Wie weet krijgen we een mooie, lange nazomer… Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: er zijn genoeg klussen en klusjes te doen om nog tot diep in het seizoen én komend voorjaar van een fleurige tuin, mooi balkon en terras – en het buitenleven – te kunnen genieten.

Lees meer...
bestrijding
Bladluizen bestrijden? Dat doe je zo!

Heb je bladluis gespot in de tuin en wil je er snel van af? Lees dan verder voor al onze tips en advies voor bestrijding en voorkoming van bladluizen.

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven