Vandaag open van 09:30 - 18:00

De nieuwe Efteling miniaturen van 2021

Elk jaar worden de verschillende kerstdorpen uitgebreid met allerlei nieuwe ontwerpen. Ook bij het Efteling miniatuurdorp van Luville zijn er dit jaar een aantal miniaturen bijgekomen. Dus ben jij wel toe aan wat nieuwigheden in je Efteling miniatuurdorp, kijk dan vooral verder voor een handig overzicht.

Luville Efteling Anton Pieck Carrousel

Het Anton Pieck Plein wordt sinds jaar en dag opgesierd door de prachtig gedecoreerde carrousel van, hoe kan het ook anders, Anton Pieck. De gelijkenis is treffend: van de prachtig gedecoreerde rand rondom tot de Pierrot bovenop de molen. Zie je het al voor je hoe deze molen rondjes draait en jouw kerstdorp mooi verlicht met de sierlijke lampjes aan de rand? En natuurlijk brengt hij het bekende draaiorgel-geluid ten gehore. De miniatuur-carrousel is 25,5 centimeter hoog, heeft een diameter van 23 centimeter en kost € 175,-. De carrousel werkt op batterijen (3 x AA, niet inclusief).

Luville Efteling Anton Pieck Carrousel

Luville Efteling Holle Bolle Gijs

Een van de bekendste gezichten uit de Efteling is natuurlijk die van Holle Bolle Gijs. Deze nieuwe variant is 6,5 centimeter breed en 11 centimeter hoog. Maar het belangrijkste aspect is dat deze Holle Bolle Gijs op batterijen werkt en op zijn bekende toon 'papier hier' zegt.

Luville Efteling Holle Bolle Gijs tuincentrum Osdorp

Luville Efteling Prieel van Sprookjessprokkelaar

Het Sprookjessprokkelaarprieel is een prieeltje met rieten kap, te vinden bij de ingang van het Sprookjesbos tegenover de Sprookjeswijzer, en bedoeld om de Sprookjessprokkelaar te beschermen tegen weer en wind wanneer deze bezig is met zijn optreden.

Luville Efteling Prieel van de Sprookjessprokkelaar tuincentrum Osdorp

Luville Efteling Sprookjessprokkelaar

Ook de Sprookjessprokkelaar zelf kan nu natuurlijk niet meer ontbreken. Hij is nu in een kleiner formaat aan de collectie toegevoegd zodat hij past bij zijn eigen prieeltje. Hij plukt verhalen uit de takken en twijgjes in het bos en schrijft ze op in zijn boeken, die je kan vinden in de sprookjesbibliotheek. Deze verhalen vertelt hij aan iedereen die ze wil horen. Blijf dus zeker even staan luisteren als je de Sprookjessprokkelaar tegen het lijf loopt.

Luville Efteling Sprookjessprokkelaar tuincentrum Osdorp

Luville Efteling Wonderwachter lantaarn

Als je de Efteling binnenkomt, word je via de Pardoes Promenade het park in geleid. Deze mooie promenade wordt sfeervol verlicht met de iconische Wonderwachter lantaarn. Het werd hoog tijd dat je deze lantaarns (met echte verlichting!) nu ook in je eigen Efteling miniatuurdorp kunt plaatsen.

Luville Efteling Wonderwachter lantaarn tuincentrum Osdorp

Luville Efteling Sprookjesboek

De Efteling draait natuurlijk van oudsher om de verschillende sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault. In het souvenirwinkeltje In Den Ouden Marskramer staan de sprookjesboeken centraal. Daar staat ook dit prachtige pop-up sprookjesboek, opengeslagen bij het sprookje van Doornroosje waarbij het kasteel uit het sprookje uit het boek op rijst!

Luville Efteling Sprookjesboek

Luville Efteling Waterpomp Drinkebroer

De oudste waterpomp in de Efteling is de Drinkebroer. Deze staat al sinds 1954 op het originele Anton Pieckplein. Bovenop de waterpomp zit het beeldje van de Drinkebroer die het goed naar zijn zin heeft met een pul bier.

Luville Efteling Waterpomp Drinkebroer

Luville Efteling bewegende Langnek

Het allerbekendste figuur uit het sprookjesdorp is natuurlijk de Langnek. Dit figuur uit het sprookje van De Zes Dienaren is een reus die op een rots zit, en die zijn nek uitstrekt om boven te kunnen kijken. Langnek is al sinds de opening van de Efteling in 1952 aanwezig in het park en is misschien naast Pardoes wel het gezicht van de Efteling. Deze nieuwe miniatuurversie van Langnek heeft ook een bewegende nek die langzaam omhoog en omlaag gaat. Een echte must-have voor de Efteling miniatuurdorp bouwers!

Luville Efteling Langnek tuincentrum Osdorp

In 2021 zijn er dus weer een serie mooie miniaturen bij de collectie gekomen. Wat is jouw favoriet?

Wil je meer nieuws of inspiratie?

 Volg ons op Pinterest voor de mooiste inspiratie voor het kerstseizoen

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen categorieën

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven