Vandaag open van 09:30 - 18:00

Top 5 trendy kamerplanten voor 2021

Top 5 trendy kamerplanten voor 2021

Groen in huis is hipper dan hip, met lekker retro hangplanten, terraria, verzamelingen van cactussen en vetplanten en met levend groen bedekte muren. Groen zorgt immers voor een fijne sfeer in huis – zeker nu het wat kaal en kil lijkt zonder die stralende kerstboom en een nog overwegend kale tuin of dito balkon. Ze geven je een ontspannen gevoel en veel ervan zorgen bovendien voor een betere luchtkwaliteit. Welke kamerplanten zijn dit jaar helemaal 'je van het'? Ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp voorziet in ieder geval een grootse toekomst voor jungle-achtige bladplanten, voor planten uit de 'goede, oude tijd' en voor makkelijke, oersterke kamerplanten!

  1. Zamioculcas. Deze glanzend donkergroene kamerplant tipten we al als de woonplant van de maand januari. De stengels kunnen wel zestig centimeter lang worden, de plant is sterk, heel makkelijk in onderhoud en doet het ook goed op minder lichte plekken in huis. Hij vraagt weinig water en fleurt op van een regelmatige sproeibeurt. Geef hem eens in de maand een beetje plantenvoeding.
  2. De Calathea is ook zo'n opvallende plant met allerlei bladtinten en -tekeningen. Bovendien is het een beweeglijk type, want hij trekt het blad samen als het donker wordt en laat de bladeren weer langzaam uitwaaieren als de zon opkomt. Zet de Calathea niet in de volle zon en geef hem regelmatig water, want het is een enorme slurper. Af en toe een sproeibeurt bevalt hem ook goed.
  3. De Alocasia, olifantsoor, is ook al zo'n exotische, jungle-achtige verschijning met grote, getekende bladeren. Het is ook een elegante, transparante kamerplant, want hij heeft lange, ranke stelen die ook een opvallende tekening kunnen hebben. Terug van weggeweest, want in de jaren vijftig van de vorige eeuw was de Alocasia mateloos populair. Je olifantsoor houdt van een lichte plek en licht vochtige grond. 
  4. De prachtige, kleurrijke bloemen van de Strelitzia of paradijsvogelplant zijn al tijden geliefd als snijbloem in elk boeket, maar ook als kamerplant mag hij er zijn. De grote bladeren hebben wat weg van die van een bananenplant. Deze exotische topper houdt van een lichte standplaats en voldoende water. In de winter is dat een keer per week een scheutje, in de zomer mag je ruimer schenken. 
  5. De Monstera Deliciosa wordt ook wel gatenplant genoemd en past helemaal bij de 'Urban Jungle'-trend én bij de planten die terug zijn van weggeweest – lekker retro dus. De grote, opvallende bladeren die luchtzuiverend werken houden van licht, maar zet de Monstera niet in de volle zon. Verder houdt de gatenplant van licht vochtige grond, dus geef hem twee keer per week wat water.

Naast deze 5 opvallende kamerplanten blijven cactussen, vetplanten, palmen, pannenkoekenplantjes en seventies hangplanten, zoals 'kindje-op-moeders-schoot', het erwtenplantje en het Chinese lantaarntje, heel populair. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven