Vandaag open van 09:30 - 18:00

Groengevoel! De leukste planten voor kinderen

Groengevoel! De leukste planten voor kinderen

Planten saai? Niet met deze exemplaren! Maak je woonkamer tot een klein groene ontdekkingswereld voor kinderen. Succes verzekerd!

1. Bewegende plant: kruidje roer me niet
Hebben planten nou wel of geen gevoel? Raak je de blaadjes van kruidje roer me niet (Mimosa pucia), dan ben je overtuigd: de plant heeft echt gevoel! Na al een lichte aanraking, sluit de plant meteen z’n blaadjes. Wacht een uurtje en dan is het kruid weer als vanouds. Ook sluit de plant z’n blaadjes voor de nacht.

Bekijk een filmpje van deze plant

2. Zelf stekken met de graslelie (Chlorophytum)
Je begint met één plant en binnen no-time heb je tien leuke mini-plantjes. Laat kinderen zelf een uitloper van de graslelie in de grond stoppen. Het stekje groeit enthousiast verder tot mooie plant. Ook de variant ‘Bonnie’, met gekrulde blaadjes, is leuk om te stekken. Dit geldt ook voor de plant 'Kindje-op-moeders-schoot' (Tolmiea menziesii). Bij deze plant groeit het nieuwe plantje, als een kindje op moeders schoot, vanuit het hart van het blad. Of kies voor de vaderplant (Tradescantia). Je knipt een stukje van de plant af en steek het steeltje in de grond. Ook met vetplanten kun je dit leuke ‘trucje’ doen. Als je een Crassula hebt, trek je er een blaadje af dat je even laat drogen. Niet lang daarna verschijnen er worteltjes uit het blaadje, op zoek naar frisse aarde!
3. Op kraamvisite bij de bommenwerper
De naam van deze plant is wat raar, want deze plant is een echte moederplant (Kalanchoe daigremontiana). De jonge plantjes groeien namelijk op haar puntige bladen en steken hun babyworteltjes al vroeg in de lucht. Als ze groot genoeg zijn, gooit de plant al die kleine schattige miniplantjes op de grond.
4. Griezelen met de Davallia varen
Kijk je onder de bladen van de varen, dan zie je harige pootjes uitsteken. Dat zijn de wortels. Met een beetje fantasie lijken het harige spinnenpoten. Houdt je kind niet van griezelen? De Davalia varen wordt ook wel konijnenpoot genoemd. En zelfs apenpootje.
5. Spektakel met de vleesetende plant
Nee, ze lusten geen vingers, maar vliegjes des te meer! De vleesetende planten gebruiken tal van attributen om vliegjes te vangen. Zo heb je onder andere een kleefval (zonnedauw), een bekerval (zonnebeker) en een dichtklappende val (venusvliegenvanger). Je kunt een eigen griezelbak maken. Zorg dat deze planten niet droog komen te staan. Regenwater is het allerbeste, want er zit teveel kalk in gewoon kraanwater.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven