Vandaag open van 09:30 - 18:00

Nationale BBQ dagen!

Nationale BBQ dagen!

De Tuinbranche Nederland heeft zaterdag 4 tot en met zondag 19 juni 2016 uitgeroepen tot de Nationale BBQ-dagen. Als het weer meewerkt is het in deze periode natuurlijk heerlijk toeven in de tuin, zeker onder het genot van een hapje en een drankje. Bovendien is het 19 juni vaderdag, dus maak hem blij met het nieuwste model barbecue of met handige accessoires om buiten mee te kokkerellen. U vindt ruime keuze in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp.

Barbecuetrends

Jarenlang barbecueden we alleen op houtskool, totdat de elektrische en gas-modellen op de markt kwamen. Dat scheelde in ieder geval rookoverlast, zowel voor uzelf als voor de buren. Dat geldt ook voor de keramische barbecue, ofwel kamado, die nu helemaal ‘in’ is, zoals de Green Egg. Deze barbecue heeft een keramische eivorm en een keramische binnenpot met luchtregelaars boven- en onderin, zodat de temperatuur en dus de garing heel nauwkeurig te regelen is. De barbecue kan zowel op zeer lage als op zeer hoge temperaturen worden afgesteld en dankzij de uitstekende isolatie door de twee lagen keramiek blijft de temperatuur heel constant. U kunt ermee grillen, stoven, roken, bakken en braden.

Ook de Dutch Oven is momenteel zeer in trek; een gietijzeren pan die u op de barbecue plaatst of boven de gloeiende briketten hangt. De pan werkt als een oven: u kunt erin bakken en braden en er zowel stoofpotjes, soep, brood als pizza in maken.

Veiligheid voorop

Helaas gebeuren er regelmatig ongelukken bij het koken op open vuur in de buitenlucht. Neem daarom deze tips in acht:

  • Houd voor de zekerheid een emmer zand of water of een blusdeken bij de hand
  • Zorg ervoor dat de barbecue stevig op een vlakke ondergrond staat en plaats deze niet onder een afdak
  • Gebruik nooit spiritus of petroleum om de barbecue aan te steken of het vuur op te stoken, maar wees geduldig en gebruik aanmaakblokjes en extra lange lucifers
  • Houd de datum op de gasfles in de gaten als u een gasbarbecue heeft en zorg dat mensen niet over het snoer kunnen struikelen bij een elektrische barbecue

Laat u inspireren! Kom langs in ons tuincentrum! 

Laat u adviseren over alle voor- en nadelen van de verschillende soorten barbecues in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Barbecueën op houtskool of toch brikketten? Dat hangt er maar net vanaf! Lees er alles over in dit blogitem!

Lees meer...
tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven