Vandaag open van 09:30 - 18:00

Houtskool & Aanmaakproducten

Als je gaat barbecueën heb je bij menig barbecue ook houtskool en aanmaakproducten nodig. Ga je voor de authentieke grillsmaak bij het barbecueën? Dan kun je de...

Lees meer
Filters Sluiten
  • Meer
  • Meer
€   - 
Wis selectie
56 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Barbecueën met houtskool of briketten?

Hoewel houtskool en briketten qua uiterlijk veel op elkaar lijken, zijn er toch echt grote verschillen tussen deze twee brandstoffen voor de barbecue. Of je beter kunt kiezen voor houtskool of briketten hangt af van verschillende factoren:

  • Ten eerste maakt de soort barbecue uit bij de keuze voor houtskool of briketten. Houtskool is beter geschikt voor open barbecues en direct grillen, omdat houtskool sneller brand en een hogere temperatuur bereikt dan briketten;
  • Briketten zijn juist beter geschikt voor barbecues die je kunt afsluiten en indirect grillen, omdat ze lang op temperatuur blijven en het vlees zo langzaam kan garen;
  • Briketten zijn vaak duurder dan houtskool, maar gaan dan ook langer mee. Bij het barbecueën op houtskool kun je het beste ieder kwartier nieuwe kooltjes toevoegen.

Het verschil tussen witte en bruine aanmaakblokjes

Een gemakkelijke en snelle manier om je barbecue aan te steken is gebruik maken van aanmaakvloeistof of aanmaakgel, maar wil je de echte grillsmaak toevoegen aan je vlees dan kun je beter kiezen voor aanmaakblokjes. Dan zijn er nog witte en bruine aanmaakblokjes. Welke kun je het beste gebruiken om jouw vuur aan te wakkeren? Witte aanmaakblokjes ontvlammen sneller dan bruine aanmaakblokjes, zijn rookvrij en geurloos en worden daarom door veel mensen gebruikt. Bruine aanmaakblokjes zijn echter, in tegenstelling tot witte aanmaakblokjes, gemaakt van natuurlijke materialen en zijn dus niet chemisch. Daarnaast zijn ook de bruine aanmaakblokjes reukloos en drogen ze niet uit. Hoewel het lastiger kan zijn om bruine aanmaakblokjes aan te steken, is het toch aan te raden om voor bruine aanmaakblokjes te gaan. Stop de aanmaakblokjes onder de kolen en wacht met barbecueën tot de barbecue goed warm is.

Online houtskool en aanmaakproducten kopen

Alles voor jouw barbecue vindt je bij tuincentrum Osdorp, van volledige buitenkeukens tot houtskool en aanmaakproducten. Ons volledige assortiment barbecues en barbecue accessoires vind je in ons tuincentrum in Amsterdam, nabij Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal. Bestel jouw houtskool en aanmaakproducten gemakkelijk en snel via onze webshop!

Volg tuincentrum Osdorp op Instagram Volg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons barbecue pinbord op Pinterest voor de leukste barbecue-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven