Vandaag open van 10:00 - 17:00

DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken!

Heb je een grote, vlakke tuin of wil je graag wat meer privacy in je tuin of op je balkon? Met deze plantenbakken en een paar mooie tuinplanten creëer je eenvoudig een paar gezellige hoekjes of wat extra beschutting! 

Hoe kun je plantenbakken gebruiken als terrasafscheiding?

Heb jij een tuin of balkon met veel bestrating of allemaal planten van gelijke hoogte? Dan is het hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Dit doe je eenvoudig zelf door met grote plantenbakken lange vlaktes te onderbreken of er gezellige hoekjes mee te creëren. Daarnaast zijn terrasafscheiders erg geschikt om op een sfeervolle manier meer privacy te creëren. Een DIY terrasafscheiding met een Capi Lux plantenbak

Welke plantenbakken zijn geschikt voor DIY terrasafscheiding?

Er zijn verschillende soorten plantenbakken die geschikt zijn om te gebruiken als terrasafscheider. Het meest gekocht worden grote vierkante of grote langwerpige plantenbakken. Houd bij de aanschaf van een terrasafscheider in ieder geval rekening met:

  1. De uiteindelijke hoogte die je wilt bereiken (plantenbak + plant). 
  2. De maat, kies een plantenbak die minimaal twee keer zoveel inhoud (cm3) heeft dan de kweekpot waarin je de plant koopt.

Hieronder vind je de meest verkochte terrasafscheiders van kunststof, clayfibre en hout.

Elho Vivo, vierkante en langwerpige kunststof plantenbakken:Terrasafscheiding met deze langwerpige Elho Vivo plantenbakken

Deze kunststof plantenbakken van Elho zijn enorm populair en wij begrijpen wel waarom, ze zijn modern, stevig, licht van gewicht en goed UV- en vorstbestendig. Kortom, de ideale plantenbak om te gebruiken als terrasafscheider.

Elho Vivo:

Clayfibre terrasafscheiding plantenbakken

Een DIY terrasafscheiding met clayfibre plantenbak van Mega Collections

Het materiaal clayfibre is een duurzame combinatie klei en glasvezel. Het is vorst- en regenbestendig waardoor het ideaal is om als buitenpot te gebruiken. De clayfibre plantenbakken van Mega Collections hebben de uitstraling van steen en kunnen zowel glad als met structuur geleverd worden. Het grote voordeel van clayfibre is dat het materiaal veel lichter is dan steen.

Houten terrasafscheiding plantenbakken

Een DIY terrasafscheiding met houten plantenbak van Hillhout

Wil je een meer natuurlijke afscheiding in je tuin, kies dan voor een houten plantenbak van bijvoorbeeld Hillhout. Hout is een prachtig natuurproduct met zeer specifieke eigenschappen. Hout is bijzonder duurzaam en goed te bewerken tot allerlei fraaie constructies voor in de tuin. Hillhout staat bekend om haar unieke designs met betrekking tot tuinproducten.

Welke planten zijn geschikt als terrasafscheiding?

Jouw nieuwe terrasafscheiding begint uiteraard met een goede voorbereiding.

  • Kies de locatie van de terrasafscheiding en meet de oppervlakte op. Kijk hierbij ook goed naar de lichtinval op deze plek, omdat dit belangrijk is voor de planten die je uitkiest.
  • Bepaal welke beplanting je wilt gebruiken voor de terrasafscheiding. Houd hierbij rekening met de hoogte van de planten en de gewenste hoogte van de terrasafscheiding, maar ook met de hoeveelheid licht op de standplaats. Vaak staat het mooi om één plantsoort te kiezen voor in de plantenbak. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de taxus baccata, Portugese laurier, siergrassen, bamboe en lavendel.
  • Afhankelijk van de beplanting en de oppervlakte kies je de plantenbakken die daar goed bij passen. Het juiste formaat plantenbakken voor de planten is uiteraard belangrijk. Houd hierbij rekening met de standplaats en de hoogte van de planten die je uitkiest.
  • Als laatste kies je natuurlijk de kleuren en materialen die je aanspreken, zodat de terrasafscheiding helemaal aan jouw wensen voldoet.

Wanneer je deze keuzes hebt gemaakt en de juiste plantenbakken hebt gevonden kun je aan de slag gaan!

Plantenbakken voor buiten bij tuincentrum Osdorp

Bekijk onze afdeling met plantenbakken en terrasafscheidingen in het tuincentrum in Amsterdam. We hebben een zeer ruim opgezette afdeling met honderden plantenbakken voor buiten. Van hoge terrasafscheidingen tot houten bloem- en plantenbakken en zelfs kunststof plantenbakken op wielen. Kijk naar ons fotoalbum hieronder voor een beeld van de afdeling.

Ontdek ons tuincentrum

tuinhout
De mooiste houten plantenbakken voor je tuin!

Gevulde borders vol bloeiende planten geven sfeer en kleur aan je tuin, maar wat als je geen tuin of geen ruimte hebt? Dan bieden houten plantenbakken uitkomst!

Lees meer...
potten
Balkonbakken van kunststof, riet en zink moet je gezien hebben!

Welke balkonbakken heb je nodig voor je balkon of dakterras? Lees verder voor de mooiste balkonbakken van kunststof, riet en zink!

Lees meer...
tuinplanten
De beste vaste planten voor in een plantenbak op een rij!

Vaste planten zijn geliefd, populair en belangrijk voor in de tuin. Maar wat zijn vaste planten nu eigenlijk? En welke kun je het beste in een plantenbak doen? We leggen het allemaal uit in deze blog.

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven