Vandaag open van 09:30 - 18:00

DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken!

Heb je een grote, vlakke tuin of wil je graag wat meer privacy in je tuin of op je balkon? Met deze plantenbakken en een paar mooie tuinplanten creëer je eenvoudig een paar gezellige hoekjes of wat extra beschutting! 

Hoe kun je plantenbakken gebruiken als terrasafscheiding?

Als je een grote tuin hebt met weinig verschil in hoogte qua beplanting, dan kan het goed zijn dat je behoefte hebt aan een manier om de ruimte op te delen. Ook kan het zijn dat je iets meer privacy wilt in je zithoek. Met een paar plantenbakken als terrasafscheiding creëer je zelf die afgescheiden zithoek. Dit geeft een knusse sfeer en daarnaast zorgt de afscheiding er ook voor dat je deels buiten de wind zit.

Een DIY terrasafscheiding met een Capi Lux plantenbak Een DIY terrasafscheiding met een Capi Lux plantenbak

Er zijn verschillende soorten en maten plantenbakken die kunnen dienen als terrasafscheiding. Qua model kun je denken aan de volgende varianten:

  • Middelhoge plantenbakken voor een mildere afscheiding
  • Hogere plantenbakken voor hogere grassoorten
  • Bredere plantenbakken voor een haagbeplanting

De vorm en grootte van de plantenbak zijn natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt en de beschutting die je wilt creëren.

Een lage terrasafscheiding met een Capi Lux Terrazzo plantenbak

Welke plantenbakken zijn geschikt voor DIY terrasafscheiding?

Naast de verschillende hoogtes en vormen van de plantenbakken zijn er natuurlijk ook allerlei verschillende materialen en kleuren te bedenken. Zo zijn er terrasafscheidingen met clayfibre plantenbakken, houten plantenbakken en kunststof plantenbakken. Ook zijn er plantenbakken op wielen zodat je een verrijdbare terrasafscheiding krijgt.

Clayfibre terrasafscheiding plantenbakken

Een DIY terrasafscheiding met clayfibre plantenbak van Mega Collections

Het materiaal clayfibre is een duurzame combinatie klei en glasvezel. Het is vorst- en regenbestendig waardoor het ideaal is om als buitenpot te gebruiken. De clayfibre plantenbakken van Mega Collections hebben de uitstraling van steen en kunnen zowel glad als met structuur geleverd worden. Het grote voordeel van clayfibre is dat het materiaal veel lichter is dan steen.

Houten terrasafscheiding plantenbakken

Een DIY terrasafscheiding met houten plantenbak van Hillhout

Wil je een meer natuurlijke afscheiding in je tuin, kies dan voor een houten plantenbak van bijvoorbeeld Hillhout. Hout is een prachtig natuurproduct met zeer specifieke eigenschappen. Hout is bijzonder duurzaam en goed te bewerken tot allerlei fraaie constructies voor in de tuin. Hillhout staat bekend om haar unieke designs met betrekking tot tuinproducten.

Verrijdbare terrasafscheiding plantenbakken

Een DIY verrijdbare terrasafscheiding plantenbak met Elho Vivo

Een verrijdbare kunststof terrasafscheiding is een perfecte flexibele oplossing voor je tuin. Kunststof is bestand tegen vorst, regen en UV-stralen. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden en lichtgewicht. Ideaal als je de tuin even anders wilt inrichten. De Vivo plantenbakken van Elho hebben verzonken wieltjes zodat ze niet opvallen. De strak witte of zwarte kleuren zorgen voor een moderne uitstraling.

Welke planten zijn geschikt als terrasafscheiding?

Jouw nieuwe terrasafscheiding begint uiteraard met een goede voorbereiding.

  • Kies de locatie van de terrasafscheiding en meet de oppervlakte op. Kijk hierbij ook goed naar de lichtinval op deze plek, omdat dit belangrijk is voor de planten die je uitkiest.
  • Bepaal welke beplanting je wilt gebruiken voor de terrasafscheiding. Houd hierbij rekening met de hoogte van de planten en de gewenste hoogte van de terrasafscheiding, maar ook met de hoeveelheid licht op de standplaats. Vaak staat het mooi om één plantsoort te kiezen voor in de plantenbak. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de taxus baccata, Portugese laurier, siergrassen, bamboe en lavendel.
  • Afhankelijk van de beplanting en de oppervlakte kies je de plantenbakken die daar goed bij passen. Het juiste formaat plantenbakken voor de planten is uiteraard belangrijk. Houd hierbij rekening met de standplaats en de hoogte van de planten die je uitkiest.
  • Als laatste kies je natuurlijk de kleuren en materialen die je aanspreken, zodat de terrasafscheiding helemaal aan jouw wensen voldoet.

Wanneer je deze keuzes hebt gemaakt en de juiste plantenbakken hebt gevonden kun je aan de slag gaan!

Plantenbakken voor buiten bij tuincentrum Osdorp

Bekijk onze afdeling met plantenbakken en terrasafscheidingen in het tuincentrum in Amsterdam. We hebben een zeer ruim opgezette afdeling met honderden plantenbakken voor buiten. Van hoge terrasafscheidingen tot houten bloem- en plantenbakken en zelfs kunststof plantenbakken op wielen. Kijk naar ons fotoalbum hieronder voor een beeld van de afdeling.

Ontdek ons tuincentrum

Meer nieuws of inspiratie voor terrasafscheidingen en plantenbakken?

 Bekijk ons inspiratie bord op Pinterest met mooie pot en plant combinaties voor buiten. 

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp december

Buiten is het donker en de bomen hebben hun blad verloren. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Tussendoor is er ook nog het een en ander te doen in de tuin, op het terras en balkon. We geven je graag tips voor de decembermaand.

Lees meer...
Alle blogs
Tips tuincentrum Osdorp november

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
kerstdorp
Efteling minidorp tuincentrum Osdorp 2023

Het LuVille Efteling minidorp staat ook dit jaar weer te stralen in tuincentrum Osdorp. Als jij een echte Efteling fan bent, dan wil je natuurlijk alle LuVille Efteling miniaturen verzamelen! In deze blog laten wij jou ons Efteling minidorp zien!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven