Vandaag open van 10:00 - 17:00

De mooiste houten plantenbakken voor je tuin of balkon!

Als jij je tuin of balkon gaat inrichten met bloem- en plantenbakken heb je enorm veel keuze! Naast de bekende potten en bakken van keramiek of kunststof kun je ook een keer gaan voor een houten plantenbak. We leggen graag uit waarom dat een goed idee is!

Houten plantenbakken voor een natuurlijke sfeer en creatieve vrijheid

Hout is een prachtig natuurproduct dat goed past in de tuin of op het balkon. Daarnaast kan je houten plantenbakken eenvoudig bewerken door er bijvoorbeeld een trellis voor klimplanten tegaan te schroeven of wielen onder te monteren waarna je ze eenvoudig kunt verplaatsen. Ook zijn ze eenvoudig te beitsen of verven waardoor ze je niet snel zullen vervelen.

Dit zijn onze favorieten houten plantenbakken:

Kies je voor een houten plantenbak van Hillhout of Woodvision dan kies je voor kwaliteit én design! Vooral dat eerste, de kwaliteit, is belangrijk want door het toevoegen van potgrond, planten en soms een plens water komt er veel druk op je mooie bloembakken te staan. Dit zijn onze favorieten:

1. Hillhout Elan houten plantenbak en terrasafscheider:

Je ziet het steeds vaker, houten latten in tuinen en interieurs die ter decoratie ergens tegenaan worden geschroefd, super mooi! De tuinschermen, tuindeuren en plantenbakken uit de Hillhout Elan serie sluiten mooi aan bij deze trend. Deze moderne houten bloekbakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder deze handige terrasafscheider, die je mooi met elkaar kunt combineren.

Hillhout Elan houten plantenbak voor buiten

2. Hillhout Elan houten trellis bloembak

Deze mooie bloembak is ideaal voor meer privacy, ziet er prachtig uit en is perfect om klimplanten tegenaan te laten groeien. Niet voor niets wordt deze veel gebruikt op balkons waar je voor een groene beleving al snel de hoogte in moet. Zet klimplanten ook gewoon in je houten bloembakken

3. Woodvision vuren houten bloekbak

Deze robuste houten bloembakken van Woodvision zijn qua design misschien net even wat minder strak dan de Hillout Elan serie hierboven of de Flux serie hieronder, maar dat merk je ook aan de prijs! Door de stevigheid, mooie prijs en het tijdloze design verdienen ze wat ons betreft een mooie derde plaats!

Vuren houten plantenbakken van Woodvision koop je bij tuincentrum Osdorp

4. Hillhout Flux houten bloembak en terrasafscheider

De Hillhout Flux serie, met daarin net als bij de Elan serie tuinschermen, tuindeuren en bloembakken combineert smalle en brede houten latten voor een speels en minder strak effect dat de Elan serie. De bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ook als terrasafscheider. Helaas nog niet met zo'n handig terellisscherm dus als dit jouw wens is moet je toch echt zelf aan de "bak"!

 

Hillhout Flux houten bloembak voor buiten

Houten plantenbakken bij tuincentrum Osdorp

Woon jij in de buurt van ons tuincentrum in Amsterdam en ben je op zoek naar een paar mooie houten bloembakken? Kom dan vooral een langs en bekijk het ruime assortiment plantenbakken. Je kunt ze tevens gelijk (laten) oppotten met mooie tuinplanten en eenvoudig thuis laten bezorgen. Woon je niet in de buurt? Bekijk het aanbod houten plantenbakken in onze webshop en laat ze eenvoudig thuis bezorgen! 

Ontdek ons tuincentrum

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
potten
Bloempot voor buiten opmaken? Zo doe je het goed!

Hoe simpel het soms ook lijkt, als je bij het verpotten of oppotten van je tuinplanten geen rekening houdt met deze tips, dan kan je mooie tuinplant zomaar eens de geest geven!

Lees meer...
tuinplanten
De beste vaste planten voor in een plantenbak op een rij!

Vaste planten zijn geliefd, populair en belangrijk voor in de tuin. Maar wat zijn vaste planten nu eigenlijk? En welke kun je het beste in een plantenbak doen? We leggen het allemaal uit in deze blog.

Lees meer...
potten
Balkonbakken van kunststof, riet en zink moet je gezien hebben!

Welke balkonbakken heb je nodig voor je balkon of dakterras? Lees verder voor de mooiste balkonbakken van kunststof, riet en zink!

Lees meer...
tuinplanten
Winterharde planten voor in een bloembak? Deze moet je hebben!

Er zijn veel planten die in een bloembak staan die in de winter naar binnen worden gehaald. Dat is niet ideaal, maar gelukkig zijn er ook winterharde planten voor in een bloembak, die we vandaag met je delen.

Lees meer...
potten
De voor- en nadelen van stenen bloempotten

De voor- en nadelen van verschillende soorten stenen bloempotten. In dit blogitem hebben we ze voor je op een rij gezet!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven