Vandaag open van 09:30 - 18:00

Balkonbakken van kunststof, riet en zink moet je gezien hebben!

Als je je balkon of dakterras wilt inrichten met balkonbakken heb je ontzettend veel keuze. Maar ga dit keer niet gelijk voor een bloempot van keramiek of terracotta en kijk in de plaats daarvan eens naar kunststof, riet of zink!

Deze balkonbakken moet je zien!

Het is niet makkelijk om een keuze te maken uit de enorme hoeveelheid balkonbakken en bloempotten die er zijn. Om je een handje te helpen, lichten we hier onder een aantal soorten voor je uit. 

Kunststof balkonbakken en bloempotten

Deze kunststof balkonbakken moet je zien

Een veelgebruikt materiaal bij balkonbakken en buitenpotten is kunststof. Het is relatief goedkoop, vrijwel onverwoestbaar en volledig waterdicht. Daarnaast zijn vrijwel alle vormen en kleuren denkbaar waardoor je ontzettend veel verschillende opties hebt zoals potten die over een balkon balustrade heen vallen. Felgekleurde of juist strak witte kunststof balkonbakken geven een moderne uitstraling aan je balkon of dakterras.

Balkonbakken en plantenmanden van riet

Rieten balkonbakken en plantenmanden

Een andere mooie optie is een rieten balkonbak of plantenmand. Deze geven een extra natuurlijke uitstraling aan je balkon. Omdat het een onbewerkt natuurlijk product is, kan de rieten mand na verloop van tijd wel verkleuren. Het riet krijgt dan langzaam zijn iconische grijze look. Een rieten mand is natuurlijk niet waterdicht.

Balkonbakken en emmers van zink

Balkonbakken en emmers van zink voor buiten

Een balkonbak of emmer van zink geeft een stoere en industriële uitstraling aan je balkon of dakterras. Het is licht van gewicht en kan in verschillende uitvoeringen zoals mat en glanzend geleverd worden. Ook zijn er zinken bloempotten in het zwart of oud grijs te vinden.

Zoek je meer inspiratie of wil je gewoon even het ruimte aanbod in het echt bekijken? Kom dan vooral langs in ons tuincentrum in Amsterdam!

Ontdek ons tuincentrum

Meer inspiratie voor je balkon of dakterras en leuke aanbiedingen ontvangen? 

 Volg ons pinbord met inspiratie op Pinterest en breng je tuin tot leven!

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp december

Buiten is het donker en de bomen hebben hun blad verloren. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Tussendoor is er ook nog het een en ander te doen in de tuin, op het terras en balkon. We geven je graag tips voor de decembermaand.

Lees meer...
Alle blogs
Tips tuincentrum Osdorp november

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
kerstdorp
Efteling minidorp tuincentrum Osdorp 2023

Het LuVille Efteling minidorp staat ook dit jaar weer te stralen in tuincentrum Osdorp. Als jij een echte Efteling fan bent, dan wil je natuurlijk alle LuVille Efteling miniaturen verzamelen! In deze blog laten wij jou ons Efteling minidorp zien!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven