Vandaag open van 09:30 - 18:00

Inspiratie voor een geslaagd Moederdag cadeau!

Tags:
Inspiratie voor een geslaagd Moederdag cadeau!

Op 8 mei is het weer zo ver! De dag dat we onze moeders extra in het zonnetje zetten, omdat ze zo veel voor ons gedaan hebben en zo veel voor ons betekenen! Natuurlijk helpen wij je graag aan ideeën voor een geslaagde Moederdag in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp. Of je nu een cadeau voor je eigen moeder zoekt of een cadeau voor je schoonmoeder of oma, wij geven je tips en inspiratie, zodat jij een geslaagd cadeau hebt.


Een creatief moederdag cadeau

Wil je eens iets totaal anders geven aan je moeder en ben je gezegend met een goede dosis geduld? Maak dan eens een tuintje in een fles. Dit kun je doen in een grote fles, dan kunnen er meerdere planten in een fles, maar het is ook zeker erg leuk om verschillende kleine flesjes met een plantje erin aan je moeder cadeau te doen.

Zo ga je te werk

Doe een laag kiezels of Hydro korrels in de fles en doe daar een laag houtskool bovenop. Daarna vul je de fles wat verder op met potgrond. Zorg voor een goede laag, zodat de planten wortels kunnen maken (hoe groot deze laag is, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de fles).

Nu komt het stuk waar je wat meer geduld voor moet hebben. Bind twee lepels aan lange stokken zodat je bij de aarde kunt komen en zorg dat je ook een stuk kurk aan een stok hebt. Graaf een gaatje waar je de planten wil gaan zetten en haal de plant uit het plastic potje. Schud zoveel mogelijk aarde van de wortels af en gebruik de lepels om het plantje in het gaatje te zetten dat je gegraven hebt. Met het stuk kurk kun je de aarde voorzichtig aanstampen. Dit is even een priegel werk, maar zeker de moeite waard! Eventueel kun je ook nog wat mos en steentjes op de grond leggen in de pot.

Spray water op de planten en de aarde en je bent zo goed als klaar. Het is aan te raden de planten een weekje te laten wennen op een lichte plek. Wanneer je lichte condens op de fles ziet is het vocht niveau goed en kun je de fles in principe afsluiten. Geef extra water als je geen condens ziet en laat de fles nog even open als er erg veel condensvorming is.

Tips voor jouw Moederdagcadeau

Een paar voorbeelden van planten die erg geschikt zijn voor dit cadeau zijn: varens, venushaar, bladbegonia en de lepelplant. Natuurlijk zijn er nog veel meer planten die je kunt gebruiken! In ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp hebben we enorm veel verschillende planten. Wij geven je graag advies over de verschillende planten die je beter wel of niet bij elkaar kunt zetten. Ook kunnen wij je aan de meeste benodigdheden voor dit leuke Moederdagcadeau helpen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven