Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gezien in de folder: Cactus parade

Gezien in de folder: Cactus parade

 

Cactussen zijn dé trendplanten van het moment. Ze voelen zich thuis in elk interieur. Ze zijn ontzettend sterk en daarom ook echte blijvers.

Verzameling

Cactussen zijn hip & happening! Zet meerdere cactussen in een groepje en creëer hoogteverschil door kleine en grote cactussen te mixen. Gebruik een vaas op poten of plantentafel om dit hoogteverschil nog eens extra te benadrukken. Zo heb je in een handomdraai je eigen ‘Cactusparade’ in huis.


Nachtbloeiende cactus

Deze cactus heet in het Latijn Echinopsis oxygona en heeft de bijzondere eigenschap dat de geurende bloemen ‘s avonds open gaan en ‘s nachts bloeien. De bloemen zijn onwaarschijnlijk groot en exotisch en zou je zeker niet verwachten bij deze plant. Deze cactus is super gemakkelijk in de verzorging.

Verzorging

Hoe verzorg je nu eigenlijk deze makkelijke, maar ietwat prikkelbare huisgenoot? Geef hem een warm en licht plekje in huis. Hij kan tegen felle zon, maar een plekje verder van het raam is ook prima. Geef hem zo weinig mogelijk water, 1 keer per maand is voldoende. In de zomermaanden is wat cactusvoeding een aanrader.

Oppotten?

Wil je je cactus oppotten in een mooie sierpot? Gebruik dan in ieder geval potgrond speciaal geschikt voor cactussen. TIP: Gebruik hierbij twee satéprikkers om in de kluit van de cactus te prikken en hem zo te verplaatsen naar de nieuwe pot. Zo voorkom je stekels in je vingers.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven