Vandaag open van 09:30 - 18:00

Vroege moestuinplannen

Vroege moestuinplannen

Zelf groenten en kruiden kweken is ook anno 2017 nog mateloos populair. Het is leuk om te doen, goedkoop én supergezond, want je hebt altijd vers en onbespoten ‘groenvoer’ binnen handbereik en ook de werkzaamheden in de moestuin dragen bij aan een goede gezondheid. Of je het nu groot of klein wilt aanpakken, je kunt nu alvast een teeltplan voor komend moestuinseizoen maken. Een goed begin is immers het halve werk.

Vroege start

Vanaf eind januari kun je binnen in trays of potjes in de vensterbank al bietjes, ui, koolrabi, peterselie en zomerprei voorzaaien. Spinazie, snijsla, raapstelen, tuinbonen en vroege wortelen kun je vanaf eind januari in de koude bak in de tuin zaaien.
In februari kun je binnen of in een verwarmde kas artisjokken, selderie, pepers en kolen voorzaaien. Pastinaken, bonen en erwten kunnen dan al in een koude bak of onder een cloche in de tuin gezaaid worden.

Extra moestuintips

  • Je kunt nu je zaaigoed al inslaan in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp
  • Verzamel alvast voldoende schone potten, trays en plantenlabels
  • Zorg voor het zaaien en op een vorstvrije dag voor een goed afwaterenpraktische gids: Eigen groenten en kruiden, zaaien, kweken en oogsten met succes!de, onkruidvrije en fijngemaakte grond door te wieden en te harken. Breng ook een verse laag compost aan
  • Onlangs verscheen de praktische gids Eigen groenten en kruiden, zaaien, kweken en oogsten met succes! Het staat boordevol handige tips en behandelt veertig bekende groenten, kruiden en een paar nuttige en/of eetbare bloemen die niet mogen ontbreken in een moestuin, inclusief zaai- en oogstkalender 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven