Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gezien in de folder: in 5 stappen je vijver klaar

Gezien in de folder: in 5 stappen je vijver klaar

Werk aan de vijver

De vijver is het kloppend hart van de tuin. Na de winter is de vijver weer toe aan een opfrisbeurt. Maar wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren? Met deze 5 stappen is je vijver in een mum van tijd weer klaar om van te genieten!

5 stappenplan:

  1. Verwijder bladeren, takjes en afgestorven plantenresten. Vergeet hierbij de vijverbodem niet. Te veel afval op de vijverbodem zorgt ervoor dat het biologisch evenwicht in de vijver wordt aangetast.
  2. De waterkwaliteit is essentieel voor een gezonde vijver. Daarom moet je de waterwaarden van de vijver goed in de gaten houden. En indien nodig bijsturen.
  3. Zorg voor voldoende zuurstof-planten in de vijver. Zuurstofplanten zijn essentieel voor de bacteriële afbraak van organisch afval in de vijver. Gebruik bij het planten vijvergrond en dek de grond eventueel af met vijversubstraat.
  4. Vissen hebben in de winter bijna geen voer nodig. Begin pas weer met dagelijks voeren van je vijvervissen bij een watertemperatuur van 10°C of meer.
  5. Maak je vijver helemaal af met drijfplanten en/of een waterlelie. Daarna de benen omhoog en heerlijk genieten van je vijver!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven