Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gezien in de folder: Helleborusdagen

Gezien in de folder: Helleborusdagen

Met de Helleborus in je tuin kom je makkelijk de koude en kale wintermaanden door. Deze prachtige, wintergroene bloeier laat je tuin ook in de wintermaanden stralen!

Plantenmode

Deze woontrend gaat uit van de natuur. We combineren planten met tropische looks als varens en palmen met materialen direct uit de natuur zoals riet, rotan en bamboe. In deze trend doet een botanisch behang het ook erg goed als decor. Qua varens hebben we geselecteerd: de krulvaren, streepvaren, vleugelvaren en hazepootvaren. Voor wat betreft palmen gaan we voor de cycaspalm, de stokpalm en de vissenstaartpalm.

Variatie

De Helleborus bestaat er in ontzettend veel kleuren en soorten: van wit, groen, geel, roze, dieppaars tot bijna zwart. Van gespikkeld, gevlekt tot egaal gekleurd. Van botanische/wilde soort tot dubbele kweekvorm. Speciaal voor de Helleborusdagen hebben we nu 10 bijzondere en heel verschillende Helleborussoorten voor je geselecteerd. Wees er snel bij, want OP=OP.

  • Helleborus orientalis ‘Double Ellen White’ is een prachtige nieuwe introductie. Deze Helleborus beauty heeft dubbele witte bloemen met ook nog eens prachtige spikkels in het hart van de bloem. Een dubbele bloem wordt zo genoemd omdat er minimaal twee lagen bloembladeren bestaan.
  • Helleborus orientalis ‘Penny’s Pink’ is een prachtige kweekvorm van helleborus met roze bloemen. De bloemen hebben een mooi kleurverloop waar behalve roze, ook wit en groen voorkomen.
  • Helleborus sahinii ‘Winter Bells’ is een Helleborus met mooi fijn blad en massa’s klokvormige bloemen in een prachtige kleurcombinatie van roze, groen en purper.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven