Vandaag open van 09:30 - 18:00

Hoe verander je je balkon snel in een groen paradijs?

Hoe verander je je balkon snel in een groen paradijs?

Een balkon is in de zomer een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van je planten. Maar hoe verander je die paar vierkante meter in een groene oase?


1. Omhoog, met die planten
Een voordeel van een balkon is dat je in de meeste gevallen bovenburen hebt. Dus een plafond waar je hangmanden aan kunt bevestigen. Kies voor bontgekleurde eenjarige planten, maar ook aardbeiplanten doen het goed in een hangmand. Hou er wel rekening mee dat je de planten in de hangmand goed water moet kunnen geven.

2. Gebruik de zijwanden
De zijwanden – van hout of van steen – zijn ideaal om klimmers hun gang te laten gaan. Denk aan groenblijvende heerlijk ruikende Jasmijn, of de Amerikaanse sering, de kamperfoeli, of de bosrank. Zet de planten in een bak met plantensteun en leidt de eerste uitlopers precies naar de plek waar jij ze wilt hebben. Let wel op de lengte: sommige klimmers weten niet van stoppen! Of kies voor hekwerk waar je kleine potjes aan kunt hangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kruidenwand?

3. Vergeet ook de muur niet
Hang planten- en bloemenzakken aan de muur (of mdf-plaat). In het tuincentrum vind je bijvoorbeeld bloemenzakken, volledig bedekt met uitbundig bloeiende viooltjes. Of denk aan munt of aardbei! Het aanbod groeit elke dag! Het voordeel van deze planten- en bloemenzakken is dat je eenvoudig van bovenaf water kunt geven en dat de planten nooit te nat staan.

4. Gebruik de rand van je balkon
De traditionele groene hangbakken vind je nog steeds in het assortiment, maar er is nu ook heel veel keuze voor als je andere potten wilt. Qua vorm, maar ook qua kleur. Jij bepaalt de sfeer!

5. Combineer potten
Ook met potten kun je in de hoogte werken. Door verschillende hoogtes te kiezen, zorg je voor diepte in je balkon. Zet planten of de potten met dezelfde kleur bij elkaar, zo zorg je voor rust. Voila: binnen no-time heb je je eigen groene oase.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven