Vandaag open van 09:30 - 18:00

Verticaal tuinieren: van kruidenmuur tot mini-jungle

Verticaal tuinieren: van kruidenmuur tot mini-jungle

tuincentrum osdorp verticaal tuinierenVan een jungle-look tot een eigen kruidentuin aan de muur: verticaal tuinieren is de trend van dit jaar. Verticaal tuinieren is niet alleen handig als je weinig ruimte hebt, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit. Groot voordeel: je hebt praktisch geen groene vingers nodig!

 

Verticaal tuinieren is een systeem waarbij je bakjes met plantjes boven elkaar hangt. Je hoeft niet bang te zijn dat je de plantjes teveel water geeft: het water druppelt door een roostertje naar de volgende rij plantjes.

Style je muur met bakjes

De plantenbakjes hoef je niet in je muur of schutting te boren: je bevestigt alleen het frame aan de muur. De bankjes hang je eenvoudig aan dit frame. Je kunt kiezen voor een frame van een halve vierkante meter, maar ook voor grotere oppervlaktes. Denk hierbij aan een schutting of een kaal stukje muur of een deel van je tuinhuisje. Met verticaal tuinieren kun je snel je eigen 'groene muur' maken.

Kruidentuin of junglelook

Welke planten passen het beste in een verticale tuin? De keuze is aan jou: je kunt kiezen voor een kruidentuin met rozemarijn, tijm en munt. Hou je meer van de jungle-look? Voeg dan een paar hangplantjes toe. Wissel groot blad af met planten met dunnen bladeren. Liever uitbundig? Combineer dan je groen met bijvoorbeeld kleurige eenjarige plantjes. Voor de planten heb je luchtige potgrond met voeding nodig, zodat de plantjes snel kunnen wortelen. Zet niet teveel plantjes bij elkaar in een bakje: met een beetje ruimte groeien de plantjes vanzelf.

Benieuwd hoe een verticale tuin eruit ziet? Kom langs in het tuincentrum, daar zijn we aan de slag gegaan met een grote verticale tuin!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven