Vandaag open van 09:30 - 18:00

Blog: Nieuw! De Planten-kieswijzer, je eigen virtuele tuinassistent

Tags:

Het kiezen van de juiste planten, bloemen of boompjes is vaak een heel gepuzzel. Om je een handje te helpen vind je in ons tuincentrum de ‘Planten-kieswijzer’; je eigen virtuele tuinassistent!

De ‘Planten-kieswijzer’ is een computer die je, als een soort stemwijzer, helpt bij de keuze van de beste planten. Zodat jij het hele jaar door van prachtige bloemen, planten, heesters en boompjes kunt genieten. Want zeg nou zelf, hoe vaak komt het niet voor dat je verliefd wordt op een plant, maar dat die plant geen volle zon kan verdragen? Of dat je een juweeltje hebt gekocht dat –helaas– niet tegen schaduw kan?

Hoe werkt de Planten-Kieswijzer?
Omdat we je graag willen helpen met de beste keuze, vind je deze ‘Planten-kieswijzer’ op de vaste-plantenafdeling in het Tuincentrum. De Kieswijzer bestaat uit een computerscherm. Het werkt heel eenvoudig: Jij geeft aan wat voor planten je graag wilt. Of hoe je tuin eruit ziet. Is er veel zon? Ben je dus op zoek naar bloemen die opleven van warmte? Of heb je een schaduwtuin en ben je op zoek naar enthousiaste klimmers? De ‘Planten-kieswijzer’ geeft je zelfs tips voor planten en bloemen in een specifieke kleur! Ook vind je er meer informatie over wat je van je nieuwe plant kunt verwachten: is het een trage groeier? Of heb je te maken met fanatieke bodembedekkers? De ‘virtuele tuin-assistent’ geeft nuttige tips, zodat je weet dat je altijd de beste keuze maakt. Ook zijn er voorbeeldtuintjes en hele beplantingsplannen op te vragen. Al deze tips, adviezen en informatie kan je vervolgens ook nog naar jezelf e-mailen zodat je thuis lekker aan de slag kunt!

Benieuwd? Kom snel langs in het Tuincentrum en test het zelf. En o ja, natuurlijk kun je ook nog steeds bij onze eigen medewerkers terecht voor al je vragen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven