Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gasbarbecue kopen? Lees eerst de aankooptips!

Een gasbarbecue biedt veel voordelen, zo is hij erg snel op temperatuur en eenvoudig schoon te maken. Ook heb je goede opties om direct en indirect te grillen en soms zelfs de slow-cooking techniek toe te passen. Nu je keuze is gevallen op een gasbarbecue is het tijd om te kijken welke variant dan het beste bij je past, want nu je toch geld gaat uitgeven wil je het wel in één keer goed doen toch? In dit blog zullen we alles uitleggen over de veelzijdige gasbarbecue!

Welke soorten gasbarbecues zijn er

Wat verwacht je van je gasbarbecue?

Je bent er over uit, je wilt een gas bbq aanschaffen. Maar, waar begin je nu? Ons advies is om eerst te bepalen wat je precies verwacht van je nieuwe barbecue. Wat voor type barbecueër ben je? Simpelweg gezegd: hoe ga jij de barbecue gebruiken? Wij maken onderscheid tussen verschillende soorten barbecueërs.

 • De gezelligheidsgriller: jij wilt gewoon lekker hamburgers, worsten en speklappen grillen en ondertussen van een drankje genieten in de zon. Slow-cooking? Daar heb jij geen tijd voor!
 • De experiment-griller: doordeweeks ben jij een gezelligheids-griller, maar op een mooie zondag ben jij wel in voor wat bijzondere grilltechnieken, zoals slow-cooking en roken met houtsnippers!
 • De grill-expert: doordeweeks en het weekend maken voor jou geen verschil, jij wilt altijd de beschikking hebben over de beste grilltechnieken en sluit geen compromissen. 

Welke soorten gasbarbecues zijn er?

Er zijn verschillende manieren om te barbecueën op gas en elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het goed om even stil te staan bij de verschillende opties. We zullen kijken naar buitenkeukens op gas, draagbare gasbarbecues en inbouw gasbarbecues. Tot slot laten we zien hoe je de verschillende grill-technieken kan toepassen op een gas bbq.

Buitenkeuken op gas

Een buitenkeuken als gas bbq tuincentrum osdorp

Het bekendste type gas bbq is het buitenkeuken model. Deze bbq's staan vaak op een frame met wielen en kunnen uitschuifbare of inklapbare zijtafeltjes hebben voor extra werkruimte. Onder de grill is vaak ruimte voor de gasfles gemaakt. Buitenkeukens hebben doorgaans een groot grill-oppervlak en zijn daardoor ook geschikt voor grotere gezelschappen, zeker wanneer er ook zijbranders aanwezig zijn. De temperatuur is eenvoudig te regelen met de draaiknoppen en via de thermostaat op het deksel zie je precies hoe heet de grill is. De buitenkeuken is bij uitstek een bbq voor mensen die van koken en grillen houden. Met een buitenkeuken heb je tal van opties om verschillende gerechten te bereiden. Hier raak je gegarandeerd niet op uitgekeken!

Buitenkeuken score op grilltechniek:De buitenkeuken gas bbq tuincentrum osdorp

 • Direct grillen: +++
 • Indirect grillen: +++
 • Slow-cooking: ++

De voordelen van buitenkeukens

 • Snel op temperatuur
 • Temperatuur is makkelijk te regelen met draaiknop
 • Weinig last van rook dus geschikt voor balkons
 • Weinig onderhoud
 • Groot grill-oppervlak dus geschikt voor grotere groepen

De nadelen van buitenkeukens

 • Vaak lastig te verplaatsen door gewicht en formaat
 • Buitenkeukens zijn relatief duur
 • Gasfles neemt veel ruimte in beslag

 

 

Dr. Grill adviseert jou de volgende buitenkeuken!

Om je een handje te helpen met de keuze voor een nieuwe gasbarbecue hebben wij onze eigen expert-griller Michel de volgende vraag gesteld:

Welke buitenkeuken zou jij kopen als je een gezelligheidsgriller, experiment-griller of expert griller bent?   

Beste buitenkeukens voor de gezelligheidsgriller

Er zijn verschillende buitenkeukens te vinden voor de gezelligheidsgriller. Deze modellen zijn wat minder uitgebreid dan de grote buitenkeukens en daardoor ook een stuk voordeliger.

Beste buitenkeukens voor de experiment-griller

Ben jij een experiment-griller en wil je net wat meer mogelijkheden hebben om met je gasbarbecue aan de slag te gaan? Kies dan voor een buitenkeuken die wat groter is en meer hoofdbranders heeft.

Beste buitenkeukens voor de expert-griller

Voor de expert-griller kan het niet groot en luxe genoeg zijn. Ook voor jou zijn er verschillende geschikte buitenkeukens te vinden. Met deze modellen ben jij de koning van de barbecue.

 

De inbouw gasbarbecue

De inbouw bbq op gas tuincentrum osdorp

Als je al een keukenmeubel hebt in je tuin, is de inbouw bbq een uitstekende keuze. Deze gasbarbecues kun je namelijk in het meubel plaatsen waardoor hij een vaste plek in je tuin krijgt. Je hoeft dan dus niet meer elke keer je gasbarbecue tevoorschijn te halen om te barbecueën. De inbouw bbq heeft verder alle functionaliteiten van de buitenkeuken, alleen wordt deze variant dus in een meubel ingebouwd en staat de buitenkeuken op zichzelf. De meeste inbouwbarbecues kunnen uitgebreid worden met een losse zijbrander. Dit geeft je de vrijheid om extra bereidingsopties toe te voegen aan je barbecue.

Inbouw barbecue score op grilltechniek:De inbouwbbq op gas tuincentrum osdorp

 • Direct grillen: +++
 • Indirect grillen: +++
 • Slow-cooking: ++

De voordelen van inbouw barbecues

 • Snel op temperatuur
 • Temperatuur is makkelijk te regelen met draaiknop
 • Weinig last van rook dus geschikt voor balkons
 • Weinig onderhoud
 • Groot grill-oppervlak dus geschikt voor grotere groepen
 • Voordeliger in aanschaf dan de buitenkeuken

De nadelen van inbouw barbecues

 • Kan alleen gebruikt worden op de plek waar hij ingebouwd is
 • Gasfles neemt veel ruimte in beslag

Dr. Grill adviseert jou de volgende inbouw gasbarbecues!

Om je een handje te helpen met de keuze voor een nieuwe gasbarbecue hebben wij onze eigen expert-griller Michel de volgende vraag gesteld:

Welke inbouw gasbarbecue zou jij kopen als je een gezelligheidsgriller, experiment-griller of expert griller bent?   

Beste inbouw gasbarbecues voor de gezelligheidsgriller

Er zijn verschillende inbouw gasbarbecues te vinden voor de gezelligheidsgriller. Deze modellen zijn wat minder uitgebreid dan de grote inbouw bbq's en daardoor ook een stuk voordeliger.

Beste inbouw gasbarbecues voor de experiment-griller

Ben jij een experiment-griller en wil je net wat meer mogelijkheden hebben om met je inbouw gasbarbecues aan de slag te gaan? Kies dan voor een inbouw bbq die wat groter is en meer hoofdbranders heeft.

Beste inbouw gasbarbecues voor de expert-griller

Voor de expert-griller kan het niet groot en luxe genoeg zijn. Ook voor jou zijn er verschillende geschikte inbouw gasbarbecues te vinden. Eventueel kan je ze nog uitbreiden met losse zijbranders. Met deze modellen ben jij de koning van de barbecue.

Draagbare gasbarbecues

Draagbare gas bbq tuincentrum osdorp

Uiteraard zijn er ook draagbare varianten van de gasbarbecue. Deze draagbare gasbarbecues onderscheiden zich in hun lichte gewicht en compacte formaat. Ze zijn bij uitstek geschikt om mee naar buiten te nemen of om gemakkelijk buiten op tafel te plaatsen voor een spontane barbecue. Ideaal voor mensen die van buitenleven en kamperen houden. Maar ook ideaal voor mensen met een klein balkon die niet continu een grote gasbarbecue buiten willen laten staan.

Draagbare gasbarbecue score op grilltechniek:De draagbare gas bbq tuincentrum osdorp

 • Direct grillen: +++
 • Indirect grillen: ++
 • Slow-cooking: +

De voordelen van draagbare gasbarbecues

 • Snel op temperatuur
 • Temperatuur is makkelijk te regelen met draaiknop
 • Weinig last van rook dus geschikt voor balkons
 • Weinig onderhoud
 • Makkelijk mee te nemen
 • Voordeliger in aanschaf dan grote gasbarbecues

De nadelen van draagbare gasbarbecues

 • Kleiner grill-oppervlak dus minder geschikt voor groepen
 • Kleinere gasflesjes moeten sneller vervangen worden
 • Minder opties om uitgebreid te koken

Dr. Grill adviseert jou de volgende draagbare gasbarbecues!

Om je een handje te helpen met de keuze voor een nieuwe gasbarbecue hebben wij onze eigen expert-griller Michel de volgende vraag gesteld:

Welke inbouw gasbarbecue zou jij kopen als je een gezelligheidsgriller, experiment-griller of expert griller bent?   

Beste draagbare gasbarbecues voor de gezelligheidsgriller

Ben jij een gezelligheids griller, dan kan jij goed uit de voeten met een draagbare gasbarbecue. Met deze bbq's kun jij perfect aan de slag wanneer je wilt en als je ze niet gebruikt kan je ze makkelijk opbergen.

Ben je een experiment- of expert-griller dan raden wij je niet aan een draagbare gasbarbecue te kopen. Je bent beter af met een buitenkeuken of inbouw gasbarbecue zoals hierboven is besproken.

Verschillende grill-technieken toepassen op een gasbarbecue

De meest bekende technieken om te grillen zijn direct grillen, indirect grillen en slow-cooking. De direct grill methode is het eenvoudigste toe te passen op een gasbarbecue. Bij een gasbarbecue plaats je het gerecht recht boven de hittebron. Direct grillen doe je op temperaturen van 170 - 230 graden.

Bij indirect grillen maak je een soort heteluchtoven van je barbecue. Het is daarbij van belang dat je barbecue een deksel heeft, en een ingebouwde thermometer zodat je de temperatuur goed kan controleren. Bij indirect grillen gaat het om grotere stukken vlees die je langzaam laat garen op een lagere temperatuur (120 - 175 graden). Vandaar dat een deksel en thermometer vereist is voor deze manier van grillen. Indirect grillen is een fluitje van een cent op een gasbarbecue. Je creëert dit effect door niet alle branders tegelijk te gebruiken. Door enkele branders uit te laten staan, creëer je warmtezones waarmee je indirect kunt grillen.

Indirect grillen op gas bbq tuincentrum osdorp

 • Bij een gasbarbecue met 2 branders gebruik je slechts één brander en plaats je het vlees boven de brander die niet in gebruik is.
 • Bij een gasbarbecue met 3 of meer branders gebruik je de buitenste twee branders en plaats je het vlees in het midden boven de brander(s) die niet gebruik zijn.

Slow-cooking is een soort ultieme vorm van indirect grillen. Je verlengt het proces en verlaagt de temperatuur naar 80 - 110 graden. Het controleren van de temperatuur wordt hier nog belangrijker dan bij de andere technieken. Gelukkig kun je de temperatuur met een gasbarbecue makkelijk constant houden met de draaiknoppen.

Let goed op de thermometer bij slow cooking tuincentrum osdorp

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag persoonlijk advies? Vaak kun je met de juiste accessoires alsnog het gewenste resultaat bereiken. Kom dus vooral eens langs in onze grote showroom in Amsterdam. Laat je inspireren en adviseren in de grootste bbq showroom van Nederland. Bij ons vind je gasbarbecues van de bekende merken Weber, Napoleon, Grandhall, Boretti en Crossray.

Ontdek ons tuincentrum

Online of in Amsterdam gasbarbecues kopen

Barbecues of BBQ accessoires kopen in onze webwinkel? Dat is een goede keuze, want bij ons vind je een zeer groot assortiment gasbarbecues en barbecue accessoires! Online is het aanbod kleiner dan in onze barbecue showroom in Amsterdam, dus woon jij in Haarlem, Zaandam, Hoofddorp, Amstelveen, Badhoevedorp of ergens anders in de buurt van Amsterdam? Kom dan zeker een keer bij ons langs en bekijk ons aanbod barbecues en barbecueaccessoires.

Volg tuincentrum Osdorp op Instagram Volg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons barbecue pinbord op Pinterest voor de leukste barbecue-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

barbecues
Barbecue kopen? Deze aankooptips wil je niet missen! Natuurlijk van Osdorp!

Ben je op zoek naar een barbecue, maar heb je geen idee waar je naar moet kijken? Wij nemen je mee langs alle soorten bbq's die er zijn!

Lees meer...
barbecues
Houtskoolbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De houtskoolbarbecue is de meest traditionele keuze, maar hoe weet je welke houtskool bbq je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
barbecues
Elektrische barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Elektrisch barbecueën is een toegankelijke vorm van bbq. Maar hoe gaat dat precies en welke soorten heb je?

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
barbecues
Pizza maken op de barbecue? Dat doe je zo!

Pizza's maken die de smaak van een in pizza oven gebakken pizza evenaren? In dit blogitem lees je hoe je een pizza bakt op de BBQ.

Lees meer...
barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Welke soorten brandstof zijn er voor de houtskoolbarbecue en de kamado en welke kan je het beste gebruiken? Lees verder voor onze tips en & advies!

Lees meer...

Aanbevolen producten

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven