Vandaag open van 09:30 - 18:00

Dit zijn de 'must have' barbecue accessoires voor bij een kamado barbecue!

De kamado barbecue is een ontzettend veelzijdig product met eindeloze mogelijkheden voor koken, grillen, bakken en roken van gerechten. Om de volledige potentie van je kamado bbq te benutten, zijn er verschillende accessoires die je kan toevoegen. Daarnaast zijn er ook producten om je kamado barbecue mee te onderhouden en de levensduur te verlengen.

Alle barbecue accessoires in ons assortiment zijn erop toegespitst om het gebruik van je kamado uit te breiden of te vergemakkelijken. Sommige accessoires voegen zelfs een geheel nieuwe functionaliteit toe aan je kamado bbq. Welke accessoires jij nodig hebt is grotendeels afhankelijk van de gerechten die je wilt bereiden, maar er zijn ook een aantal 'must haves' die je niet mag missen.

Bescherm je kamado met een barbecuehoes

Bij de meeste mensen staat de kamado barbecue het hele jaar buiten. Hoewel de kamado's van hoogwaardige materialen gemaakt worden, zijn ze wel aan veel weersomstandigheden onderhevig. Dus, help je kamado een handje met een barbecue afdekhoes. Dit is niet alleen belangrijk in de winter, maar juist ook in de zomer.

  • Houd de barbecuehoes gedurende de hele winter om de barbecue heen, om de barbecue te beschermen tegen neerslag en kou;
  • In de zomer gebruik je de barbecuehoes om je barbecue te beschermen tegen de zon en ongedierte, dus bescherm de barbecue ook in de zomer na gebruik;
  • Haal de barbecuehoes af en toe van de barbecue af om de barbecue te ventileren en condensvorming tegen te gaan.

Barbecuepennen & braadspitten

Heerlijke kip van het spit met een rottiserie voor je kamado bbq

Met het assortiment van barbecue pennen & braadspitten voeg je vooral gemak toe aan je kamado. Met een rottisserie of braadspit heb jij alle tijd om je gasten te vermaken. Van gigantische, gekruide stukken varkensvlees tot hele gemarineerde kippen: steek de barbecue aan, rijg alles aan het spit en wacht op het buitengewoon gelijkmatig gegaarde resultaat.

Breid je kamado uit met extra barbecue onderdelen

Breid je kamado uit met losse barbecue onderdelenMet een hitteschild kan je indirect grillen op een kamado bbq

Er zijn een aantal belangrijke onderdelen die je zeker nodig kan hebben. Met een hitteschild of heat deflector verander je je kamado in een heteluchtoven. Daarnaast kan voor veel kamado's ook losse onderstellen en werkplankjes kopen. Zo voeg je meer werkruimte toe of kan je de kamado makkelijker verplaatsen.

Bakplaten en barbecueroosters van RVS of gietijzer

Combineer barbecueroosters voor meer bereidingsmogelijkheden

Elk gerecht vereist een specifieke bereiding en met de juiste barbecueroosters en bakplaten kom je een heel eind. De voor- en nadelen van RVS tegenover gietijzeren roosters en bakplaten hebben we in dit blog-artikel uitgelegd. Zo weet je precies welke roosters jij nodig hebt!

Meet de kern temperatuur van grote stukken vlees met thermometers

Met een thermometer meet je de kerntemperatuur van een stuk vlees

Voor het bereiden van grotere stukken vlees is het cruciaal dat je de kerntemperatuur in de gaten houdt. En omdat je de kamado niet te lang wilt openen (dan gaat er immers veel warmte verloren), is het van belang dat de thermometer zeer snel en accuraat de kerntemperatuur weergeeft. Met deze slimme thermometers zit je daarom altijd goed!

Barbecue pannen voor de meester-chef

Barbecue pannen voor de kamado bbqBarbecue pannen voor de kamado bbq

Een kok is maar zo goed als de pannen die tot zijn beschikking staan. Daarom vind je in ons assortiment barbecue pannen alles wat je maar kan bedenken. Van wokpannen tot sauspannen en van koekenpannen tot skillets. Voor elk gerecht dat jij kan bedenken, hebben wij een geschikte barbecue pan!

Houtskool & Aanmaakproducten

Steek je bbq eenvoudig aan met een brikettenstarter

Zonder houtskool kom je niet ver met je kamado barbecue. Gelukkig hebben wij hier alle hulpmiddelen zodat jij snel aan de slag kan. Naast houtskoolzakken hebben we handige brikettenstarters en aanstekers. Dan hoef jij je hier in ieder geval geen zorgen meer om te maken.

Barbecuegereedschap

BBQ gereedschap voor de kamadoDe juiste BBQ tools zijn van groot belang

Tot slot kunnen we er niet omheen dat je geschikt barbecue gereedschap nodig hebt om te gebruiken. Je moet dan denken aan barbecue tangen, spatels, pizzascheppen, as poken en marinadekwasten. Gelukkig is een groot deel hiervan ook uitermate handig in de keuken dus zal je geen miskoop doen.

Twijfel je nog, of weet je niet precies wat je nodig hebt voor jouw barbecue? Vaak kun je met de juiste accessoires alsnog het gewenste resultaat bereiken. Kom dus vooral eens langs in onze grote showroom in Amsterdam. Laat je inspireren en adviseren in de grootste bbq showroom van Nederland. Bij ons vind je alle benodigde accessoires voor je kamado bbq van de bekende merken Big Green EggKamado Joe en The Bastard.

Ontdek ons tuincentrum

Online of in Amsterdam bbq accessoires kopen

Barbecues of BBQ accessoires kopen in onze webwinkel? Dat is een goede keuze, want bij ons vind je een zeer groot assortiment kamado barbecues en barbecue accessoires! Online is het aanbod kleiner dan in onze barbecue showroom in Amsterdam, dus woon jij in Haarlem, Zaandam, Hoofddorp, Amstelveen, Badhoevedorp of ergens anders in de buurt van Amsterdam? Kom dan zeker een keer bij ons langs en bekijk ons aanbod barbecues en barbecueaccessoires.

Volg tuincentrum Osdorp op Instagram Volg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons barbecue pinbord op Pinterest voor de leukste barbecue-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

barbecues
RVS of gietijzeren barbecue rooster? Dit zijn de voor- en nadelen.

Heb je een RVS of gietijzeren bbq rooster nodig? We leggen je uit wat de voor- en nadelen zijn van beide materialen, zo weet jij precies wat je moet hebben!

Lees meer...
barbecues
Altijd de perfecte bereiding met een vleesthermometer!

Of het nu gaat om grillen of slow cooking, als je er zeker van wilt zijn dat je gerecht gaar is kun je niet zonder deze barbecue thermometers.

Lees meer...
barbecues
Barbecuerooster schoonmaken? Dat doe je zo!

Bij de echte barbecue liefhebber krijgt het barbecue-rooster een hoop te verduren. Gelukkig kan je het rooster eenvoudig reinigen en onderhouden zodat je er lang van kan genieten!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven