Vandaag open van 09:30 - 18:00

Altijd de perfecte bereiding met een vleesthermometer!

Meten is weten. Als je zeker wilt weten dat je stuk vlees of vis perfect gegaard is, moet je de kerntemperatuur kunnen meten. Gelukkig zijn er verschillende thermometers die je kunt gebruiken bij het barbecueën. Zo kun je het zo makkelijk maken als je wilt en wordt jij de echte meesterchef van de bbq!

De kerntemperatuur van kip meten met een digitale vleesthermometer.

Welke barbecue thermometers zijn er?

Je kan de vleesthermometers grofweg indelen in twee categorieën. Je hebt de vleesthermometer die je met een pen in het stuk vlees steekt en vervolgens de temperatuur op een display afleest, waarna je thermometer weer uit het vlees haalt. Daarnaast heb je vleesthermometers waarbij je één of meerdere sondes in het stuk vlees steekt en deze laat zitten waardoor je de kerntemperatuur continu kan bijhouden.

Digitale thermometer voor kort gebruik

De digitale vleesthermometer werkt het best op dunne stukken vlees die je grillt.

Dit type thermometer werkt erg eenvoudig. Je steekt de pen tot in de kern van het stuk vlees. Vervolgens krijg je binnen enkele seconden de kerntemperatuur te zien op het digitale display. Haal de pen weer uit het vlees en herhaal tot je de gewenste kerntemperatuur hebt bereikt. Deze thermometers zijn vooral geschikt voor steaks, filets en andere dunnere stukken vlees die je aan beide kanten grillt.

De slimme vleesthermometer voor slow cooking

Slimme vleesthermometers voor slow cooking

Dit type thermometer heeft één of meerdere sondes die je tot in de kern van het vlees steekt en daarin laat zitten. Sluit de deksel en lees vervolgens de temperatuur af of het digitale display. Vaak kun je per sonde een doeltemperatuur instellen waarna de thermometer een signaal of alarm geeft zodat je weet dat je gerecht gaar is. Deze thermometers kunnen vaak ook via wifi of bluetooth met je smartphone contact maken en je via een app alle informatie geven die je wenst. Deze thermometers zijn ideaal wanneer je grotere stukken vlees langdurig gaat garen. Elke keer als je de deksel opent, verlies je namelijk hitte in de barbecue. Met deze thermometers kun je de temperatuur op afstand bijhouden.

Inkbird vleesthermometer voor langdurig garen op de bbq

Tips voor het meten van de kerntemperatuur

Om de kerntemperatuur goed te kunnen meten is het belangrijk om de punt van de pen van de thermometer echt tot in de kern van je product te steken. Kies voor de zekerheid altijd het dikste gedeelte uit. Houd in de gaten of de pen van je thermometer geen bot of graat raakt. En bevat het vlees veel vet? De temperatuur van vet is juist weer een paar graden lager dan die van het omringende vlees. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat vlees altijd even moet rusten. Dit doe je zodat de vleessappen goed in het vlees worden opgenomen, dit bevordert de smaak en zal de kerntemperatuur van het stuk vlees nog met enkele graden laten stijgen. Het is dus goed om het vlees van de grill te halen wanneer je enkele graden onder je doeltemperatuur zit om overgaring te voorkomen.

Twijfel je nog, of weet je niet precies welke thermometer je nodig hebt? Laat je inspireren en adviseren in de grootste bbq showroom van Nederland. Bij ons vind je alle verschillende thermometers van bekende merken Big Green Egg, Weber, Thermapen en Inkbird.

Ontdek ons tuincentrum

Online of in Amsterdam bbq accessoires kopen

Barbecues of BBQ accessoires kopen in onze webwinkel? Dat is een goede keuze, want bij ons vind je een zeer groot assortiment kamado barbecues en barbecue accessoires! Online is het aanbod kleiner dan in onze barbecue showroom in Amsterdam, dus woon jij in Haarlem, Zaandam, Hoofddorp, Amstelveen, Badhoevedorp of ergens anders in de buurt van Amsterdam? Kom dan zeker een keer bij ons langs en bekijk ons aanbod barbecues en barbecueaccessoires.

Volg tuincentrum Osdorp op Instagram Volg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons barbecue pinbord op Pinterest voor de leukste barbecue-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven