Vandaag open van 09:30 - 18:00

Nieuw: aaltjes tegen slakkenplaag!

Nieuw: aaltjes tegen slakkenplaag!

Nieuw middel tegen slakken in je tuin: aaltjes! Laten de slakken met hun vraatzucht geen plant meer heel? Met aaltjes voorkom je deze slakkenplaag. Lees hier hoe je ze gebruikt.

Onze volgers op Facebook hebben de beste tips voor het bestrijden van een slakkenplaag met ons gedeeld. De ene zweert bij bakjes bier, de andere raapt de slakken elke avond op. Maar vaak lijkt het vechten tegen de bierkaai, want een naaktslak legt 400 (!) eitjes per keer. Na drie weken komen de eitjes uit en na twee maanden heb je een nieuwe lichting slakken. In ons tuincentrum kun je nu aaltjes bestellen, die op natuurlijke manier het gevecht aangaan met slakken.

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn kleine beestjes die eruit zien als worpjes. Je kunt ze met het blote oog niet zien en ze zijn onschadelijk voor mensen, honden, katten (en andere zoogdieren). Ook zijn ze onschadelijk voor je planten.

Hoe werken aaltjes?

Dit is een smerig verhaal, maar goed: de aaltjes gaan zelf op zoek naar slakken en gaan aan de bovenkant van de slak (het zadel) naar binnen. Het zadel wordt dik, want de aaltjes zijn zich gaan vermenigvuldigen. De slak stopt met eten en sterft binnen een paar dagen.

Hoe zet je de aaltjes in?

De aaltjes meng je met water. Met een gieter giet je het watermengsel op de grond. Daarna hoef je niets meer te doen. In de gebruikshandleiding staat precies hoeveel water de aaltjes nodig hebben. Ook moet de grond goed vochtig zijn en niet te koud. De bodem moet warmer zijn dan vijf graden. 

Hoe kom je aan aaltjes?

Op onze afdeling met bestrijdingsmiddelen vind je een folder, waarin je kunt aangeven hoeveel aaltjes je wilt. Je kunt aaltjes namelijk niet kant en klaar vinden in ons tuincentrum, maar we kunnen ze wel voor je bestellen. Je kunt kiezen uit aaltjes voor 20 vierkante meter, 40 en 80 vierkante meter. Vervolgens geef je aan of je de aaltjes direct thuis wilt ontvangen (past door de brievenbus), of dat je ze wilt ophalen in ons tuincentrum. Zo geregeld!

Kom snel langs en je hebt je aaltjes binnen no-time in huis!

photo credit: Nick Turland Brown slug via photopin (license)

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven