Vandaag open van 09:30 - 18:00

Kunstkerstboom kopen? Dat doe je met deze handige tips!

Ben jij van plan een mooie kunstkerstboom te kopen, maar weet je nog niet precies wat je zoekt en waar je op moet letten bij de aanschaf van een kunstkerstboom? Lees dan vooral verder, want met deze handige tips, foto's en video's vind jij gegarandeerd de ideale kunstboom voor thuis of op kantoor! Liever wat persoonlijk advies? Kom dan vooral langs in ons tuincentrum in Amsterdam om het grootste kunstkerstbomenbos van Nederland te bekijken en je te laten adviseren door een van onze medewekers.

Een kunstkerstboom kopen in vier eenvoudige stappen:

Welke kunstkerstboom het best in jouw interieur past hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke smaak, maar met onderstaande vier tips kom je vast en zeker een stuk dichter in de buurt van jouw ideale kunstkerstboom:

  1. Wordt het een blauwspar of Nordman achtige kunstkerstboom?
  2. Wordt het een kunstkerstboom met of zonder sneeuw?
  3. Wordt het en kunstkerstboom met of zonder ingebouwde kerstverlichting?
  4. Kies het gewenste uitvouwsysteem van je nieuwe kunstkerstboom.

Een kunstkerstboom kopen in het kunstkerstbomen bos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

1. Blauwspar of Nordmann kunstkerstboom kopen?

Kunstkerstbomen zijn globaal in blauwe en groene kunstkerstbomen te verdelen, je kan ze vergelijken met de echte blauwspar en Nordmann kerstbomen. De blauwe kunstkerstbomen zijn te herkennen aan hun blauwgrijze kleur en de groene (Nordmann) kunstkerstbomen zijn duidelijk groener van kleur. Hieronder een voorbeeld van een blauwspar en een Nordmann achtige kunstkerstboom met verlichting. Welke vind jij mooier? 

Blauwspar kunstkerstboom met verlichting kopen.Nordmann kunstkerstboom met verlichting kopen. 

Voorbeeld blauwe en groene kunstkerstbomen:

2. Een kunstkerstboom met of zonder sneeuw kopen? ​​

De volgende vraag is of je de kunstkerstboom met of zonder kunstsneeuw wilt hebben. De sneeuw zit goed vast aan de takken en valt er niet zomaar vanaf, wat wel het geval is als je er zelf kunstsneeuw overheen zou gaan strooien. Dat zou onnodig veel rommel in huis geven en dat wil je natuurlijk niet. Kortom, wil je graag die besneeuwde look? Koop dan een kunstkerstboom met sneeuw en ga niet zelf aan de slag met zakken kunstsneeuw!

Kunstkerstboom met sneeuw kopen bij tuincentrum Osdorp AmsterdamKunstkerstboom Own Tree Siberian spruce met sneeuw kopen

Voorbeeld besneeuwde kunstkerstbomen:

3. Kunstkerstboom met of zonder ingebouwde kerstverlichting kopen?

Zowel de blauwe als groene kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar met ingebouwde kerstverlichting. Het voordeel van ingebouwde kerstverlichting is dat het je een hoop werk scheelt tijdens het opzetten van je kunstkerstboom. Daarnaast zijn de kerstlampjes erg mooi verdeeld en ze zullen nooit in de knoop raken wat je een hoop frustratie kan besparen :)

Groene kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting kopen tuincentrum Osdorp AmsterdamBlauwe kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting kopen tuincentrum Osdorp Amsterdam 

Bekijk hieronder twee voorbeelden of bezoek onze webshop voor het volledige overzicht aan kunstkerstbomen met ingebouwde kerstverlichting>>>

Voorbeelden kunstkerstbomen met verlichting

4. Kunstkerstboom kopen, maar hoe zet je deze eigenlijk op? 

De voordelen van een kunstkerstboom zijn dat hij meerdere jaren te gebruiken is en dat je geen spoor van dennentakjes onder de boom vindt. Daartegenover staat wel dat je een kunstkerstboom moet opzetten en afbouwen. Is dat veel werk? Nee! Alle kunstkerstbomen zijn eenvoudig op te zetten. Je kunt de verschillende kunstkerstbomen al in tien minuten opzetten! Wij hebben drie soorten uitvouwsystemen in ons kunstkerstbomen assortiment: het insteeksysteem, paraplusysteem en uitvouwsysteem. Hieronder laten wij met behulp van video’s zien hoe je deze verschillende soorten kunstkerstbomen opzet:

Kunstkerstboom met insteeksysteem opzetten:

Bij het opzetten van een kunstkerstboom met het insteeksysteem steek je de takken op basis van kleurstickers eenvoudig in de stam, zie video:

Kunstkerstboom met paraplusysteem opzetten:

Een kunstkerstboom met paraplusysteem bestaat vaak uit twee of drie delen welke je op elkaar in de standaard steekt. De takken van de kerstboom vallen dan vrijwel vanzelf naar buiten en de boom is klaar om te versieren, zie video:

Kunstkerstboom met uitvouwsysteem opzetten:

Kunstkerstboom met het uitvouwsysteem zijn vaak kleine of halve kunstkerstbomen (om vlak tegen een muur aan te zetten). Je hoef bij dit systeem alleen de losse delen in elkaar te schuiven en de takken naar buiten te vouwen, zie video:

Kunstkerstboom in het bomenbos

Tijdens de kerstperiode vind je bij tuincentrum Osdorp een heus kunstkerstbomenbos. In dit bos staat het volledige assortiment met kunstkerstbomen uitgestald en aangesloten zodat je ze er goed kunt bekijken. Woon jij in Haarlem, Amstelveen, Diemen of ergens anders nabij Amsterdam? Kom dan vooral eens een wandeling maken in het kunstkersbomen bos of shop jouw nieuwe kunstkerstbomen hier eenvoudig online.

Ontdek ons tuincentrum

kunstkerstbomen
De mooiste kunstkerstbomen met ingebouwde kerstverlichting op een rij!

Wat zijn de mooiste kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting? In dit blogitem wordt ze voor je op een rij gezet. 

Lees meer...
kunstkerstbomen
Black Box Frasier: de beste kunstkerstboom uit de test

De Black Box Frasier is de all-round beste kunstkerstboom die je op het moment kan krijgen. Wij leggen uit waarom deze kunstkerstboom de favoriet is.

Lees meer...
kunstkerstbomen
De mooiste besneeuwde kunstkerstbomen op een rij!

Wat zijn de mooiste besneeuwde kunstkerstbomen? In dit blogitem wordt de top 3 besneeuwde kunstkerstbomen voor jou op een rij gezet.

Lees meer...
kunstkerstbomen
De mooiste brandveilige kunstkerstbomen met certificaat op een rij!

Wat zijn de mooiste brandveilige kunstkerstboom? In dit blogitem wordt de top 5 brandveilige kunstkerstbomen met certificaat voor je op een rij gezet. 

 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven