Black Friday 2023! Bekijk de kortingen >

Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuinontwerp: tips en advies bij de vijver

Ben jij gek op water, dan is een vijver een logische keuze. Vijvers kunnen op maat worden aangelegd of kant-en-klaar als vijverbak worden geleverd. Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden, je van een goed advies te voorzien of een offerte voor je te maken. Volg de tips in dit blog voor het toevoegen van een vijver in je tuinontwerp.

Vijver toepassen in je tuinontwerp

Ben je begonnen met je tuinontwerp voor je droomtuin, maar heb je moeite met het invullen van een vijver? Kijk eerst naar je tuinwensen en welke activiteiten je in je tuin wilt doen (BBQ'en, van de zon genieten, speelruimte voor de kinderen, op een terrasje zitten etc,) en houd daarbij ook rekening met de rest van het (toekomstige) gezin. Denk vervolgens na over onderstaande punten om de vijver in te vullen.

Hoe voeg je een vijver toe aan je tuinontwerp?

Waar moet de nieuwe vijver allemaal aan voldoen?

Moeten er vissen in komen, wil je erin kunnen zwemmen, moet er een fontein, waterornament of misschien een mooie waterval in komen en zijn er nog jonge (klein)kinderen in het spel? Allemaal zaken om over na te denken voordat de vijver wordt aangelegd.

Wat voor vijver past het best bij je smaak?

Vijvers, groot of klein, diep of ondiep het kan allemaal. Zijn jouw wensen al duidelijk of wil je eerst nog wat inspiratie opdoen? Kijk voor meer dan 60 spraakmakende voorbeeldvijvers eens op onze Pinterest pagina en verzamel foto's van de voorbeelden die het meest aansluiten bij je wensen.

Waar moet de vijver komen te liggen?

Het is belangrijk om na te denken over de ligging van je vijver. Waterplanten hebben zo'n 6 uur zonlicht per dag nodig om te groeien, maar een vijver in de volle zon zal in de zomer veel last van algen krijgen. Ligt je vijver onder of direct naast een boom dan heb je natuurlijk veel last van vallende blaadjes.

Wat voor soort vijver wil jij in je tuin?

Kom langs in tuincentrum Osdorp te Amsterdam

Zodra je antwoord hebt op deze vragen ben je al een heel eind met het invullen van de vijver. Heb je nog een beetje hulp nodig? Kom dan vooral ook vrijblijvend langs in ons tuincentrum in Amsterdam. Onze medewerkers helpen je al te graag verder met je vragen en problemen en voor je het weet heb jij genoeg ideeën om aan de slag te gaan!

Hulp nodig bij de rest van je tuinontwerp?

Er zijn vast nog meer elementen waar je mee bezig bent, of die je nog moet uitwerken voor je nieuwe droomtuin. Lees onze andere blogs over dit ontwerp voor volop inspiratie en advies!

Tuinontwerp met bestrating

Hoe voeg je bestrating toe in je tuinontwerp?

Is het hoog tijd om de bestrating in jouw tuin te gaan aanleggen of moet de oude bestrating ruimte maken voor iets nieuws? Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met bestrating, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met tuinafscheiding

Hoe voeg je tuinafscheidingen toe in je tuinontwerp?

Is de tuinafscheiding toe aan vervanging of is het tijd om de eerste erfafscheiding te plaatsen? Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met tuinafscheiding, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met overkapping

Hoe voeg je een overkapping toe in je tuinontwerp?

Erg populair, praktisch en gezellig, een overkapping. Te gebruiken voor opslag in de winter en daarna als plek om te ontspannen en genieten van het buitenleven. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met een overkapping, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met beplanting

Hoe voeg je beplanting toe in je tuinontwerp?

Beplanting zorgt ervoor dat de tuin ook daadwerkelijk een tuin wordt, het is zoals ze zeggen 'de ziel van de tuin'. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met beplanting, kun je hier verder lezen >>

 Volg ons op Pinterest voor de leukste tuin-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp december

Buiten is het donker en de bomen hebben hun blad verloren. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Tussendoor is er ook nog het een en ander te doen in de tuin, op het terras en balkon. We geven je graag tips voor de decembermaand.

Lees meer...
Alle blogs
Tips tuincentrum Osdorp november

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
kerstdorp
Efteling minidorp tuincentrum Osdorp 2023

Het LuVille Efteling minidorp staat ook dit jaar weer te stralen in tuincentrum Osdorp. Als jij een echte Efteling fan bent, dan wil je natuurlijk alle LuVille Efteling miniaturen verzamelen! In deze blog laten wij jou ons Efteling minidorp zien!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven