Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuinontwerp: tips en advies bij overkapping

Erg populair, praktisch en gezellig, een overkapping. Te gebruiken voor opslag in de winter en daarna als plek om te ontspannen en genieten van het buitenleven. Er zijn kant-en-klare blokhutten, overkappingen en veranda’s te krijgen, maar je kunt ook alleen de materialen kopen en zelf aan de slag gaan of een timmerman / hovenier om hulp vragen. Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden, je van een goed advies te voorzien of een offerte voor je te maken. Volg de tips in dit blog voor het toevoegen van de tuinafscheiding in je tuinontwerp.

Een overkapping kan meerdere functies hebben

Overkappingen toepassen in je tuinontwerp

Ben je begonnen met je tuinontwerp voor je droomtuin, maar heb je moeite met het invullen van de overkapping? Kijk eerst naar je tuinwensen en welke activiteiten je in je tuin wilt doen (BBQ'en, van de zon genieten, speelruimte voor de kinderen, op een terrasje zitten etc,) en houd daarbij ook rekening met de rest van het (toekomstige) gezin. Denk vervolgens na over onderstaande punten om de overkapping in te vullen.

  • Voor bouwwerken (zoals een carport), die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn moet officieel een omgevingsvergunning worden aangevraagd bij de gemeente.

Voor andere soorten overkappingen gelden verschillende regels omtrent vergunningsvrije aanbouw. Neem voor meer informatie over wet- en regelgeving omtrent overkappingen contact op met je gemeente of kijk eens op www.juridischloket.nl.

  • Waar moet de nieuwe overkapping allemaal aan voldoen?

Moet de overkapping afgesloten kunnen worden zodat je er veilig je spullen onder kunt opslaan, moet eronder gekookt kunnen worden of moet er misschien een houtkachel of andere brander in komen? Dit betekent ook dat er ook stopcontacten en bekabeling nodig kan zijn.

Creëer extra bergingsruimte met een overkapping.

  • Meet alvast de maximale lengte en breedte op van waar de overkapping moet komen te staan.

Moet je lounge- of diningset erin komen te staan? Houd dan ook rekening met die afmetingen en zorg dat er ruimte is om de set heen te lopen.

  • Wat voor soort overkapping past het best bij je smaak?

Overkappingen zijn er in allerlei vormen en maten, heb jij al eens nagedacht wat het best in jouw tuin zal passen? Neem eens een kijkje op onze Pinterest pagina voor meer inspiratie, daar hebben wij meer dan 80 voorbeelden van veranda’s en overkappingen voor je op een rij gezet. Ga naar ons pinterest bord voor inspiratie en verzamel eventueel foto’s van voorbeelden die het meest aansluiten bij jouw / jullie smaak.

Kom langs in tuincentrum Osdorp te Amsterdam

Zodra je antwoord hebt op deze vragen ben je al een heel eind met het invullen van de overkapping. Heb je nog een beetje hulp nodig? Kom dan vooral ook vrijblijvend langs in ons tuincentrum in Amsterdam. Onze medewerkers helpen je al te graag verder met je vragen en problemen en voor je het weet heb jij genoeg ideeën om aan de slag te gaan!

Hulp nodig bij de rest van je tuinontwerp?

Er zijn vast nog meer elementen waar je mee bezig bent, of die je nog moet uitwerken voor je nieuwe droomtuin. Lees onze andere blogs over dit ontwerp voor volop inspiratie en advies!

Tuinontwerp met bestrating

Hoe voeg je bestrating toe in je tuinontwerp?

Is het hoog tijd om de bestrating in jouw tuin te gaan aanleggen of moet de oude bestrating ruimte maken voor iets nieuws? Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met bestrating, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met tuinafscheiding

Hoe voeg je tuinafscheidingen toe in je tuinontwerp?

Is de tuinafscheiding toe aan vervanging of is het tijd om de eerste erfafscheiding te plaatsen? Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met tuinafscheiding, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met vijver

Hoe voeg je een vijver toe in je tuinontwerp?

Ben jij gek op water, dan is een vijver een logische keuze. Vijvers kunnen op maat worden aangelegd of kant-en-klaar als vijverbak worden geleverd. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp vijver, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met beplanting

Hoe voeg je beplanting toe in je tuinontwerp?

Beplanting zorgt ervoor dat de tuin ook daadwerkelijk een tuin wordt, het is zoals ze zeggen 'de ziel van de tuin'. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met beplanting, kun je hier verder lezen >>

Ontdek ons tuincentrum

 Volg ons op Pinterest voor de leukste tuin-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Gerelateerde items

tuintips
Tips tuincentrum Osdorp december

Buiten is het donker en de bomen hebben hun blad verloren. We zijn druk met de voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Tussendoor is er ook nog het een en ander te doen in de tuin, op het terras en balkon. We geven je graag tips voor de decembermaand.

Lees meer...
Alle blogs
Tips tuincentrum Osdorp november

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
kerstdorp
Efteling minidorp tuincentrum Osdorp 2023

Het LuVille Efteling minidorp staat ook dit jaar weer te stralen in tuincentrum Osdorp. Als jij een echte Efteling fan bent, dan wil je natuurlijk alle LuVille Efteling miniaturen verzamelen! In deze blog laten wij jou ons Efteling minidorp zien!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven