Gecommuniceerde levertijden bij tuinhout en bestrating zijn momenteel i.v.m. grote drukte binnen de tuinbranche slechts indicatief. 

Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Kunstkerstboom kopen? Dat doe je met deze handige tips!

Ben je van plan om een kunstkerstboom te kopen? Bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam vind je een compleet kunstkerstbomen bos, waarin wij ons volledige assortiment aan kunstkerstbomen hebben uitgestald. En als we zeggen een bos aan kunstkerstbomen, dan bedoelen we ook echt een bos! In het grootste tuincentrum van Amsterdam vind je namelijk wel meer dan 100 (!) soorten kunstkerstbomen. Zie je door de bomen het bos niet meer en kan je wel wat hulp gebruiken bij de aankoop van je nieuwe kunstboom? Lees dan vooral verder, wij hebben namelijk 3 stappen opgesteld waarmee jij gemakkelijk een selectie kunt maken!

Kunstkerstbomen bekijken

Hoe kies je de beste kunstkerstboom?

Welke kerstboom het beste in jouw huis past, hangt af van jouw interieur en jouw persoonlijke stijl. Ga je voor authentiek met een groene kunstkerstboom of ga je juist voor modern met kunstkerstboom met blauwe gloed? Wat jouw stijl ook is, er zit vast en zeker een kerstboom voor jou bij in ons assortiment. Om je een beetje op weg te helpen naar jouw ideale kunstkerstboom hebben wij de volgende stappen voor je opgesteld, waardoor je door middel van het kiezen wat het beste bij jou past uitkomt bij dé perfecte kerstboom voor jou:

  • Stap 1: Een groene of blauwspar achtige kunstkerstboom kopen?
  • Stap 2: Een kunstkerstboom met of zonder sneeuw?
  • Stap 3: Een kunstkerstboom met of zonder ingebouwde kerstverlichting?

Stap 1: een Blauwspar of Nordmann kunstkerstboom kopen?

Kunstkerstbomen zijn globaal in twee groepen te verdelen: blauwe en groene kunstkerstbomen. Deze kunstkerstbomen kun je een beetje vergelijken met de echte Blauwspar en Nordmann kerstbomen. De blauwe kunstkerstbomen zijn te herkennen aan hun blauwgrijze kleur en de groene (Nordmann) kunstkerstbomen zijn duidelijk groener van kleur. Enkele voorbeelden van deze kunstkerstbomen zijn:

Hieronder zie je een groene kunstkerstboom met verlichting en een blauwachtige kunstkerstboom met verlichting. Welke vind jij mooier?

Nordmann kunstkerstboom met verlichting kopen. Blauwspar kunstkerstboom met verlichting kopen.

Stap 2: Wil je een kunstkerstboom met sneeuw of zonder sneeuw? ​​

Heb jij de keuze tussen een blauwspar of Nordmann kunnen maken? Dan ben je al een heel eind op weg naar jouw nieuwe kunstkerstboom! De volgende vraag is of je de kunstkerstboom met of zonder kunstsneeuw wilt hebben. Zowel groene als blauwe kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar met en zonder besneeuwde takken. De sneeuw zit goed vast aan de takken en valt er niet zomaar vanaf, wat wel het geval is als je er zelf kunstsneeuw overheen zou gaan strooien. Dat zou onnodig veel rommel in huis geven en dat wil je natuurlijk niet. Kortom, wil je graag die besneeuwde look? Koop dan een kunstkerstboom met sneeuw en ga niet zelf aan de slag met zakken kunstsneeuw!

Enkele voorbeelden van besneeuwde kunstkerstbomen zijn:

Wil je echt iets unieks? Er zijn ook hele mooie kunstkerstbomen verkrijgbaar met op de puntjes van de naalden hele subtiele sneeuwvlokjes of dauwdruppels, super mooi! Dit zijn de Own Tree Siberian Spruce kunstkerstbomen, die je op de rechter foto hieronder ziet.  

Kunstkerstboom met sneeuw kopen bij tuincentrum Osdorp AmsterdamKunstkerstboom Own Tree Siberian spruce met sneeuw kopen

Stap 3: Kunstkerstboom met of zonder ingebouwde led kerstverlichting

Zowel de blauwe als groene kunstkerstbomen zijn ook verkrijgbaar met ingebouwde LED kerstverlichting. Het voordeel van ingebouwde kerstverlichting is dat het je een hoop werk scheelt tijdens het opzetten van je kunstkerstboom. Daarnaast is de verdeling van de lampjes optimaal en zie je geen draden van tak naar tak door je boom lopen. De kerstverlichting is namelijk erg mooi weggewerkt in de kunstkerstboom, zoals je hieronder ziet.

Groene kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting kopen tuincentrum Osdorp AmsterdamBlauwe kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting kopen tuincentrum Osdorp Amsterdam  

Kunstkerstboom kopen, maar hoe zet je deze eigenlijk op? 

De voordelen van een kunstkerstboom zijn dat hij meerdere jaren te gebruiken is en dat je geen spoor van dennentakjes onder de boom vindt. Daartegenover staat wel dat je een kunstkerstboom moet opzetten en afbouwen. Is dat veel werk? Nee! Alle kunstkerstbomen zijn eenvoudig op te zetten. Je kunt de verschillende kunstkerstbomen al in tien minuten opzetten! Wij hebben drie soorten uitvouwsystemen in ons kunstkerstbomen assortiment: het insteeksysteem, paraplusysteem en uitvouwsysteem. Hieronder laten wij met behulp van video’s zien hoe je deze verschillende soorten kunstkerstbomen opzet:

Kunstkerstboom met insteeksysteem opzetten:

Bij het opzetten van een kunstkerstboom met het insteeksysteem steek je de takken op basis van kleurstickers eenvoudig in de stam, zie video:

Kunstkerstboom met paraplusysteem opzetten:

Een kunstkerstboom met paraplusysteem bestaat vaak uit twee of drie delen welke je op elkaar in de standaard steekt. De takken van de kerstboom vallen dan vrijwel vanzelf naar buiten en de boom is klaar om te versieren, zie video:

Kunstkerstboom met uitvouwsysteem opzetten:

Kunstkerstboom met het uitvouwsysteem zijn vaak kleine of halve kunstkerstbomen (om vlak tegen een muur aan te zetten). Je hoef bij dit systeem alleen de losse delen in elkaar te schuiven en de takken naar buiten te vouwen, zie video:

Kunstkerstboom kopen in het kunstkerstbomen bos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Ieder jaar bouwen wij bij ons in het tuincentrum een heus kunstkerstbomen bos, waarin ons volledige assortiment aan kunstkerstbomen staat uitgestald! Naast dat het erg makkelijk is om de bomen zo goed te bekijken, is het tevens erg leuk! Kinderen vermaken zich altijd volop met ieder jaar weer een verrassend tafereel en een leuk fotomomentje! Wil jij je kunstkerstboom thuis laten bezorgen? Dan kan dat natuurlijk ook geregeld worden! Bekijk de onderstaande video en kom eens langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Kunstkerstboom liever online kopen? Dan kan natuurlijk ook!

Woon jij niet in Amstelveen, Haarlem, Zaandam of ergens anders nabij Amsterdam? Bekijk dan ons aanbod met kunstkerstbomen in onze webshop. Het aanbod is hier verdeeld in reguliere kunstkerstbomen en verlichte kunstkerstbomen en door gebruik te maken van de filters die daar beschikbaar zijn vind je snel de juiste kunstkerstboom voor bij jou in huis! 

Wil je ook weten welke kunstkerstbomen voorzien zijn van een brandveiligheidscertificaat? Je leest er alles over in ons blogitem; de mooiste brandveilige kunstkerstbomen met certificaat op een rij! 

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven