Vandaag open van 09:30 - 18:00

Kunstkerstboom kopen? Dat doe je met deze handige tips!

Ben jij van plan een mooie kunstkerstboom te kopen, maar weet je nog niet precies wat je zoekt en waar je op moet letten bij de aanschaf van een kunstkerstboom? Lees dan vooral verder, want met deze handige tips, foto's en video's vind jij gegarandeerd de ideale kunstboom voor thuis of op kantoor! Liever wat persoonlijk advies? Kom dan vooral langs in ons tuincentrum in Amsterdam om het grootste kunstkerstbomenbos van Nederland te bekijken en je te laten adviseren door een van onze medewekers.

Een kunstkerstboom kopen in het kunstkerstbomen bos bij tuincentrum Osdorp

Bekijken de kunstkersbtomen in onze webshop

Een kunstkerstboom kopen in vier eenvoudige stappen:

Welke kunstkerstboom het best in jouw interieur past hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke smaak, maar met onderstaande drie tips kom je vast en zeker een stuk dichter in de buurt van jouw ideale kunstkerstboom:

  1. Wordt het een groene of blauwspar achtige kunstkerstboom?
  2. Wordt het een kunstkerstboom met of zonder sneeuw?
  3. Wordt het en kunstkerstboom met of zonder ingebouwde kerstverlichting?
  4. Kies het gewenste uitvouwsysteem van je nieuwe kunstkerstboom.

Blauwspar of Nordmann kunstkerstboom kopen?

Kunstkerstbomen zijn globaal in blauwe en groene kunstkerstbomen te verdelen, je kan ze een beetje vergelijken met de echte blauwspar en nordmann kerstbomen. De blauwe kunstkerstbomen zijn te herkennen aan hun blauwgrijze kleur en de groene (Nordmann) kunstkerstbomen zijn duidelijk groener van kleur. Enkele voorbeelden van deze kunstkerstbomen zijn:

Hieronder zie je een groene kunstkerstboom met verlichting en een blauwe kunstkerstboom met verlichting. Welke vind jij mooier?

Blauwspar kunstkerstboom met verlichting kopen.Nordmann kunstkerstboom met verlichting kopen. 

Een kunstkerstboom met of zonder sneeuw kopen? ​​

Heb jij de keuze tussen een blauwspar of Nordmann kunnen maken? Dan ben je al een heel eind op weg naar jouw nieuwe kunstkerstboom! De volgende vraag is of je de kunstkerstboom met of zonder kunstsneeuw wilt hebben. Zowel groene als blauwe kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar met en zonder besneeuwde takken. De sneeuw zit goed vast aan de takken en valt er niet zomaar vanaf, wat wel het geval is als je er zelf kunstsneeuw overheen zou gaan strooien. Dat zou onnodig veel rommel in huis geven en dat wil je natuurlijk niet. Kortom, wil je graag die besneeuwde look? Koop dan een kunstkerstboom met sneeuw en ga niet zelf aan de slag met zakken kunstsneeuw!

Enkele voorbeelden van besneeuwde kunstkerstbomen zijn:

Wil je echt iets unieks? Er zijn ook hele mooie kunstkerstbomen met op de puntjes van de naalden hele subtiele sneeuwvlokjes of dauwdruppels, super mooi! Dit zijn de Own Tree Siberian Spruce kunstkerstbomen, die je op de rechter foto hieronder ziet.  

Kunstkerstboom met sneeuw kopen bij tuincentrum Osdorp AmsterdamKunstkerstboom Own Tree Siberian spruce met sneeuw kopen

Kunstkerstboom met of zonder ingebouwde verlichting kopen?

Zowel de blauwe als groene kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar met ingebouwde kerstverlichting. Het voordeel van ingebouwde kerstverlichting is dat het je een hoop werk scheelt tijdens het opzetten van je kunstkerstboom, de kerstlampjes zijn erg mooi verdeeld en je hoeft ze niet jaarlijks opnieuw in je boom te hangen, bijkomend voordeel, de kerstverlichting gaat dus ook niet in de knoop! Bekijk hieronder twee voorbeelden of bezoek onze webshop voor het volledige overzicht aan kunstkerstbomen met ingebouwde kerstverlichting>>>

Groene kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting kopen tuincentrum Osdorp AmsterdamBlauwe kunstkerstboom met ingebouwde kerstverlichting kopen tuincentrum Osdorp Amsterdam 

Kunstkerstboom kopen, maar hoe zet je deze eigenlijk op? 

De voordelen van een kunstkerstboom zijn dat hij meerdere jaren te gebruiken is en dat je geen spoor van dennentakjes onder de boom vindt. Daartegenover staat wel dat je een kunstkerstboom moet opzetten en afbouwen. Is dat veel werk? Nee! Alle kunstkerstbomen zijn eenvoudig op te zetten. Je kunt de verschillende kunstkerstbomen al in tien minuten opzetten! Wij hebben drie soorten uitvouwsystemen in ons kunstkerstbomen assortiment: het insteeksysteem, paraplusysteem en uitvouwsysteem. Hieronder laten wij met behulp van video’s zien hoe je deze verschillende soorten kunstkerstbomen opzet:

Kunstkerstboom met insteeksysteem opzetten:

Bij het opzetten van een kunstkerstboom met het insteeksysteem steek je de takken op basis van kleurstickers eenvoudig in de stam, zie video:

Kunstkerstboom met paraplusysteem opzetten:

Een kunstkerstboom met paraplusysteem bestaat vaak uit twee of drie delen welke je op elkaar in de standaard steekt. De takken van de kerstboom vallen dan vrijwel vanzelf naar buiten en de boom is klaar om te versieren, zie video:

Kunstkerstboom met uitvouwsysteem opzetten:

Kunstkerstboom met het uitvouwsysteem zijn vaak kleine of halve kunstkerstbomen (om vlak tegen een muur aan te zetten). Je hoef bij dit systeem alleen de losse delen in elkaar te schuiven en de takken naar buiten te vouwen, zie video:

Kunstkerstboom kopen in het kunstkerstbomen bos bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Ieder jaar bouwen wij bij ons in het tuincentrum een heus kunstkerstbomen bos, waarin ons volledige assortiment aan kunstkerstbomen staat uitgestald! Naast dat het erg makkelijk is om de bomen zo goed te bekijken, is het tevens erg leuk! Kinderen vermaken zich altijd volop met ieder jaar weer een verrassend tafereel en een leuk fotomomentje! Wil jij je kunstkerstboom thuis laten bezorgen? Dan kan dat natuurlijk ook geregeld worden! Bekijk de onderstaande video en kom eens langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Kunstkerstboom liever online kopen? Dan kan natuurlijk ook!

Woon jij niet in Amstelveen, Haarlem, Zaandam of ergens anders nabij Amsterdam? Bekijk dan ons aanbod met kunstkerstbomen in onze webshop. Het aanbod is hier verdeeld in reguliere kunstkerstbomen en verlichte kunstkerstbomen en door gebruik te maken van de filters die daar beschikbaar zijn vind je snel de juiste kunstkerstboom voor bij jou in huis! 

Wil je ook weten welke kunstkerstbomen voorzien zijn van een brandveiligheidscertificaat? Je leest er alles over in ons blogitem; de mooiste brandveilige kunstkerstbomen met certificaat op een rij! 

Aanraders van onze klanten

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven