Vandaag open van 09:30 - 18:00

Top 7 tools voor je barbecue

Top 7 tools voor je barbecue

BBQ in de zomer BBQ: Met een app de temperatuur van je vlees op de barbecue meten of even snel je kolen op temperatuur stoken? Het kan allemaal. Hier vind je de top 7 van beste en leukste accessoires voor de barbecue! 

1. Houtskool of briketten

Net zoals je Cola hebt van A- en B-merken heb je dat ook zeker met houtskool! Houtskool verbrandt snel en levert een hoge temperatuur, briketten branden langzaam en leveren een lagere temperatuur, houd hier rekening mee bij je keuze. Wil je toch lekker lang kunnen barbecueën op houtskool, kies dan een houtskool soort met een hogere dichtheid!

2. Brikettenstarter

Handig: een snelle manier om de briketten of houtskool roodgloeiend te krijgen. Je hoeft niet eens met aanmaakblokjes te werken (kan wel), je kunt namelijk ook krantenpapier onder in de starter plaatsen en aansteken. Na zo’n 15 tot 25 minuten zijn je kooltjes klaar!

3. Kernthermometer

Een echte barbecueër kan niet zonder, een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te meten. Met de iGrill van Weber kun je de temperatuur eenvoudig aflezen op je smartphone. Is het vlees klaar? Dan krijg je zelfs een melding op je telefoon. 

4. Pizzasteen

Een barbecue staat garant voor een gezellig eetmoment, waarom zou je dan alleen vlees bereiden op de barbecue? Schaf bijvoorbeeld een pizzasteen aan en probeer ook eens een pizza te maken op de barbecue, erg makkelijk en ó zo lekker! 

5. Chicken wing rack

Een paar handige gadgets voor het goed garen van kip. Met de chicken wing rack hang je de kippenvleugels in een rek en deze schuif je zo op de barbecue, het rek is geschikt voor 12 kippenvleugels. Wil je liever een hele kip roosteren? Dan mag de chicken holder, oftewel kiphouder, niet ontbreken. De kip zet je dan rechtop in de houder.

6. Rookhout

Rookhout geeft je vlees extra smaak. Rookhoutsnippers week je eerst in water en daarna strooi je de snippers op de kolen. Sterkere rooksmaken komen van de eik, amandel en beuk en zijn geschikt voor rund, varken en gevogelte. Heb je vis of groenten? Daar past rookhout van appel, olijfhout, kers en esdoorn beter bij. Is het te slecht weer om te barbecueën, maar wil je toch graag die heerlijke gerookte smaak aan je vlees geven? Gebruik dan de ‘smoker bag’, een folie waarmee je vlees kunt bereiden in de oven, maar die toch een heerlijke rooksmaak afgeeft. 

7. Receptenboek

Alwéér een hamburger op de barbecue? Doe inspiratie op in een bbq-receptenboek. Bij een volgend bbq-feestje pak je uit met een flink stuk vlees en draai je je hand niet om voor een toetje op de barbecue. Tip: Culinaire bbq van Steven Raichlen, waar de beste recepten met foto’s stap-voor-stap worden uitgelegd.

Benieuwd wat voor bijzondere barbecues je bij ons kunt vinden? We laten het je graag zien! 
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven