Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuintips voor oktober: to do’s in de herfst

Tuintips voor oktober: to do’s in de herfst

tuintips oktober tuincentrum osdorpGun je tuin of dakterras nog een beetje zorg: daar pluk jij straks de vruchten van in het voorjaar! Met deze tuintips voor oktober pak je het slim aan.

  • Bloembollen in het voorjaar

Als je nu bloembollen in de grond stopt, heb je daar in de winter al plezier van. Sneeuwklokjes komen op in januari, krokussen in februari, narcissen en blauwe druifjes in maart en tulpen in april en mei. Geniet straks maandenlang van nieuwe kleurenpracht. Check hiervoor ons schema voor het planten van bloembollen – het hele jaar door!

  • Borders en bloembakken

Doe je planten een lol en meng deze maand compost met de grond in borders en bloembakken. Zo zorg je ervoor dat de aarde vruchtbaarder wordt en planten en bloemen weer rijkelijk kunnen bloeien. Je kunt het kant-en-klaar bij Tuincentrum Osdorp kopen of zelf compost maken

  • Kleine make-over voor je tuin

Wil je een border verplaatsen? Iets aan het kleurpalet aanpassen? Of een struik op een andere plek neerzetten? Oktober is de ideale maand hiervoor. De grond is nog warm en nat. Als je nu planten en struiken plant of verplaatst, dan zijn vast geworteld nog voor de winter losbarst.

  • Bescherm planten die niet winterhard zijn

Er zijn planten die niet goed tegen kou kunnen, zoals tropische en mediterrane soorten. Tref daarom nu al maatregelen. Plaats vorstgevoelige planten in potten en zet ze op een beschutte plaats, bijvoorbeeld een veranda. Of bescherm ze met een jute, katoen of stro. Potten kun je beschermen met noppenfolie. Lees onze tips over het beschermen van planten in de winter

  • Winterbloeiers

Een kale tuin is nooit leuk. Zet daarom een aantal winterbloeiers in je tuin. Winterviooltjes of winterheide brengen de boel straks tot leven en kunnen goed tegen vorst. Net als hazelaars, mahoniestruiken en struikkamperfoelie. Ook heb je een paar bijzonder mooie herfstbloeiers, waar je nu nog steeds van kunt genieten!

Waar wacht je op? Kom langs in ons tuincentrum voor advies en maak je tuin winterklaar. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven