Vandaag open van 09:30 - 18:00

Bloembollen planten: handig schema voor bloemenzee

Bloembollen planten: handig schema voor bloemenzee

September is dé maand om bloembollen te planten. Wil je je het hele jaar door laten verrassen door de mooiste bloemen? Gebruik dan dit schema. En ja: er zijn zelfs bollen voor bloemen in de winter!

Even weer fijn met de handen in de aarde wroeten: dat kan tijdens het bloembollen planten. De ideale periode hiervoor begint eind september. Zoek je nog een geschikte pot waarin straks je bloemen verschijnen? Kom dan langs in ons tuincentrum, want met een tuinvoordeelkaart krijg je 20% korting op alle buitenpotten! Actie geldt t/m 17 september 2017. 

Bloembollen voor bloemen in de winter

Terug naar de bollen. Als je in september de bollen van de Colchicum autumnale album (herfstkrokus) plant, heb je van oktober tot december prachtige kleine krokusjes. Ook bijzonder is de Colchicum Waterlily, met een mooie roze bloem, die in dezelfde periode bloeit. Goed te weten: zowel deze krokus als deze 'waterlily' is meerjarig! 

Bloembollen voor bloemen in februari

De lente kondigt zich aan wanneer de eerste sneeuwklokjes verschijnen. Deze Galanthus elwosii kun je eind deze maand al planten voor een feestje in februari.

Bloembollen voor bloemen in maart en april

Wist je dat je in ons tuincentrum maar liefst veertig soorten narcissen kunt vinden? De narcis is een prachtige voorjaarsbloeier, die je tuin of balkon vanaf maart letterlijk een stuk zonniger maakt. De narcis plant je van september tot december en wordt tussen de 15 en 45 centimeter lang.

Bloembollen voor bloemen in april en mei

De tulp is bij uitstek de plant die je tuin, balkon of dakterras in het voorjaar uitbundig kleur geeft. Je hebt de traditionele rode tulpen, maar wat dacht je van de spectaculaire Tulipa Sensual Touch, of de Caribbean Parrot met geel en oranje? Praktisch elke kleur is verkrijgbaar, tot de bijna zwarte tulp Havran. De meeste tulpen zijn tussen de 40 en 60 centimeter hoog, maar ook mini-tulpjes zijn leuk om mee te variëren, zoals de witte Tulipa Turkestanica of de mooie zachtpaarse Tulipa Bakeri Lilac Wonder.

Ook blauwe druifjes komen in april en mei boven de grond. Deze periode is ook de tijd van de anemonen. Ben je een liefhebber van sneeuwklokjes en lelietjes van dalen? Probeer dan ook eens de ‘Leucojum gravetye giant’, een Lelietje van Dalen die maar liefst 5o centimeter kan worden!

Bloembollen voor bloemen in mei en juni

Geef je tuin of dakterras extra allure met de Allium (ui). Deze prachtig sierlijke plant groeit met grote paarse bollen tot 90 centimeter hoog. Hierdoor is deze plant ideaal voor de border. Heb je minder ruimte en wil je wel graag Allium planten? De variant Siculum bloeit van april tot juni en wordt 40 centimeter hoog.

Bloembollen voor acht weken kleur

Vind je het lastig bloembollen te kiezen voor het mooiste effect? Daarmee helpen we je graag. Je vindt bij ons zakjes vol bloembollen die vooral bijen en vlinders aantrekken (Happy Butterfly mix of Happy Bee mix). Of je kiest voor zakjes bloembollen die per vierkante meter voor acht weken bloemen zorgen. Het enige wat je hoeft te doen is het kiezen van de kleur of de insecten die je wilt lokken en planten maar! 

Inspiratie opdoen? Of snel nog even een mooie buitenpot scoren met 20% korting? Dat kan met een tuinvoordeelkaart tot 17 september 2017. Heb je geen tuinvoordeelkaart? Hier kun je de tuinvoordeelkaart online aanvragen.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven