Vandaag open van 09:30 - 18:00

Mooie nabloeiers gezocht? Deze 5 planten blijven bloeien - ook in de herfst

Mooie nabloeiers gezocht? Deze 5 planten blijven bloeien - ook in de herfst

Groene planten. Groene bomen. Mooi natuurlijk, maar welke planten geven in het najaar extra kleur aan je tuin? En welke planten bloeien zelfs tot in de herfst?

1. Herfstanemoon
Het najaar is de periode om de herfstanemoon een plek in je tuin te geven. De herfstanemoon bloeit met prachtige bloemen –roze, rood tot wit- zelfs tot in oktober. De bloeiperiode is wel even afhankelijk van de soort. De herfstanemoon is blij met een plek in halfschaduw.

2. Koninginnekruid
Lok vlinders in het najaar naar je tuin met koninginnekruid, oftewel de ‘Eupatorium’. Deze plant met roze bloemen kan zelfs meer dan twee meter hoog worden. Een familielid heeft paarse bladeren, kortom: veel kleur. Koninginnekruid is winterhard.

3. Sedum Herbstfreude
Je doet vlinders en bijen ook een groot plezier met de roze Sedum Herbstfreude, ook wel Hemelsleutel genoemd. Deze vlezige plant heeft stevige bloemenschermen. Deze vetplant wordt tussen de 40 en 60 centimeter groot.

4. Geranium Rozanne
Een blauw pareltje onder de geraniums is de geranium Rozanne. Bloeit tot in oktober met prachtige blauwpaarse bloemetjes. Rozanne is een fijne bodembedekker.

5. Herfstaster
Meer blauw, roze of paars nodig in je tuin? Dat biedt de herfstaster. Deze mooie plant met gele harten kan 120 centimeter groot worden. Bloeit tot in oktober. Verliest in de winter wel blad, maar is winterhard. Leuk: De bloemen zijn eetbaar. Indianen gebruikten deze voor liefdesmiddeltjes.

 

Zoek je een mooie bloeiende plant voor in je tuin, ook in de herfst? Doe nog meer inspiratie op in ons tuincentrum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven