Vandaag open van 09:30 - 18:00

Pompoenen, sfeervolle decoratie voor huis & tuin

Pompoenen behoren tot de komkommerachtigen, net zoals de meloen en de courgette, en ze zijn er in heel veel soorten en maten. De meest bekende is de grote, bijna ronde, oranje ‘Halloween’-pompoen. Je kunt de meeste soorten verwerken in gerechten, maar ze zijn vooral ook heel decoratief. Wij hebben 4 tips voor je.

1. Herfststilleven met pompoenen

1. Herfststilleven met pompoenen

Maak op de tuintafel of bij de voordeur een herfststilleven door er verschillende maten en kleuren pompoenen en sierkalebassen neer te leggen. Stijl dit verder af met sierlijke bessentakken en mooie verkleurde herfstbladeren.

2. Haal de herfst in huis

2. Haal de herfst in huis

In ons tuincentrum kun je rond deze tijd van het jaar hele leuke minipompoenen kopen. Voor een echt herfstgevoel kies je voor groene en oranje pompoenen. Maar er bestaan ook witte pompoenen. Heel mooi als je inrichting wat neutraler is.

3. Pompoen als vogeltraktatie

3. Pompoen als vogeltraktatie

Kies een grote pompoen en snijd de bovenzijde van de pompoen af. Hol vervolgens de pompoen uit en vul deze met allerlei vogelvoer zoals: appels, peren, pinda’s, hazelnoten, strooivoer, zonnebloempitten, etc. Versier de pompoen met bessentakken zoals: vlierbes, rozenbottel, meidoorn en sierappel. Hang de gedecoreerde pompoen aan een dikke tak of pergola en dan afwachten wanneer de vogels de traktatie ontdekken.

4. Maak een pompoenpot

4. Maak een pompoenpot

Een uitgeholde pompoen kun je gebruiken als een pot voor je planten. Snijd de bovenzijde van de pompoen af en hol deze uit met een grote lepel of ijsschep. Laat de pompoen vervolgens goed drogen. Plaats als laatste een plant erin en klaar is je pompoenpot!

Wil je je pompoenen langer goed houden? Lees dan ons artikel met 5 bewaartips voor pompoenen!

Meer handige (tuin)tips, inspirerende beelden en leuke aanbiedingen voor tuin en interieur? Volg tuincentrum Osdorp dan op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! 

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons herfstige pinbord op Pinterest voor de leukste najaars-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven