Vandaag open van 10:00 - 17:00

5 Bewaartips voor pompoenen: hoe hou je de pompoen lang mooi?

Het is weer tijd om pompoenen om te toveren tot mooie en gezellige sfeermakers! Hoe zorg je ervoor dat deze kunststukjes langer mee gaan? Lees hier de beste bewaartips van onze pompoen-specialisten. Mis ook de extra bewaartip voor eetbare pompoenen niet!

5 Bewaartips: 

  1. Nog niet aan de slag gegaan met het snijden van pompoen? Je kunt ‘onbewerkte’ pompoenen goed bewaren op een koele (maar niet te koude) plek. Controleer de pompoenen regelmatig, want als er eentje begint te schimmelen, gaan ook de andere pompoenen snel schimmelen.
  2. Heb je een pompoen veranderd in een prachtig kunstwerkje, dan wil je er wel graag wat langer van genieten dan enkele dagen. Smeer daarom de pompoen of kalebas in met zonnebloemolie of vaseline. Zo worden ze waterafstotend en dat helpt weer tegen rotten. Een andere optie: meng gelijke delen citroen met water en spuit dat op de buitenkant en binnenkant van de pompoen. Deze spray houdt de pompoen langer jong.
  3. Leg je pompoen of kalebas op een bedje van stro. De pompoen raakt niet de bodem en blijft hierdoor aan de onderkant langer in topconditie.
  4. De pompoen blijft langer goed als je het kunstwerkje op een beschutte plaats zet. Vermijd felle zon. Ook houdt de pompoen niet van vorst. Neem ‘m dan gewoon naar binnen en leg ‘m op een koele plek.
  5. Een pompoen bestaat uit veel water. Een dagelijks dompelbadje schijnt je pompoen ook goed te doen.

Extra bewaartip voor eetbare pompoen

Het vruchtvlees van de pompoen kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Verwijder wel de zaden en zaadlijsten om te voorkomen dat het snel gaat schimmelen. Wil je het pompoenvlees lang bewaren? Kook het eerst en daarna kun je het prima invriezen. Ook handig: snij het pompoenvlees (van de uitgeholde pompoen) alvast in stukjes, kook het en vries het in. Zo kun je ook later bijvoorbeeld nog heerlijke pompoensoep maken! 

Pompoen bewaren als decoratie - Tuincentrum Osdorp

Kom langs bij tuincentrum Osdorp 

Ook voor pompoenen ben je bij tuincentrum Osdorp aan het juiste adres. Wij hebben alles om jouw pompoen te laten groeien tot een mooie, grote oranje pompoen. Of kweek zelf een pompoen met onze pompoenzaden. Kom langs het tuincentrum voor al je vragen over pompoenen en meer! Onze medewerkers helpen je graag.

Workshop: Pompoen snijden!

Workshop: Pompoen snijden!

Woensdag 20 oktober t/m zaterdag 23 oktober 2021 kun je weer gezellig pompoen komen snijden in het tuincentrum. Leuk voor de kinderen die herfstvakantie hebben maar ook voor volwassenen! Daarnaast kun je natuurlijk meteen onze kerstshow en het Lemax kerstdorp bezoeken. Lees meer over deze activiteit.

Ben je juist op zoek naar tips om je huis en tuin te decoreren met pompoenen? Lees dan hier verder en laat je inspireren!

Meer handige (tuin)tips, inspirerende beelden en leuke aanbiedingen voor tuin en interieur? Volg tuincentrum Osdorp dan op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! 

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons herfstige pinbord op Pinterest voor de leukste najaars-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven